İşsiz Kalan Muavinler Belediyeye Yürüdü - Son Dakika
Güncel

İşsiz Kalan Muavinler Belediyeye Yürüdü

İşsiz Kalan Muavinler Belediyeye Yürüdü

Adana’da bugün itibariyle otobüslerdeki muavin uygulamasının kaldırılması üzerine işten çıkarılan muavinler toplanarak Adana Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü.

21.12.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bugün itibariyle otobüslerdeki muavin uygulamasının kaldırılması üzerine işten çıkarılan muavinler toplanarak Adana Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü.

Adana'da vatandaşların muavinler hakkında çeşitli şikayetleri nedeniyle Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2009 yılında özel halk otobüslerinde muavin uygulamasının kaldırılmasına yönelik karar aldı. Kararın bugünden itibaren uygulamaya konulmasıyla işsiz kalan yaklaşık 200 muavin, İnönü Parkı'nda toplanarak Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü. Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan muavinler, burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Taner Gürgen, "Bugün burada Sayın Başkanımız Hüseyin Sözlü veya yardımcıları bizi çağırıp da gelin kardeşim derdiniz nedir diyene kadar buradayız. Şunu da tekrarlıyorum, buradan 2 bin 500 kişiye yakın arkadaş ekmek yiyor. Hala öğrencilik yapıp muavinlikten geçimini kazanan insanlar var. Bize desinler ki sizi şu yasaya göre işten attık, biz de o yasaya göre hareket edelim" dedi.

Oturma eylemine devam edip sloganlar atan muavinler Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile görüşmek istediklerini söylediler.

Grubu temsilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile görüşen Taner Gürgen şunları kaydetti:

"Arkadaşlar UKOME 2009'da imzalamış olduğu kararla bu muavinler kaldırılacak denilmiş ve bu bilgi kooperatif başkanlarına 3 ay önceden söylenmiş. Kooperatif başkanları ve mal sahipleri biliyor. Bu tarihte bu muavinlerin kalkacağını hepsi biliyormuş" dedi.

Görüşmenin ardından yolu kapatmaya çalışan muavinler, polisin müdahale etmesiyle olaysız şekilde dağıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşsiz Kalan Muavinler Belediyeye Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement