11 Şubatta Kar Tatili Yapacak İller Bunlar, İstanbul Hava Durumu - Son Dakika
Soğuk Haber

11 Şubatta Kar Tatili Yapacak İller Bunlar, İstanbul Hava Durumu

11 Şubatta Kar Tatili Yapacak İller Bunlar, İstanbul Hava Durumu

Hangi illerde okullar tatil edilecek ? İstanbul'da okullar tatil mi ? Valilik'ten beklenen açıklama geldi. Vasip Şahin, İstanbul'da bugün okulların tatil edilmeyeceğini twitter adresinden duyurdu.

10.02.2015 11:15  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da bugün okulların tatil edilmeyeceğini twitter adresinden duyurdu.

"EĞİTİME DEVAM"

Vali Vasip Şahin twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre çok yoğun kar yağışı beklenmediğinden bugün (salı günü) okullarımızda eğitime devam edilecektir" dedi.

İDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL

İstanbul deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot seferi

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi

08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

09.00 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi

10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi

12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz kıyıları, Muğla, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 2

İstanbul: Çok bulutlu karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Anadolu Yakasında yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 3

İzmir: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Adana: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden itibaren çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor) 14

Antalya: Çok bulutlu ve yağışlı (Genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor) 12

Samsun: Çok bulutlu ve yağmurlu 7

Trabzon: Çok bulutlu ve yağmurlu 16

Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı 2

Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

Ağrı

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle kent merkezine bağlı köyler ile Eleşkirt'in köylerindeki okullar ve taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okulların 10 Şubat Salı tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda ara verildiği vurgulanan açıklamada, merkezdeki okullarda ise eğitime devam edileceği ifade edildi.

Eleşkirt ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı köy yollarının kapalı olması nedeniyle Eleşkirt'te bağlı 55 köy okulu ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime 10 Şubat Salı ara verildiğini söyledi.

İlçede kar yağışının üç gündür etkili olduğunu ifade eden Zadeleroğlu, "Olumsuz hava şartları nedeniyle ikinci dönemin ilk günü sadece taşımalı eğitimin uygulandığı okullar tatil edilmişti. Fakat bazı köy yollarının kapalı olması nedeniyle bugün hem köy okulları hem de taşımalı sistemin uygulandığı okullar tatil edildi" diye konuştu.

Kars

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kars merkez ile Akyaka, Selim, Susuz ilçeleri ve Ardahan'ın Göle ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Kars merkez, Akyaka, Selim ve Susuz ilçeleri ile köylerinde okul öncesi, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime 10 Şubat Salı ara verildiği bildirildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle 10-11 Şubat 2015 tarihlerinde eğitime ara verildiği daha önce duyurulmuştu.

Ardahan

Ardahan'ın Göle ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okulların 10 Şubat Salı tatil edildiği belirtildi.

Uşak

Uşak'ta olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında, "hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler" nedeniyle il genelinde tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarında 10 Şubat Salı eğitime ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı belirtildi.

İstanbul'da kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı

Kar yağışı gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile etkili olmaya başladı.

Başakşehir, Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ve Ümraniye'nin yüksek kesimleri beyaza büründü.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kent genelinde hazır bekletildiği bildirildi.

Bitlis'te okullar tatil

Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki okullar 1 gün tatil edildi.

Edinilen bilgilere göre, olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve ortaokullarla liselerin 10 Şubat 2015 Salı günü için tatil edildiği bildirildi.

Son Dakika Soğuk Haber 11 Şubatta Kar Tatili Yapacak İller Bunlar, İstanbul Hava Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement