İstanbul'da 90 Sanatçı ile Nevruz Kutlaması Yapılacak - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 90 Sanatçı ile Nevruz Kutlaması Yapılacak

İstanbul\'da 90 Sanatçı ile Nevruz Kutlaması Yapılacak

Tüm ülkede barış ve kardeşlik mesajları ile kutlanan Nevruz bayramı, İstanbul Türk Ocakları ve Uluslar arası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) katkıları ile 28 Mart günü, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek programı ile kutlanacak.

25.03.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm ülkede barış ve kardeşlik mesajları ile kutlanan Nevruz bayramı, İstanbul Türk Ocakları ve Uluslar arası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) katkıları ile 28 Mart günü, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek programı ile kutlanacak.

Türk Cumhuriyetleri'nde bir haftayı bulan Nevruz bayramı kutlamalarının bir yenisi de, İstanbul Türk Ocağı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) katkılarıyla Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek olan programla gerçekleşecek. Programa, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, Özbekistan, Karaçay-Balkar ve Türkiye'den doksanı aşkın sanatçının seslendireceği şarkılar renk katacak. 28 Mart Günü, Saat 20.00 'de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek programda, yöresel halk oyunları şenliği de düzenlenecek.

"TARİHİMİZİ HATIRLATAN BİR BAYRAM"

Nevruz bayramının, yüzyıllardır tarihi ve kültürel köklerin günümüze uzanmasında büyük öneme sahip olduğunun altını çizen İstanbul Türk Ocağı Başkanı Dr. Cezmi Bayram sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizde "Nevruz" adıyla kutlanarak günümüze ulaşan bu bayram, birleştirici ve kaynaştırıcıdır. Yer kürenin dört yanına yayılmış Türk toplulukları ile ilişkilerimizin geliştirilmesinde ve sevinçlerimizin paylaşılmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Bir mevsim dönümü olarak ele alınmasının ötesinde Nevruz Bayramı, aynı zamanda bolluk ve bereketin, barış ve huzurun, kaynaşma ve kucaklaşmanın da habercisi olmuştur" şeklinde konuştu.

"NEVRUZ ERGENEKON ATEŞİNİN ADIDIR"

Bu bayramda Türk milleti için korku ve ümitsizliğin geride bırakılarak, maddi ve manevi diriliş olduğunu ifade eden Bayram, "Türk Milleti için Nevruz, hürriyet sevdasının yüreğine sığmayıp taştığı, dar bir coğrafyadan çıkarak kıtaları yönetmeye talip olduğu kutlu Ergenekon ateşinin adıdır. Bu ateşin hiç sönmeden sonsuza kadar gönüllerde yanması en büyük temennimizdir. Bu temenninin hayata geçmesi Nevruz bayramı başta olmak üzere Türk soylu halklar olmak bütün ilgili coğrafyadaki halklar arasındaki kaynaşmayla mümkün olacağının idrakindeyiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 90 Sanatçı ile Nevruz Kutlaması Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement