İstanbul'da Kazakistan Rüzgârı Esti - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kazakistan Rüzgârı Esti

Kazakistan Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası İstanbul'da TDBBB, TURKSOY ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliği ile düzenlenen bir dostluk konseri verdi.

24.01.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Ocak günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konser sonunda, sanatçılar Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a ev sahipliği için teşekkür etti ve geleneksel Kazak giysisi "Çapan" hediye etti.

Bir dizi dostluk konseri için Türkiye'ye gelen Kazakistan Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası İstanbul'da muhteşem bir konser verdi. Müziğin, dansın ve dostluğun iç içe geçtiği konsere İstanbulluların ve İstanbul'da yaşayan Kazakistanlıların ilgisi büyük oldu.

Ruslan Baymurzin'in şef olduğu Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası, Kazakistan Devlet Sanatçısı Bibigül Tölegenova, Merey Grubu, Domburacılar Grubu, Duet Eles, Gulmira Jakupbayeva, Sarcan Musayin ve Davul Grubu'nun sırasıyla sahne aldığı konserde, Akkuğu Dans Grubu'da danslarıyla müzisyenlere eşlik ettiler ve gösterişli kostümleriyle izleyicileri büyülediler.

Konser sonunda alkışa boğulan Kazakistanlı sanatçılar, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a ev sahipliği için teşekkür ettiler ve bir de plaket takdim ettiler. Murat Aydın'a Kazakistan'ın geleneksel giysisi Çapan giydiren Kazakistanlı sanatçılar, daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek programı sona erdirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kazakistan Rüzgârı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement