İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde "Haliçport" Eylemi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde "Haliçport" Eylemi

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde "Haliçport" Eylemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Meclis Grubu ile Haliç Dayanışması tarafından, Haliçport Projesi'ne karşı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde eylem yapıp itiraz dilekçesi verdi.

03.09.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Meclis Grubu ile Haliç Dayanışması tarafından, Haliçport Projesi'ne karşı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde eylem yapıp itiraz dilekçesi verdi.

İBB Meclisi CHP Meclis Grubu ve Haliç Dayanışması üyeleri, kamuoyunda Haliçport olarak bilinen "Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi"nin durdurulması için Beşiktaş'taki İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binası önünde toplandı.

"BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Burada konuşan İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, " İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yok sayarak, 19 ayrı kuruluş tarafından bakanlıklarca yapılan planlardan bir yenisini daha bizim önümüze getirdiler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla yapılmış olan bu plan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görüşülmemiştir. Ama biz CHP İstanbul Meclis Grubu olarak bir taraftan Büyükşehir Belediyesi'nin olumsuz planlarına itiraz edip onlarla yasal uğraşımızı sürdürürken, öbür taraftan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı planlarla da ayrıca uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu plan da onlardan bir tanesidir. Kasımpaşa'da bulunan bu bahse konu tersanelerin olduğu bölge, her zaman Kasımpaşalılığıyla övündüğünü söyleyen Sayın Cumhurbaşkanı'nın da oturduğu, ikamet ettiği, çocukluğunun geçtiği, o tersanelerde oynayıp top koşturduğu yerlerden bir tanesidir. En azından buna saygılı olunmasını kendisi tarafından bekliyorduk; ama maalesef bu da yapılmamıştır. Orada yine ranta dönük yakın çevrenin para hırsıyla bürünmüş yeni bir plan önümüze getirilmiş bulunuyor. Bu plana itirazımı buraya yapacağız. Ancak itirazımız eğer burada bir karşılık görmezse, biliniz ki bunu yargıya taşıyarak yargıda da bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

"SİT ALANI İMARA AÇILMAK İSTENİYOR"

Haliç Dayanışması bileşenlerinden Denizcilik ve Tersane Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Demirdöven,

"Özel proje alanı olarak ilan edilen bir endüstri arkeolojisi SİT alanı daha imara açılmak isteniyor. Bu plan geçmişte sıklıkla örnekleri gördüğümüz 'adrese teslim ihale şartnamesi' ya da kişiye özel kadro tanımlaması uygulamalarından 'projeye uydurulmuş imar planı' aşamasına ulaşıldığını gösteriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın askıdaki planı, koruma altındaki bir alanı, kamuoyunun Haliçport olarak tanıdığı rant projesine birebir uydurma planı olarak, daha önce benzeri görülmemiş bir örnek oluşturmaktadır" diye konuştu.

"TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Demirdöven, "Özetle dünyanın 6 asırdır hala üretim işlevini sürdüren bir endüstri tesisi olarak, Dünya Miras Listesi'ne aday olacak nitelikleri taşıyan ve bu nitelikleri korunup geliştirilerek geleceğe taşınması gereken Haliç Tersanelerini rant amacıyla, sermayeye teslim ederek yok etmenin ilk adımını oluşturacağı için; itiraz ediyoruz. Tarihimize sahip çıkıyoruz; Atamızın bizlere aslında tüm dünya insanlığına bıraktığı önemli eseri koruma amaçlı itiraz ediyoruz" ifadesini kullandı.

POLİS ÖNLEM ALDI

Bu arada açıklamalar sırasında çevik kuvvet polislerinin İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde önlem aldığı görüldü. Konuşmaların ardından Ertuğrul Gülsever, Taksim Dayanışması Genel Sekreteri mimar Mücella Yapıcı ve beraberindekiler 500 kişinin imzanın bulunduğu itiraz dilekçesini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ndeki yetkililere teslim etti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde 'Haliçport' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement