İsrail Medyası: İsrailli Yolcular İstanbul'da Mahsur - Son Dakika
Dünya

İsrail Medyası: İsrailli Yolcular İstanbul'da Mahsur

İsrail, havayolu şirketlerinin güvenlik gerekçesiyle Tel Aviv Ben Gurion Havaalanına uçuşlarını iptal etmesine tepki gösterdi.

23.07.2014 10:02  Güncelleme: 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail, aralarında Türk şirketlerinin de bulunduğu yabancı havayolu şirketlerinin güvenlik gerekçesiyle Tel Aviv Ben Gurion Havaalanına uçuşlarını iptal etmesine tepki gösterirken bu kararların nedeniyle ülkeye ulaşamayan vatandaşların durumları da konuşuluyor. İsrail medyasında "İsrailliler, İstanbul'da mahsur ve korku içinde" gibi ifadeler kullanılıyor.

İSRAİLLİ YOLCULAR MAHSUR KALDI İDDİASI

The Times of İsrail sitesinde "Türk Havayolları ve Pegasus şirketlerinin dünyanın diğer büyük havayolu şirketleriyle birlikte İsrail'e uçuşları askıya almaları üzerine çok sayıda İsrailli yolcu Türkiye'de mahsur kaldı" diye yazıyor.

Haberde bu "manzara, havayolu şirketlerinin Ben Gurion Havaalanına uçmayı redettiği diğer kentlerde de yaşanırsa da büyük İsrail karşıtı gösterilerinin yapıldığı Türkiye'de birçok yolcu, gece boyunca veya daha fazla bir süre kalmak zorunda bırakılmasından rahatsızlık hissettiklerini söylediler" deniliyor.

"OTELLERDEN ÇIKILMAMASI TAVSİYE EDİLİYOR"

Bu çerçevede Hollanda üzerinden İsrail'e dönmeye çalışan ve THY tarafından bir otele gönderilmeye başlandığını anlatan bir yolcunun, Ynet'e, kendilerine "fazla İbranice konuşmamayı ve otellerden çıkmamayı tavsiye edildiğini" anlattığının da kaydedildiği haberde yolcuların birçoğunun "güvenlik kaygıları"ndan dolayı otele gitmek yerine geceyi havaalanının yerinde geçirmeyi tercih ettikleri ifade ediliyor.

Times of İsrail, haberinde THY'nın, İsrailli havayolu şirketi El Al'dan sonra Ben Gurion'dan en çok uçuş yapan ikinci şirket haline geldiğine de dikkat çekiyor.

İsrail Medyası: İsrailli Yolcular İstanbul\'da Mahsur
Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İsrail Medyası: İsrailli Yolcular İstanbul'da Mahsur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • MARDİNLİ: DİNSİZ İMANSIZ MINAFIKLAR DEFOLUN BU ÜLKEDEN CEHENNEME KADAR YOLUNUZ VAR 61 6 Yanıtla
  • canınız cehenneme: Geberin ey Ben-i İsrail !Allah sizi yaptığınız katliamların bin beteriyle cezalandırsın en kısa zamanda pisliklerrrr ! 55 4 Yanıtla
  • orjinal: hava alanında ne tutuyorsunuz ki salıverin defolsun gitsin yahudiler - 36 4 Yanıtla
  • İLYAS DİYOR Kİ: yok edin israil halkını yakaladığınz yerde çökün . lanetlenmiş insanlar bunlar . 23 4 Yanıtla
  • SEBAHATTİN: DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDEN BİLET VERMEYİN BU ŞERREFSİZLERE 16 1 Yanıtla

Advertisement