İstanbul'da 500 Bin TL'lik "Fildişi" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 500 Bin TL'lik "Fildişi" Operasyonu

Fatih'te düzenlenen operasyonda polis, piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan fildişi, mors dişi, timsah derisi, kırmızı deniz mercanı ve kehribar ele geçirdi.

21.04.2015 11:49  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Fatih ilçesinde düzenlenen operasyonda güvenlik güçleri, piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan fildişi, mors dişi, timsah derisi, kırmızı deniz mercanı ve kehribar ele geçirildi.

KAÇAK YOLLARLA ÜLKEYE SOKULDULAR

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme" (CİTES) kapsamında, nesli tehdit altında olan hayvanlara ait parçaların ve değerli taşların kaçak yollarla ülkeye sokulduktan sonra Kapalıçarşı'da bir iş yerinde heykel, bıçak, tespih ve baston yapımında kullanıldığını belirledi.

SIRA DIŞI OPERASYON!

Polis ekipleri, söz konusu iş yerine 16 Nisan'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlileriyle yaptığı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan 82 parça fildişi ve mors dişi ile bu dişlerden yapılmış heykel, baston, tespit, bıçak ve çeşitli figürler ele geçirdi.

Ayrıca, fatura ve satın alma belgeleri gösterilemeyen 4 kilo 100 gram ağırlığında kırmızı deniz mercanı, 130 santim uzunluğunda timsah derisi ve 7 kilo 222 gram ağırlığında 53 parça kehribara da el konuldu.

İŞ YERİ SAHİBİNE ADLİ İŞLEM

Ele geçirilen ürünler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilirken, iş yeri sahibi T. B. hakkında adli işlem yapıldı.

İstanbul\'da 500 Bin TL\'lik "Fildişi" Operasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 500 Bin TL'lik 'Fildişi' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • nermin: bu fillerin dişleri için öldürülüyor lar Allah belalarını versin çoluğundan çocuğundan çıksın 8 2 Yanıtla
  • sinan: bunlar yine kötünün iyilerin 10 lira için adam öldürenler de var. Allah hepsinin belasını versin. . . . 5 0 Yanıtla
  • er: Yinemi adana 1 1 Yanıtla
  • trakyalı: al sana kaynak 0 1 Yanıtla

Advertisement