Savcı Kiraz'ın Fotoğrafını Kullanan 4 Gazeteye Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Savcı Kiraz'ın Fotoğrafını Kullanan 4 Gazeteye Soruşturma

Savcı Kiraz\'ın Fotoğrafını Kullanan 4 Gazeteye Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Kiraz'ın katledildiği saldırıyla ilgili haberler nedeniyle Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazeteleri hakkında soruşturma başlattı.

01.04.2015 17:50  Güncelleme: 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledildiği saldırıyla ilgili haberleri nedeniyle Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazeteleri hakkında ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan soruşturma başlattı.

4 GAZETEYE SORUŞTURMA

31 Mart salı günü İstanbul Çağlayan adliyesindeki savcı Mehmet Selim Kiraz'ın iki DHKP-C üyesi tarafından rehin alınması ve öldürülmesiyle ilgili bazı yayınlar yargıya taşındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, olayla ilgili haberleri ve kullandıkları fotoğraflar nedeniyle Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazeteleri hakkında res'en soruşturma başlattı.

GEREKÇE: TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI

Soruşturma ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçu kapsamında başlatıldı. Savcılık kaynakları, gazetelerin bugünkü nüshalarında savcı Kiraz'ın rehin alındığı fotoğrafların yayınlandığını, bu yayınlarda DHKP-C'nin propagandasının yapıldığını belirtti.

Operasyon sırasında öldürülen iki örgüt üyesi, savcıyı rehin aldıktan sonra savcının silahla tehdit edildiği fotoğrafları internet üzerinden paylaşmıştı.

BAŞBAKAN'DAN MEDYAYA SERT ELEŞTİRİ

Rehin alma krizi sırasında televizyonlar ve internet sitelerine yönelik olarak Başbakanlık tarafından yayın yasağı kararı alınmış, operasyonun ardından yasak kaldırılmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da, bugün düzenlediği basın toplantısında, savcının ailesinin nasıl etkileneceğinin düşünülmediğine dikkat çekti. Yayın yasağını ihlal eden kurumlarla ilgili şunları söyledi:

"Bu evlat sabahleyin gazetede bu resmi gördüğünde ne hissetti? O gazeteye, o resmi basanlar bir baba olarak, bir dede olarak, bir amca olarak, bir teyze olarak, hangi yaşlardaysa... Patronlarına da söylüyorum. Çok açık söylüyorum. Bakın 7 aylık hükumetimiz var. Ben de başbakanım 7 aydır. Her türlü eleştiriyi bize yaptılar. Tek bir yerde bile basına dönük herhangi bir ifadede bulunmadım. Bu kapsamda bir akreditasyona gitmedim, devlet güvenliği gerektiren haller dışında. Biz yayın yasağı getirmişiz. Niye getiriyoruz o yayın yasağını? Dünyanın her yerinde gelir. Aslında yayın yasağına ihtiyaç bile yoktur. Biraz ülke aidiyet bilinciyle hareket eden, şu an bile insani duyarlılıkta, 'Şu an bunu yapmam teröristlere yarar, şu anda bunu yapmam propagandanın parçası haline beni getirir, şu anda bunu yapmam, yürüyen bir süreç, iletişim varsa bunu etkiler' deyip, herkesin kendisinin bunu yapması lazımken, yapılmadığını görünce yayın yasağı getirdik."

"HANGİ BASIN AHLAKIYLA AÇIKLANABİLİR"

Başbakan Davutoğlu, operasyon bitince yayın yasağını kaldırdıklarını ifade ederek, "Tamam ama yayın yasağı kalkınca yürekteki yasak kalkar mı? Yani bu resmi, şakağına silah dayanmış bir onurlu savcımızın bu resmini yayınlamak, hangi basın ahlakıyla izah edilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

"TALİMATI BEN VERDİM"

Başbakan Davutoğlu, savcının o durumdaki fotoğraflarını yayınlayan basın kuruluşlarının da cenaze törenine alınmaması talimatını kendisinin verdiğini söyledi. "O basın organlarının muhabirlerinin bu cenazeye gelme hakları yoktur. Bu ailenin karşısına çıkma hakları yoktur." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savcı Kiraz'ın Fotoğrafını Kullanan 4 Gazeteye Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Hüseyin Şevki Topuz: Başbakan ne hakla kimin cenazeye katılıp katılmayacağına karışır. Sordun mu ailesine ? Toplamış partilileri Kılıçdaroğlu'nu protesto ettiriyor, bir de utanmadan muhalefet liderleri cenazeye neden katılmadı diyor. Buraya yorum yazanlara sorum. Siz hiç Cumhur'başbakanı RTE'yi bir şehit cenazesinde gördünüz mü? 20 64 Yanıtla
  • Milliyetci: Utanıyorum akpye nasıl oy verdim, utanıyorum bunca sucun tesvikcisine nasıl oy verdim, utanıyorum kuklalı bir dönemden gectiğimize 16 39 Yanıtla
  • hayat adamı: Yandas medyan olsa sesin cıkmaz. Ne oldugunuzu biliyoruz 14 26 Yanıtla
  • kuscuu: İş bu kadar basit.söz konusu vatansa gerisi teferruattır.yemişim basın özgürlüğü diye arkasına sığınan vatan hainleridir bunlar alçaklar 28 7 Yanıtla
  • kuscali: Daha kenan evren paşa yi çok arayacağiz millet killini oynatysa soruşturma açiliyor yakinda banada hapşirdiğim için dava açarlarsa hiç şaşirmam.... 15 17 Yanıtla
  • Türk: Ulan doğuda apo posteri ve pkk bayragı acanlara niye bisey yapmıyorsunuz sizin gibi hükümetin 19 10 Yanıtla
  • Özgür : Faşo devlet ne saklıyorsun 13 13 Yanıtla
  • vay anasını yaa: iyidee kardeşimm apk terör örgütünün propagandasını yıllardır yapan trt tgrt kanal 7 atv a haber beyaz tv star tv sabah gazetesi yeni akitv gazetesi türkiye gazetesi yeni şafak gazetesi gibi terör örgütü gazetelerini neden soruşturmaya dahil etmiyosunuz 21 4 Yanıtla
  • Mehmet ta: Bu olay Berk'in olayını ürtpas etmek için yapılan bir eylem olduğu gürülmekte sağ yakalama varken neden hep kat ediliyor bu insanlar yazık hani yaradandan 2 22 Yanıtla
  • As: En büyük törerıs bu gazeteler 20 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement