İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binasının Yapımı Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binasının Yapımı Tamamlandı

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binasının Yapımı Tamamlandı

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binası yeni adli yılda hizmet vermeye başlayacak.

18.08.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi'nde yapımı tamamlanan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binası yeni adli yılda hizmet vermeye başlayacak.

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi'nde yapımı tamamlanan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binası yeni adli yılda hizmet verecek. İstanbul Bölge Mahkemesi modern mimarisi, sosyal yaşam alanları ve peyzajı ile de dikkat çekiyor.

2013 yılında inşaatına başlanan ve hızla tamamlanan yeni hizmet binası 6 bin 500 metrekarelik kullanım alanına sahip. Dokuz katlı kompleks olarak inşa edilen bina 5 bloktan oluşuyor. İçerisinde 11 duruşma salonunun bulunduğu bina sosyal yaşam alanlarıyla da dikkat çekiyor. Vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünülerek inşa edilen tesiste ayrıca banka şubeleri de hizmet verecek. Yine, tesiste konferans salonu, kreş, bilardo salonu, otopark, 10 asansör, gıdaların korunacağı soğuk hava deposu, 6 adet kameriye, süs havuzu, 4 merdiven, MOBESE kameraları, 4 yangın merdiveni, kafeterya, yemekhane, kafeterya, 5 adet dış cephe temizlik asansörü de yer alacak. İstanbul Bölge Mahkemesi'nde binlerce kişi vatandaşlara hizmet verecek.

"ENGELLİLER DE DÜŞÜNÜLDÜ"

Hizmet almak için gelen vatandaşların rahat nefes alacakları tesisin peyzaj alanı da dikkat çekiyor. Çevre yolu düzenlemesi de tamamlanan binanın çevresindeki yeşil alanda ziyaretçilerin dinlenebileceği kameriye ve oturma bankları bulunuyor. Tesis, engellilerin de rahatça hareket edebileceği ve hizmetlerden faydalanabileceği şekilde düzenlendi. Engelliler, engelli rampası ve görme engelli yürüme şeritleri sayesinde istedikleri birime kolayca varabilecek.

"BAĞCILAR'A YAKIŞAN BİR TESİS"

755 bin nüfusuyla İstanbul'un en büyük ilçesi olan Bağcılar'ın, Bağcılar - Zeytinburnu Tramvay Hattı ve Başakşehir - Bağcılar Kirazlı - Otogar Metro Hattı'nı hizmete alınmasının ardından 18 kilometrelik Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey arası ikinci metro hattının heyecanını yaşadığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.

Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı da 2017 yılında hizmete alınacağını hatırlatan Çağırıcı, " İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem yatırımlarından en çok istifade eden ilçelerinden biri olacağız. Ulaşım kolaylığının sağlanması neticesinde ilçemiz yeni üniversitelere, hastanelere ve tesislere kavuşuyor. Bağcılar Belediyesi olarak da ilçemizin yeni tesislere kavuşması için katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda hizmet birimleri, sosyal yaşam alanları ve peyzajı ile dikkat çeken Bölge İdare Mahkemesi de ilçemize değer katacak. Bağcılarımıza yakışan Bölge İdare Mahkemesi binlerce insanımıza hizmet verecek. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binasının Yapımı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement