İsrail Savaş Uçakları, Haniye'nin Evini Bombaladı - Son Dakika
Güncel

İsrail Savaş Uçakları, Haniye'nin Evini Bombaladı

İsrail Savaş Uçakları, Haniye\'nin Evini Bombaladı

İsrail bayramda Gazze saldırılarını daha da arttırdı. Saldırılarda Hamas Eski Başbakanı Haniye'nin evi de vuruldu.

29.07.2014 11:01  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail ordusunun saldırıları Ramazan Bayramı’nın ilk gününde de devam etti. Gazze’de bayram namazı, İsrail ordusunun saldırılarının gölgesinde kılındı.

İsrail savaş uçaklarının, Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Haniye'nin eş-Şati Mülteci Kampı'nda bulunan evini bombaladığı bildirildi.

HANİYE'NİN EVİ DE BOMBALANDI

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Heniye'nin Gazze'nin batı kesiminde yer alan eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki evini bombaladı.

BAYRAMDA DA BOMBALAMALAR ARALIKSIZ SÜRDÜ

Bayramın ilk günü İsrail saldırılarında 47 Filistinli ölmüştü. İkinci günü saabah saatlerinde gerçekleşen saldırılarda ise şimdiye kadar 32 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail savaş uçakları salı sabahı erken saatlerde Gazze'nin batısındaki Nasr mahallesinde bulunan Hamas'a ait El Aksa televizyonu binasını vurdu. İsrail'e ait bir insansız hava aracı (İHA) da Rimal semtindeki El Aksa radyo binasını vurdu. Saldırılar nedeniyle yayınlar kesildi.

Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, İsrail'in Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığını, 40 evde ise kısmi tahribat meydana geldiğini söyledi.

İsrail bayramın ilk günü Şati mülteci kampındaki çocuk oyun alanına düzenlediği saldırıda sekiz çocuğu öldürmüştü.

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nin yanında bulunan klinikleri de bombalıyor. Şifa Hastanesi daha önce de İsrail ordusu tarafından hedef alınmıştı.

Hastane, Gazze’deki en büyük sağlık binası ve saldırılarda yaralananların hemen tamamı bu hastanede tedavi ediliyor.

İSRAİL: 52 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusu direnişin gerçekleştirdiği 3 operasyonun sonucunda 10 askerinin daha öldürüldüğünü itiraf etti. Böylece kara saldırılarının başkadığı 17 temmuz'dan bu yana İsrail'in açıkladığın ölen asker sayısı 52 oldu.

HAMAS: 110'DA FAZLA İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin Kassam Tugayları'na göre ise bu sayı 110'un üzerinde. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırıların başladığı 17 Temmuz'dan bu yana 110'dan fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahitler, Gazze Şeridi sınırlarında savunma operasyonlarını sürdürüyor. Gazze Şeridi'ne karadan saldırıların başladığı günden bu yana 110'dan fazla asker öldürüldü, yüzlercesi yaralandı" denildi.

İsrail ordusunun açıklamalarına göre ise, şu ana kadar 48 asker hayatını kaybetti.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısının bin 119'a, yaralıların ise 6 bin 550'ye ulaştığını açıklamıştı.

BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Savaş Uçakları, Haniye'nin Evini Bombaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ocak karacabey: BİRGÜN ELBET YOK OLACAKSIN BIRAZ GECIKTIRIYORSUNUZ AMA YAKINDADIR KAHPE İSRAİL. . 6 1 Yanıtla merak etme yıkılmaz: kandırın kendinizi kandırın aynı şeyleri amerika içinde söylüyordunuz ne oldu amerika yıkıldımı yıkılan islam ülkeleri oluyor suriye ırak pakistan afganistan filistin somali nijerya libya gana yeman mısır tunus ve daha fazlası ama nedense hristaiyab ülkelere bir şey olmuyor kendizi kandırmayın 0 0
  • HADİ: GÜCÜN BİÇARE İNSANLARA, HADİ İRAN'I VUR BAKALIM. SENİ TÜTÜN GİBİ BURUNLARINA ÇEKERLER. 6 0 Yanıtla iranıda vuracak güçte: israil iranı hatta türkiyeyi hava kuvvetleriyle vuracak güçte ama kara savaşında her iki ülkeyle baş edemez tek çare atom bombaları israil ortadoğunun en güçlü ülkesi hava kuwwetleinde 0 0 CİHAD CENK: öle bı konusuokı sankı israilin hava kuvvetleri yöneticisi iran varya 2 gunde israili haritadan siler aslanım sen neyın kafasını yasıon ALLAHIN VERMİŞ OLDUĞU DESTEĞİ UNUTMAYALIM BİLHASSA 0 0
  • BÜTÜN: BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN BAYRAMINI ZEHİR ETTİNİZ. ALLAH BELANIZI VERSİN. ATILAN HER BOMBA BİRGÜN DÖNER KAPINIZI İNŞALLAH. 5 0 Yanıtla
  • ottimus: Burdaki İRANCILARA SESLENİYORUM TARİHTE OSMANLI RUSYA VE İRANLA SAVAŞTIGI KADAR KİMSEYLE SAVAŞMAMIŞTIR ACIN TARİHİ OKUYUN İRANIN DERDİ İSLAMİYET DEĞİL ŞİALIKTIR. . ayrıca hava kuvvetleri bakımından hiç birşey yapamaz iran israile bakmayın öyle sunu icat ettik bunu yaptık dediklerine. . size en basit örnegi vereyim. . İHA DÜSTÜ İRANDA BU SAVAŞ SUCUDUR NİYE ses cıkartmadı. . bunlar danışıklı dövüş israille sen havla ben hırlayım misali İSLAMIN TÜRKLERE İHTİYACI VARDIR İSLAM SANCAKTARLIGINI TÜRKLERDEN BAŞKA KİMSE YAPAMAZ. . . 1 1 Yanıtla
  • sancak bayrak: allahın acımadıgı kuluma ssen acıma dıyorç100 bın osmanlı askerını olduren her osmanlı askerının kafasına para veren abdulhamıtın bagısladı toprakları parayla satan ınsanlara hayınlere acınmaz allah ıntıkamını alıyor bunlardan 0 1 Yanıtla
  • xxx: Roma içinde yıkılmaz dediler constantine apolice düşünce şok oldular. Diğer constantine leri yıkmak için doğru yolda ilelersek allah yardım eder milliyetçilik islama zaraar veriyor müslümanların kendine yaptığını karşınızdaki kafirler yapmıyor bunu unutmayın 1 0 Yanıtla
  • beto: evet haklısın ôlen müslüman yada katolık olması önemli değîl. Degıl. insanlık ôlüyor. ôlen zaten dùnyayla îşi bitiy6r ama sana deger vereni bulursan ıyı 0 0 Yanıtla
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement