İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde "Haliçport" Eylemi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde "Haliçport" Eylemi

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde "Haliçport" Eylemi

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Meclis Grubu ile Haliç Dayanışması tarafından, Haliçport Projesi'ne karşı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde eylem yapıp itiraz dilekçesi verdi.

03.09.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Meclis Grubu ile Haliç Dayanışması tarafından, Haliçport Projesi'ne karşı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde eylem yapıp itiraz dilekçesi verdi.

İBB Meclisi CHP Meclis Grubu ve Haliç Dayanışması üyeleri, kamuoyunda Haliçport olarak bilinen 'Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi"nin durdurulması için Beşiktaş'taki İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binası önünde toplandı.

'BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Burada konuşan İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yok sayarak, 19 ayrı kuruluş tarafından bakanlıklarca yapılan planlardan bir yenisini daha bizim önümüze getirdiler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla yapılmış olan bu plan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görüşülmemiştir. Ama biz CHP İstanbul Meclis Grubu olarak bir taraftan Büyükşehir Belediyesi'nin olumsuz planlarına itiraz edip onlarla yasal uğraşımızı sürdürürken, öbür taraftan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı planlarla da ayrıca uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu plan da onlardan bir tanesidir. Kasımpaşa'da bulunan bu bahse konu tersanelerin olduğu bölge, her zaman Kasımpaşılılığıyla övündüğünü söyleyen Sayın Cumhurbaşkanı'nın da oturduğu, ikamet ettiği, çocukluğunun geçtiği, o tersanelerde oynayıp top koşturduğu yerlerden bir tanesidir. En azından buna saygılı olunmasını kendisi tarafından bekliyorduk; ama maalesef bu da yapılmamıştır. Orada yine ranta dönük yakın çevrenin para hırsıyla bürünmüş yeni bir plan önümüze getirilmiş bulunuyor. Bu plana itirazımı buraya yapacağız. Ancak itirazımız eğer burada bir karşılık görmezse, biliniz ki bunu yargıya taşıyarak yargıda da bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

'SİT ALANI İMARA AÇILMAK İSTENİYOR"

Haliç Dayanışması bileşenlerinden Denizcilik ve Tersane Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Demirdöven,

'Özel proje alanı olarak ilan edilen bir endüstri arkeolojisi SİT alanı daha imara açılmak isteniyor. Bu plan geçmişte sıklıkla örnekleri gördüğümüz 'adrese teslim ihale şartnamesi' ya da kişiye özel kadro tanımlaması uygulamalarından 'projeye uydurulmuş imar planı' aşamasına ulaşıldığını gösteriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın askıdaki planı, koruma altındaki bir alanı, kamuoyunun Haliçport olarak tanıdığı rant projesine birebir uydurma planı olarak, daha önce benzeri görülmemiş bir örnek oluşturmaktadır" diye konuştu.

'TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Demirdöven, 'Özetle dünyanın 6 asırdır hala üretim işlevini sürdüren bir endüstri tesisi olarak, Dünya Miras Listesi'ne aday olacak nitelikleri taşıyan ve bu nitelikleri korunup geliştirilerek geleceğe taşınması gereken Haliç Tersanelerini rant amacıyla, sermayeye teslim ederek yok etmenin ilk adımını oluşturacağı için; itiraz ediyoruz. Tarihimize sahip çıkıyoruz; Atamızın bizlere aslında tüm dünya insanlığına bıraktığı önemli eseri koruma amaçlı itiraz ediyoruz" ifadesini kullandı.

POLİS ÖNLEM ALDI

Bu arada açıklamalar sırasında çevik kuvvet polislerinin İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde önlem aldığı görüldü. Konuşmaların ardından Ertuğrul Gülsever, Taksim Dayanışması Genel Sekreteri mimar Mücella Yapıcı ve beraberindekiler 500 kişinin imzanın bulunduğu itiraz dilekçesini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ndeki yetkililere teslim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Önünde 'Haliçport' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 51. MAG toplantısı, bölgesel güvenlik işbirliği ve silah kontrolü konularında Güneydoğu Avrupa ülkelerine eğitim desteği sağlamayı hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.

  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı
    21:40 Burdur Tefenni'de Sobadan Çıkan Yangın Evde Hasara Yol Açtı

    Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Beyköy köyünde, Ali Karadere'ye ait evde sobanın yakılması sırasında çıkan yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar eliyle asliye ceza mahkemesine gerekli itirazlar delilleriyle birlikte yapılacağını ve çok sayıda iddianın çürütüldüğü eklerin ortaya konacağını belirtti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler
    21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanları eleştirerek, Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşlarını hem de bölge halkını tehlikeye attığını söyledi.


Advertisement