İstanbul'a Yeni Otoyol Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul'a Yeni Otoyol Yapılacak

İstanbul\'a Yeni Otoyol Yapılacak

Sakarya'dan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, oradan da Tekirdağ'a uzanıp Çanakkale'ye giden yeni bir otoyol inşa edilecek.

02.09.2014 08:54  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2003'ten bu yana 17 bin kilometreden fazla "duble yol" yapımını tamamlayan Hükümet, yeni dönemde önceliği "otoyollara" verecek. İstanbul üstünden devam eden trafiğin rahatlatılması için Sakarya'dan başlayıp Çanakkale'ye uzanan yeni bir otoyol inşa edilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yeni gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Karayolu yatırımlarında duraklama söz konusu olmadığını söyleyen Elvan, şuana kadar 10 milyar lira harcandığını ifade etti.

Elvan şunları söyledi:
"Zaman zaman şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor; sanki karayolu yatırımlarında bir azalma oldu veya bir duraklama yaşanıyor. Bu son derece yanlış ve gerçekten bir algı yönetimi yapılmaya çalışıyor. Ki bu yıl biz belki Cumhuriyet tarihinin en yüksek karayolu harcaması yapıyoruz. Şuana kadar 10 milyar lira fiili olarak harcamış durumdayız. Aşağı yukarı bu yılsonu itibariyle 13-14 milyar TL'yi bulmuş olacak."

OTOYOL DÖNEMİNİ BAŞLATACAĞIZ

Yeni dönemde otoyollara ağırlık vereceğiz. Bir otoyol dönemini başlatacağız. Biliyorsunuz Edirne'den Adana, Gaziantep'e kadar uzanan kesimde özellikle Ankara, Niğde bölümünde otoyolumuz yok. Bu yıl Ankara, Niğde otoyolu ihalesi bu yıl çıkaracağız. Bununla ilgili çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı.

MARMARA BÖLGESİ'NE YENİ OTOYOL PROJESİ

Yeni bir otoyol projesinden bahseden Elvan, İstanbul'a girişleri rahatlatacağını söyledi. Yurt dışı çıkışları ve girişlerinin de İstanbul Çanakkale üzerinden yapılarak bu açıdan da İstanbul trafiğinin rahatlanması amaçlandığını belirtti.

"Bizim açımızdan çok önem taşıyan bir başka bölge Marmara Bölge'si. Biliyorsunuz nüfusumuzun önemli bir kesimi bu bölgede. Trafik yoğunluğu açısından da oldukça sıkıntılı bir bölge. Bir otoyolumuz ve D-100 karayolumuz var. tabi bu mevcut otoyolumuz ve D-100 karayolumuz yeterli durumda değil. Bu nedenle İstanbul'a giriş-çıkışları rahatlatabilmek amacıyla yeni bir otoyol projesine başlıyoruz. bugün-yarın ihalesine çıkacağız. O da Sakarya'dan Kocaeli'ne, Kocaeli'nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne kadar uzanan, oradan da Tekirdağ, Tekirdağ'dan da Çanakkale'ye indireceğiz. Buradaki amacımız şu; özellikle Ege Bölgesi'nde taşımacılık yapan vatandaşlarımızı rahatlatmak istiyoruz."

YURT DIŞI GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ÜZERİNDEN YAPILACAK

"İkinci hususta biz şunu arzu ediyoruz; İzmir, Denizli, Bursa, Kütahya, Manisa gibi illerden yurt dışına çıkışların İstanbul üzerinden yapılmasını istemiyoruz. İstanbul trafiğini girmeden Çanakkale Boğazı üzerine bir Çanakkale Köprü'sü yapacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. O Çanakkale Köprüsü üzerinden Tekirdağ, oradan da yurt dışına çıkışı sağlayacağız. Böylece, İstanbul'u baypas ederek yurtdışına çıkışı ve girişi temin etmiş olacağız ve bu da İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak."

EDİRNE'DEN KARS'A HIZLI TREN

Türkiye'nin birçok bölgesine hızlı tren projelerinin olduğunu belirten Elvan, Edirne'den Kars'a hızlı tren projelerini anlattı. Taşımacılık konusunda maliyetin düşeceğin ve rekabet gücünün artacağını söyleyen Elvan, Kuzey'den Güney'e de hızlı tren projesinin olduğunu belirtti.

"Demiryolları bizim rekabet gücümüzü artırabilecek en önemli alanlardan bir tanesi. Taşımacılıkta ağırlıklı olarak karayolunu kullanıyoruz. Karayolunun da özellikle işletmeciler açısından, yatırımcılar açısından oldukça ciddi bir taşıma maliyeti söz konusu. Yapacağımız demiryollarıyla taşıma maliyetlerini daha da aşağıya çekip, firmalarımızın rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. 2023 hedefimiz de şu; Edirne'den Kars'a kadar hızlı trene sahip olacağız. Şuanda zaten Ankara Sivas arasındaki hızlı tren projemiz devam ediyor. Yine Ankara İzmir arasındaki hızlı tren çalışmalarımız devam ediyor. Bunlara ilave olarak Sivas'tan sonra Erzincan, Kars'a kadar uzanan bir hat olacak."

SAMSUN'DAN AKDENİZ'E DEMİRYOLU

"Artık taşımacılığın önemli bir kesimi karayolu ile değil, demiryolu ile yapılmaya başlanacak. Kuzey'i Güney'e bağlayan hızlı trenlerimiz olacak. Özellikle Samsun'dan Akdeniz'e inen bir hattımız olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İstanbul'a Yeni Otoyol Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • adil: birazda sanayileşmeye önem verseniz insanlara iş imkanı olsa daha iyi değilmi çünkü yol yapımında rant çok insanlara iş ve ekmek lazım geçenlerde dünya bankasının bir araştırmasını okudum 4, 5 milyon türk genci bir üniversiteye gitmiyor ve işede gitmiyor ama sokaklara baktığımız bonzayi içen gençlerle dolu oldu 8 1 Yanıtla
  • Murat: otoyolların çevresini kimler satın aldı, onu da açıklayın. yol yapılmasın demiyorum da yol üzerinden rant sağlanmasına müsaade ediliyor. oradaki ormanın içinden yolu geçireceksiniz, kabul. yol bittikten 2 ay sonra anlamsız şekilde yangınlar çıkıp ormanları yok edecek. daha sonra burayı imara açacaksınız. yani bu senaryoyu siz yersiniz de ben yemem. haber eksik. 3 5 Yanıtla
  • Kütahya Belediye Başkanı: Borçlarımızı Açıkladık, Seçim Yatırımlarından Kaynaklanıyor
    19:17 Kütahya Belediye Başkanı: Borçlarımızı Açıkladık, Seçim Yatırımlarından Kaynaklanıyor

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, belediyenin 1 milyar 700 milyon TL borcu olduğunu açıkladı. Kahveci, borç yükünün kısa vadede bir seçim kazanmak amacıyla yapılan yatırımlardan kaynaklandığını belirtti.

  • Samsung Yönetimi Haftada 6 Gün Çalışmaya Başlıyor
    19:10 Samsung Yönetimi Haftada 6 Gün Çalışmaya Başlıyor

    Samsung yönetimi, artan rekabet ve askeri gerginliklerden dolayı haftada 6 gün çalışmaya başlayacak. Şirket, çalışma verimliliğini artırmayı hedefliyor. Kararın sadece yönetim kadrosunu etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu. Firma, finansal durumunu iyileştirmek için bu adımı atmış gibi görünüyor.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, fırsat eşitliği ve uyum içinde çeşitlilik ilkesine dikkat edeceklerini belirtti. Ayrıca, Ordu'yu yaşanılabilir bir kent yapmak için çalışmaların iki ana gruba ayrıldığını ve afete dirençli bir kent olacaklarını vurguladı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi
    17:44 Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi

    Dünya Helal Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı'nda, akademisyenler, uzmanlar ve yetkililer sunumlar yaptı. Çalıştayda hayvanların beslenmesi ve kesim yöntemlerinin helal gıda bakımından tartışıldığı vurgulandı. Çalıştayın sonuçları kitapçık halinde yayınlanacak ve ilgili birimlere rapor olarak sunulacak.

  • Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti
    17:40 Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti

    Kimyagerler Derneği İç Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Oltulu, dernek üyeleri adına yaptığı açıklamada, kimyagerlerin özlük haklarının diğer mesleklere göre geri kaldığını belirtti. Oltulu, kimyagerlerin aynı yetki ve sorumluluğa sahip olmalarına rağmen düşük ek gösterge ve ücretle çalıştıklarını ifade etti. Kimyagerlik mesleğinin cazip hale getirilmesi ve kamu kimyagerlerinin özlük haklarındaki sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı
    17:39 Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edildi. Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, helvanın tescili için başlattıkları girişimin olumlu sonuçlandığını belirtti. Coğrafi işaret tescili, Gelibolu'nun kültürel mirasının ve tarımsal ürünlerinin değerinin tanınması anlamına geliyor.

  • Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu
    17:29 Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu

    Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, AKP'li eski başkan Mehmet Çerçi'nin yaptırdığı lüks makam odası hakkında açıklamalarda bulundu. Balaban, imkanlarının olduğu an daha mütevazı bir makam odasına geçmeyi istediğini söyledi.

  • MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi
    17:26 MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi

    MÜSİAD Erzurum Başkanı Abdulkerim Kavaz, enflasyonla mücadeleden kamu tasarruflarına, asgari ücretten İsrail ile ticaretin kısıtlanmasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kavaz, Türkiye'de yüksek enflasyonla birlikte ticari ahlakın dozunun kaçtığını belirterek, İsrail'e yapılan boykotun önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, kamu tasarruflarını izleme komitesi kurulması ve alım gücünün artırılması gerektiğini vurguladı.

  • A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri
    17:11 A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri

    Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden A101, ESCAMP 6500 Flat Tiny House'u satışa sunuyor. 16 m² yaşam alanına sahip olan bu ev, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Özellikleri arasında SCHLEGL 1400 kilogram kapasiteli 2 adet torsiyon frenli dingil, kompozit sandviç panel dış cephe ve laminant parke zemin bulunuyor. A101 tarafından 25 Nisan itibariyle satışa sunulacak olan ESCAMP 6500 Flat Tiny House'un fiyatı 399 bin 900 TL.


Advertisement