İsrail'in ürünlerine boykot - AK Parti Siirt il Başkanı Sevgili - Son Dakika
Politika

İsrail'in ürünlerine boykot - AK Parti Siirt il Başkanı Sevgili

AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili, "İsrail şunu bilsin ki Müslümanlar asla pes etmeyecektir" dedi.

21.07.2014 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili, "İsrail şunu bilsin ki Müslümanlar asla pes etmeyecektir" dedi.

Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki amacıyla İsrail ürünlerinin satışlarını durduran Algida Süt Dünyası adlı kafe sahibi Servet Özsabuncu ve kafe işletmecisi Hakan Avcı'ya destek olmak amacıyla kafeyi ziyaret eden Sevgili, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kafenin İsrail ürünlerinin satışını durdurak Gazze saldırılarını boykot etmesinin anlamlı olduğunu ifade eden Sevgili, şunları kaydetti:

"Bunun bütün piyasaya temenni olmasını temenni ediyorum. Cenabı Allah'ın İsrail'i Kahhar ismiyle kahretmesini diliyorum. İsrail şunu bilsin ki Müslümanlar asla pes etmeyecektir. Bütün çocukları öldürseler bile bir Musa mutlaka kalacaktır. Cenabı Allah bunu emretmiş ve biz de buna iman etmişiz. İsrail istese de istemese de Allah nurunu elbette tamamlayacaktır."

Aldıkları boykot kararıyla Filistin'e destek olmayı amaçladıklarını açıklayan kafe sahibi Servet Özsabuncu, Algida Süt Dünyası yazılı tabelanın üstüne "Süt Dünyası Filistin'in yanında" yazılı pankart astırdı.

Kafenin boykot kararına Memur-Sen, İHH Siirt Şubesi de destek verdi.

Şırnak'ta bir bakkal İsrail malı satmama kararı aldı.

Gündoğdu Mahallesi Sema Küçüksöz Caddesi'nde bakkal dükkanı işleten İhsan Tatar, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yüzlerce kişinin ölmesine tepki amaçlı olarak iş yerinde İsrail malı satmama kararı aldı

Bakkal dükkanının camekanlarına ve raflara "bu iş yerinde İsrail malları satılmamaktadır" şeklinde uyarı yazıları asan Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddiyatın İsrailliler açısından önemli olduğunu ve savaşı durdurmanın en iyi yolunun İsrail mallarını boykottan geçtiğini söyledi.

Katliama tepki vermek istediğini ancak elinden bunun geldiğini söyleyen Tatar, "Elimden bu kadar geliyor. Ama tabi bu yeterli değildir. Onun için İsrail mallarını boykot ediyoruz, satmıyoruz. Aslında Türkiye, İsrail mallarını ülkeye sokması ve satmasın. Kendimiz üretelim ve satalım. Genelde kaliteli mallar onlarındır. İsrail malları satılmasa bu ülke kendisine çeki düzen verir. Maddiyat çok önemlidir. İsrailliler ellerindeki maddi imkanlarla zülüm ve katliam yapabiliyorlar. Biz herkese de onların mallarını boykot etmesi konusunda tavsiyede bulunuyoruz" dedi.

İsrail\'in ürünlerine boykot - AK Parti Siirt il Başkanı Sevgili
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail'in ürünlerine boykot - AK Parti Siirt il Başkanı Sevgili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement