İstanbul'da Konsolosluklarda 'Sarı Toz' Alarmı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Konsolosluklarda 'Sarı Toz' Alarmı

İstanbul'da ABD, Kanada, Belçika ve Alman başkonsolosluklarına zarf içinde gönderilen 'sarı toz' dolu zarflar polisi alarma geçirdi.

24.10.2014 11:49  Güncelleme: 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da Kanada, Belçika, Alman ve ABD başkonsolosluklarına zarf içinde gönderilen sarı toz alarma neden oldu. Konsolosluk binaları boşaltılırken, incelemeler sürüyor. Kanada Başkonsolusluğu'na gönderilen zarftaki sarı tosla ilgili 7 kişi hastaneye getirildi.

Levent'teki Kanada'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na, Beyoğlu'ndaki Belçika'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na ve Alman Başkonsolosluğu'na kimliği belirsiz kişilerce zarf içinde sarı toz gönderildi. Zarftan çıkan tozun ne olduğu anlaşılamazken, konsolosluklarda alarma geçildi.

Başkonsolosluk görevlileri sabah geldiklerinde gördükleri zarfı açtı. Zarfın içinden sarı renkli toz çıktı. Bunun üzerine durum polis bildirildi. Saat 16.20'den itibaren ise sarı toz alarmının ABD Başkonsolosluğuna sıçradığı açıklandı.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI TAHLİYE EDİLDİ

Konsolosluk çalışanları tahliye edilerek inceleme başlatıldı. Son olarak Gümüşsuyu İnönü Caddesi'nde bulunan Alman Başkonsolosluğu'na gelen şüpheli zarf alarma neden oldu. Konsolosluk binası önüne güvenlik şeridi çeken polis, binayı tahliye etti.
Her 3 konsoloslukta da incelemeler devam ediyor.

"DERHAL KONSOLOSLUĞU TERK EDİNİZ"

Belçika, Almanya ve Kanada'nın İstanbul Konsolosluklarında güvenlik seviyesi üst düzeye çıkarıldı. Konsolosluk personeli ve çalışanları tahliye edilirken, konsolosluk personellerine elektronik posta ile "Derhal konsolosluğu terk ediniz" yazılı bir email gönderildiği ortaya çıktı.

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda tahliye edilen ve adının açıklanmasını istemeyen görevli bir kadın, "Konsoloslukta çalışıyorum. Hepimize bir mail geldi; 'derhal şu anda konsolosluğu terk ediniz' diye. Çantalarımızı mantolarımızı bile almaya fırsat bulamadık. Hepimizi dışarıya çıkardılar. Konsolosluğun önünde toplandık. İçeriye bir zarf geldiği, zarfta bir toz olduğu ve tehlikeli olduğu söylendi. Şu an evlerimize gönderiliyoruz" diye açıklama yaptı.

İstanbul\'da Konsolosluklarda \'Sarı Toz\' Alarmı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Konsolosluklarda 'Sarı Toz' Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • veysel: türkiye bukadar yardım etcek. . . adamlar karşılık vermicek nerde görülmüş ??? 10 0 Yanıtla
  • oturtun: inşallah hepsi ölür geberir sömürgeci köpeklerin. domuz yiye yiye domuz gibi olmuşlar 1 0 Yanıtla
  • EBU ZINDIK ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: iyi haber çeksinler tozu bassınlar vizeyi ben konsolosluğa gidiyom 0 0 Yanıtla

Advertisement