İstanbul'da 15 Bin Polisle Operasyon Yapıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 15 Bin Polisle Operasyon Yapıldı

İstanbul Emniyeti'ne bağlı 15 bin polis, il genelinde eş zamanlı operasyon başladı. Saat 20.00'de başlayan operasyon gece geç saatlere kadar sürdü.

20.09.2014 22:56  Güncelleme: 07:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un 39 ilçesinde 15 bine yakın polisin katılımıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyona birçok birim katılırken her nokta didik dik aranıyor ve İstanbul'un emniyeti için çalışılıyor.

"İSTANBULLU POLİSİNE GÜVENSİN"

Operasyon sonrası İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok açıklama yaptı. Altınok, "İstanbul'da geniş çaplı bir operasyon yürütüyoruz. İstanbul halkı için çalışıyoruz. Onların güvenliği için mücadele veriyoruz. Müsterih olup evlerinde huzurlu şekilde oturabilirler. İstanbul polisine güvensin." dedi.

"40 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI"

Selami Altınok, operasyonla ilgili rakmalar sorusuna "Şu ana elimize gelen net rakamlar yok ancak 5-6 ilçeden gelen rakamlara göre 5-6 silah ile uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Bunun dışında 40 tane de arana şahıs yakalandı." ifadelerini kullandı.

REHİNE AÇIKLAMASI

Altınok, kurtarılan 46 rehine ile ilgili, "O kardeşlerimiz arasında bizim emniyetimizden de arkadaşlar var. Hepsine geçmiş olsun. Hepsine hoş geldin diyorum." diye konuştu.

İşte İstanbul'da başlayan dev operasyonun detayları:

OPERASYON SAAT 20.00'DE BAŞLADI

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok’un yönettiği operasyona asayiş, terör, Narkotik, güvenlik, Mali, kaçakçılık ve organize şubeleri katıldı. Bir süre önce 9 ilçede gerçekleştirilen operasyonun devamı niteliğindeki uygulamada Narkotik köpekleri de yer aldı. Havadan polis helikopterinin destek verdiği uygulama saat 20.00’de başladı.

EŞ ZAMANLI BASKIN

Özellikle terör, asayiş ve Narkotik konularında çalışma yürüten ekipler, organize suç örgütlerine yönelik de baskınlar gerçekleştiriyor.

İlçelerde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlenirken, her ilçenin meydan ve merkezi noktalarında şüpheli görülen kişilerin GBT sorgusu, üst araması yapılıyor, araçlar kontrol ediliyor.

YUNUS TİMLERİ TARLABAŞI'NDA ARAMA YAPIYOR

Asayiş ekipleri ve Yunus timleri, Tarlabaşı'ndaki metruk binalarda arama yapıyor. Narkotik köpeği "Polo" da metruk binalarda uyuşturucu madde aramalarına katılıyor.

Tarlabaşı'nda ekiplerin kapısını "koçbaşı" ile kırarak girdiği bir binada, farklı miktarlarda extacy hap, eroin ve kokain ele geçirildi.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER SERGİLENDİ

İstanbul'un 39 ilçesinde yaklaşık 15 bin polisin katılımıyla yapılan geniş çaplı operasyonda ele geçirilen malzemelerin bir kısmı sergilendi.

İstanbul polisinin gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen malzemeler Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde basın mensuplarına gösterildi.

Emniyette sergilenen malzemeler arasında çok sayıda tabanca ile uzun namlulu silah ve bunlara ait çok sayıda şarjör ve mermi, tombala makinesi, tombala topu, kaçak sigara, kaçak içki, sigara alma makineleri, büyük bıçak, para, plazma televizyon ile uyuşturucu madde ve çeşitli suç unsurları yer aldı.

İstanbul\'da 15 Bin Polisle Operasyon Yapıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'da 15 Bin Polisle Operasyon Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • uyan ey halkım: pkk çetesi bu operasyonlara çok ama çok kızıyor. uyan ey halkım bunların arkassında hep pkk var senelerdir. gençlerimizin çocuklarımzn parasında gözleri hain eli kanlıların. inşallah işid hepsini gebertir. çocuklarımızı pkklı uyuşturucu çetelerinden kurtarmamız gerek 29 19 Yanıtla
  • alemdar: Süzgeç delik. hergün operasyon yapsan ne olur. bugün yakaladıkların yarın yine dışarıya çıkacak, kaldığı yerden devam edecek. adalet yok, sadece meşgale. 37 3 Yanıtla
  • tolga: helal olsun 33 4 Yanıtla
  • asd: hergün istiyoruz bu uygulamayı yeter artık istanbulda kimin eli kimin neresinde belli değil. 24 2 Yanıtla
  • beyza durma: osmanli zamaninda acilan bir tek fabrika soyleyin. Padisah haricinde halktan bir tane kisinin basarisindan bahsedin. ?yok. . ulke kusatip ganimet yemekten baska is yapmakla imparatorluk gemisi yurumez, yurumemis. 4 17 Yanıtla albyy: osmanlıdan nefret ettiğine göre. . ya devşirme torunusun. . . ya ermeni. . yada rum. . . . osmanlının tek hatası sizleri dilinde. . dininde. . özgür bırakmasıydı. . . yoksa bu kadar vatan haini hiç bir ülkede bulamazsın. . . . 0 0
  • NEFER: Aranan sahis ne demek . . . polis yakalamis hakim serbest birakip tekrar yakalayin mi demis . . . adalet gercekten bitik kanunlar duzeltilmeli 3 1 Yanıtla

Advertisement