İsrailli Bakandan Dünyayı Ağlatan Olay İçin Şoke Eden Açıklama - Son Dakika
Dünya

İsrailli Bakandan Dünyayı Ağlatan Olay İçin Şoke Eden Açıklama

Kültür Bakanı Regev, askerin kolu alçıda olan Muhammed'i gözaltına almaya çalışmasıyla ilgili, "Şoke oldum. Saldırıya uğrayan askerin ateş etmesine izin vermeliyiz." dedi.

31.08.2015 15:24  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) eski sözcüsü olan Kültür Bakanı Miri Regev askerin kolu alçıda olan 12 yaşındaki Muhammed Tamimi'yi gözaltına almaya çalıştığı, Tamimi'nin ailesinin de askeri engellemeye çalıştığı görüntülerle ilgili, "Şoke oldum. Saldırıya uğrayan askerin ateş etmesine izin vermeliyiz." dedi.

PES DEDİRTTİ

Dünyanın günlerdir konuştuğu, İsrail askerlerinin Filistinli çocuklara yaptığı muameleyi anlatan görüntülere İsrailli Bakanın yorumu pes dedirtti.

Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde cuma günü İsrail askerinin gözaltına almaya çalıştığı çocuğun görüntüleri konuşulmaya devam ederken, İsrail Kültür Bakanı Regev tartışılacak bir açıklama yaptı.

"ŞOKE OLDUM"

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) eski sözcüsü olan Kültür Bakanı Miri Regev, İsrailli bir askerin kolu alçıda olan 12 yaşındaki Muhammed Tamimi'yi gözaltına almaya çalıştığı, Tamimi'nin ailesinin de askeri engellemeye çalıştığı görüntüler karşısında şoke olduğunu söyledi.

"ASKERE ATEŞ ETMELİ"

Twitter'dan yaptığı açıklamada aileye ateş açılması gerektiğini savunan Regev, askerlerin 'eli kolu bağlı' gönderilmemesini istedi ve "Saldırıya uğrayan askerin ateş etmesine izin vermeliyiz. Güvenlik Bakanlığı'na bu aşağılamanın durdurulması ve ateş etme düzenlemelerinin derhal değiştirilmesi çağrısı yapıyorum." dedi.

O GÖRÜNTÜLER İNFİALE YOL AÇTI

İsrail askerlerinin cuma günü Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde 12 yaşındaki Muhammed Tamimi isimli Filistinli çocuğu gözaltına almaya çalışırken kameralar önünde silahsız kadın ve çocuklara karşı uyguladığı şiddet, infiale yol açmıştı. İsrail askeri, alçılı koluna rağmen Tamimi'yi kayaların arasında sıkıştırmıştı.

İSRAİL ASKERİNE KAFA TUTAN KIZ

Tamimi, annesi ve 2012'de 'İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız' olarak dünya gündemine gelen ablası Ahed'in yoğun çabası sonucu gözaltına alınmaktan kurtulmuştu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2012'de Ahed ve annesi ile Türkiye'de bir araya gelmişti.

FİLİSTİN: AHLAKİ ÇÖKÜŞÜN GÖSTERGESİ

Öte yandan yerli ve yabancı aktivistlerden oluşan onlarca kişi, Tamimi ailesinin evinin yakınlarında çadır kurarak aileye destek verdi.

İsrail askerinin hareketine Filistin'den de kınama geldi. Yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin sürekli işlediği bu ihlallerin içinde bulundukları ahlaki çöküşü gösterdiği belirtildi. Tamimi ailesi, 2009'dan bu yana 'ayrım duvarını' protesto için düzenlenen haftalık gösterilere katılıyor.

İsrailli Bakandan Dünyayı Ağlatan Olay İçin Şoke Eden Açıklama

Son Dakika Dünya İsrailli Bakandan Dünyayı Ağlatan Olay İçin Şoke Eden Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (197)

  • muzo: aynisindan bizim doğu bölgeside yaşanıyor sesinz cilmiooo millet 58 7 Yanıtla Adil: Siz de uslu durun ortalığı karıştırmayın 1 42 Doğukan: Ailende beter olsun 1 2
  • hrn: Kürdistan diye bir yer yok kirolar siz istediniz kadar kudurun zalimler için yaşasın cehennem 23 28 Yanıtla
  • Demokrat: İsrail'i savunmuyorum ama İsrail yapınca lanetleyin Türkiye yapınca sessiz kalın. Gidin müslümanlığınızı insanlığınızı sorgulayın. 19 26 Yanıtla ...: Sen insanligini sorgula!!!!!! 6 1
  • Helal: Pkk yandaşlarınada bu şekilde davranılsın 29 15 Yanıtla
  • mersinli: E ne var bunda sanki burda aynisi yokmu 35 6 Yanıtla Adil: Yuh yani yuh. Bu kadar nasıl basiretsiz olabiliyorsunuz 2 0
  • istanbullu: Lan akp teror örgütu israilden ne farki var .. 17 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    17:22 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda çimento yüklü kuru yük gemisinde çıkan yangın sonrası tahliye edilen 13 mürettebat, ilçedeki otellere yerleştirildi. Yangının trafodan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

  • ABD'den İran'a yeni yaptırımlar
    16:54 ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

    Amerika Birleşik Devletleri'nde hem Beyaz Saray hem de Dışişleri'nden peş peşe açıklamalar geldi. İran'da İHA üretimi ve testi için çalışan 16 kişi ve 2 kuruma yaptırım kararı alındığı belirtildi. Yapılan açıklamalarda, İran'a yönelik ekonomik baskının artacağına işaret edildi.

  • Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni
    16:18 Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni

    Xinhua muhabiri, Norveç'in başkenti Oslo'daki Sognsvann Gölü üzerinde gece gökyüzünü aydınlatan kuzey ışıklarının çarpıcı manzarasını görüntüledi.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.


Advertisement