İstanbul'da Son 28 Yılın Kar Rekoru Kırıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Son 28 Yılın Kar Rekoru Kırıldı

Salı gününden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle son 28 yılın en fazla kar kalınlığı ölçüldü. Mahmutbey-Hadımköy bölgesinde kar kalınlığı yer yer 75 cm'e ulaştı.

19.02.2015 10:29  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da salı gününden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle son 28 yılın en fazla kar kalınlığı ölçüldü. Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığı 70 cm'ye ulaştı. Mahmutbey- Hadımköy bölgesinde ise kar kalınlığı yer yer 75 cm'e ulaştı.

İlçelere göre kar kalınlığı şöyle;

-Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 50- 70 cm

-Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 35- 70 cm

-Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 30-50 cm

- Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 20-33cm

- Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 20-32 cm

- Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 12-21 cm

YOĞUR KAR TRAMVAYI RAYDAN ÇIKARDI

Topkapı-Habibler arasında sefer yapan tramvay, yoğun kar yağışı nedeniyle Fetihkapı ile Topkapı durakları arasında raydan çıktı.

SOĞUK HAVA NE KADAR SÜRECEK?

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası, cumartesi gününden itibaren yerini daha ılık bir hava kütlesine bırakacak. Kar yağışlarının yarın sona ermesi bekleniyor. Pazar ve pazartesi günü yurdun büyük bölümü açık geçecek. İstanbul'da pazartesi günü sıcaklık 9 dereceye kadar çıkacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava şöyle:

Ülkemizin büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklar batı bölgelerinde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 5
Adana: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 10
Antalya: Çok bulutlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3
Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 6
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1
Diyarbakır: Çok bulutlu yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 8

GECE BOYUNCA YAĞDI

İstanbul'da etkili olan şiddetli kar yağışı gece boyu tipi şekelinde devam etti. TEM otoyolu Büyükçekmece-Mahmutbey arasında zincirsiz TIRların yolda kalması nedeniyle otoyol geçici süre ile trafiğe kapandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karayollarının kontrolündeki bölgeye takviye olarak kar küreme araçları, İtfaiye araçları ve çok sayıda vinç gönderdi. Bariyerleri keserek ters istikametten bölgeye ulaşan ekipler TIR'ları çekerek yolun trafiğe açılmasını sağladı.

Vinçlerin yanı sıra Koca Yusuf, Hızır Güç Doğal afet itfaiye araçları çok sayıda TIR'ı çekerek yolların açılmasına destek verdi.

TIR'ların içinde uyuyan sürücüler Zabıta ekipleri tarafından anons yapılarak uyandırıldılar. TEM Mahmutbey-Hadımköy gişeler arası her iki yönde trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Bölgede kar kalınlığının yer yer 75 cm ölçüldü.

189 AĞAÇ DEVRİLDİ

Son iki günde tipi ve kar ağırlığı nedeniyle birçok semtte 189 ağaç devrildi. Ağaçlar İtfaiye ve Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kaldırıldı. Trafikte kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için bölgelere mobil büfeler gönderildi. Mobil büfeler vatandaşlara sıcak çorba, kumanya, çay ve su dağıttı.



4 BİN 815 PERSONEL GÖREV YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İTFAİYE, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kışla mücadele çalışmalarını 4 bin 815 personel,

bin 28 araç ile sürdürüyor. Ekipler yolların açık tutulması ve buzlanmayı önlemek için son 24 saatte 18 bin 543 ton tuz ve 926 ton solüsyon kullandı.

Atık Yönetim Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri meydanlarda, anaarter yaya üst geçitleri ile metrobüs yaya üst geçitlerinde elle küreme, tuzlama ve saçakları temizleme çalışması yapıyor. Sokakta kalan 437 vatandaş İBB Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde misafir ediliyor.


İstanbul\'da Son 28 Yılın Kar Rekoru Kırıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Son 28 Yılın Kar Rekoru Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • nünü: dışarıda kalan evsiz birini görürseniz 155 arayıp cumhurbaşkanına küfür etti diye ihbar edin polis hemen gelip alıyor 44 10 Yanıtla
  • Muzaffer AK: 2 gram kar yagdı istanbul bu halde birdaha oy verilmez bunlara 14 28 Yanıtla
  • ali asker: RABBİM BU SOĞUKLARDA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ETSİN, ONLARI AÇ VE AÇIK BIRAKMASIN. . . . . AMİN 42 0 Yanıtla
  • kenan: SEBEB HEP BİRİLERİNİN ÜSTÜNE YIKILIYOR. . . . SEBEB İSTANBUL BELEDİYESİ VE KARAYOLLARIDIR. . . İNSANLARIN MADDİ MANEVİ CANINI YAKMAKLA MÜKELLEFLER. . . 10 20 Yanıtla
  • h pasa: Rahmete şükür gerekir 23 0 Yanıtla
  • gerçek: yaşım 53 bu hiç bir şey1986 da bunun iki katı yagdı 12 0 Yanıtla
  • Akdağlı: Kar yağışı bereket anlayana 10 1 Yanıtla
  • Mrt: Hava yağışlı geçmesi su ihtiyacının karşılanması değil sitemler, eğer bunu hala anlamadan şükredin diyen zihniyetlerin zekası kendilerini ortaya koyuyolar, elbette yağış iyi ama bir gerçeği dile getirmeden yollarda 24 saate varan mahsur kalması, eziyetler çekmesi, aç susuz, küçük bebekleri olan ailerin, hastaların fenalaşmalarına şükredtmek gerekiyor, burada sorun il yönetimi, karayolları ve büyükşehir belediyesinin plansız çalışması gerekli önlemleri almaması sonucu insanları mağdur etmeleridir. . . 3 6 Yanıtla
  • mmm: ne 28 yılı yaa. . haber yaparken araştırın biraz lütfen. . 2002 yılında bundan beter yağdı, insanların çoğu işyerinde kaldı evlerine gelemediler. . 6 1 Yanıtla
  • Mrt: Arkadaşlar yaşanmış olan bir afet var, burada bunu tartışmak yerine siyaset konuşmak çok saçma, bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. . . sizin görüşlerinizi bu gibi durumların tekrarı yaşanmaması için bu yönde yorum belritmeniz daha faydalı olacak. . . 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement