İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kar Yağışı

İstanbul'da yaklaşık 400 evsiz, Zeytinburnu Spor Salonu'nda konuk ediliyor.

18.02.2015 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da yaklaşık 400 evsiz, Zeytinburnu Spor Salonu'nda konuk ediliyor.

Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri tarafından sokaklardan toplanan yaklaşık 400 kişi, spor salonunda erkekler ve kadınları için oluşturulan ayrı bölümlerde ağırlanıyor. Kişisel bakımları yaptırılan, kıyafet ihtiyaçları karşılanan evsizlere, üç öğün yemek ve çay ikram ediliyor.

Spor salonunda televizyon da izleyen evsizler için 24 saat hizmet veren doktor da bekletiliyor. Doktor tarafından yazılan ilaçlar, ücretsiz olarak veriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğünün verdiği hizmetten bu yıl 2 bin 407 kişi faydalandı. Spor salonunda aralarında 11 kadının da bulunduğu 259 yabancı da barındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca 49 evsiz ve kimsesizi de otellerde barındırıyor.

Spor salonunda kalan ve çeşitli nedenlerle sokaklarda, köprü altlarında, parklarda, terk edilmiş yerlerde yaşamlarını sürdüren belediyenin "kış misafirleri"nin hayat hikayeleri de dikkati çekiyor.

"Bana bir çay bahçesi, bir otopark versinler çalıştırayım"

Spor salonunda 3 aydır barınan Almanya doğumlu 41 yaşındaki Murat Kızılduman, aslen Antalyalı olduğunu söyledi.

Babasının annesini öldürmesinden sonra 8 yaşından itibaren yurtlarda kaldığını anlatan Kızılduman, "Sokaklarda büyüdüm, yetiştim. Hayatım 4 duvar arasında geçti. 7 senedir cezaevindeydim,  5 ay önce denetimli serbestlikten yararlanarak cezaevinden çıktım. Beyoğlu'nda her gün karakola gidip imza atıyorum. Yatacak yerimiz yok. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun, burada barındırıyorlar" dedi.

Kızılduman, yetkililerden kendisine sahip çıkmasını isteyerek, "Elimden tutsunlar, iş güç sahibi olup çoluk çocuğa karışmak istiyorum. Yuva kurmak istiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum, çaresiz durumdayım. Bana bir çay bahçesi, bir otopark versinler çalıştırayım" ifadelerine kullandı.

Kızılduman, kendisine yardımcı olan Bahçelievler Belediyesi ve Bahçelievler Kaymakamlığı'na da teşekkür etti.

"İş bulup, evlenmek istiyorum"

Bursalı 36 yaşındaki İlker Ulu da İstanbul'a çalışmak için geldiğini ancak iş bulamadığını belirtti. Yetkililerden iş isteyen Ulu, bazen bekar evlerinde bazen de spor salonunda kaldığını ifade ederek, "İş bulamıyorum. İki haftadır burada kalıyorum. İş bulup, evlenmek istiyorum" dedi.

Spor salonunda 4 aydır barınan 30 yaşındaki Erkan Ateş de spor salonunda kendilerine güzel yemek verildiğini anlatarak, "Sokaklarda kalıyoruz. Burası kapanınca ne yapacağız, onu düşünüyoruz. Kendimize bir yer ayarlamayı düşünüyoruz, çözüm arıyoruz. Sokaklarda kalmamız hiç doğru değil. İnsan sürünüyor. Hastanelerde, parkta kalıyorum. Umudum ileride bir evimin olması. Bir yerim olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement