İsrail, Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı Kapattı - Son Dakika
Politika

İsrail, Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı Kapattı

İsrail, Kerem Şalom Sınır Kapısı\'nı Kapattı

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin "tek ticari kapısı" Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı (Kerm Ebu Salim) kapattığı bildirildi.

07.07.2014 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin "tek ticari kapısı" Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı (Kerm Ebu Salim) kapattığı bildirildi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Kerem Şalom Sınır Kapısı, İsrail'in güneyinde yaşanan gerginlikler ve Gazze'den atılan roketlerin devam etmesi nedeniyle süresiz olarak kapatılmıştır" denildi.

İbriyye radyosu tarafından yayınlanan açıklamada, İsrail polisinin ülkenin kuzeyindeki Akka ve Nasıra kentlerini birbirine bağlayan ana yolu kapattığı da belirtildi.

Açıklamada, "İsrail polisi ve Ulaştırma Bakanlığı, bölgede yaşanan gerginlik nedeniyle Akka ve Nasıra kenti arasındaki ana yolu her iki yönde kapatma kararı almıştır" ifadeleri kullanıldı.

İsrail, Hamas Hareketi'nin 2006 yılında Gazze'yi kontrol altına almasının ardından bölgeye ambargo uygulamaya başlamış, Gazze'ye açılan 6 sınır kapısını kapatmıştı. Beyt Hanun Sınır Kapısı, özellikle yabancı pasaport taşıyanların girişi için açık tutulurken, Kerm Ebu Salim sınır kapısı ticari ürün geçişi için kısmen açık bırakılmıştı.

İsrail yönetiminin, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin cesetlerinin bulunmasından sonra Filistinlilere karşı uyguladığı baskıları arttırırken, 17 yaşındaki Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr'ın, yahudi yerleşimciler tarafından 2 Temmuz'da, Doğu Kudüs'teki Şuafat beldesinde sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmasının ardından yakılarak öldürülmesi Filistinliler ve İsrail polisi arasında çatışmalara yol açmıştı. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail, Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement