Bolivya, İsrail'i Terörist Devlet İlan Etti - Son Dakika
Güncel

Bolivya, İsrail'i Terörist Devlet İlan Etti

Bolivya, İsrail\'i Terörist Devlet İlan Etti

Bolivya Devlet Başkanı Morales, meclisin İsrail'i terörist devlet statüsüne aldığı söyleyerek vize anlaşmasının kararla birlikte iptal edildiğini açıkladı.

31.07.2014 10:01  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara Güney Amerika ülkelerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Mercosur ülkelerinin ateşkes çağrısı yapmaları ve Şili ve Peru'nun büyükelçilerini bilgi amaçlı geri çekmelerinin ardından şimdi de Bolivya İsrail'i "terörist devlet" ilan etti.

MORALES: İSRAİL TERÖRİST DEVLET

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'i "terörist devlet" olarak nitelendirdi ve saldırıları protesto etmek amacıyla iki ülke arasında uzun süreli vize muafiyeti anlaşmasını iptal etti.

BUNDAN BÖYLE VİZE TALEP EDECEK

Bolivya'nın El Deber haber sitesine göre, Morales, Bolivya hükümetinin, bundan böyle İsrailli ziyaretçilerden Güney Amerika ülkesine girebilmeleri için vize talep edeceğini açıkladı.

Morales, "İsrail'i terörist devlet ilan ediyoruz" derken, İsrail'in askeri operasyonunun, "bu ülkenin, uluslararası toplumun barışçıl ve uyumlu biçimde var olmasını sağlayan yaşama saygının ilkelerinin garantörlerinden biri olmadığı anlamına geldiğini" söyledi.

İSRAİL'E DAVA TALEBİNDEN BULUNMUŞTU

Bolivya Devlet Başkanı Morales, ay başında BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne, İsrail'e "insanlığa karşı suç işlemekten" dava açması için talepte bulunmuştu.

DİPLOMATİK İLİŞKİLER 2009'DA KOPMUŞTU

İsrail ile Bolivya arasındaki diplomatik ilişkiler, İsrail'in Gazze'ye bundan önce düzenlediği büyük operasyon sırasında 2009 yılında kopmuştu. O dönemde Morales, İsrail'in operasyonlarını, "soykırım" olarak nitelendirmişti.

VİZE ANLAMAŞI 1972'DE İMZALANMIŞTI

İki ülke arasındaki vize muafiyeti anlaşması, 1972 yılı Ağustos ayında Bolivya'da diktatörlük yönetimi olduğu sırada imzalanmıştı.

LATİN AMERİKA ÜLKELERİ BÜYÜKELÇİLERİNİ GERİ ÇAĞIRMA KARARI ALMIŞTI

Latin Amerika ülkeleri El Salvador, Peru ve Şili, dün eşzamanlı olarak Tel Aviv'de bulunan büyükelçilerini geri çağırma kararı aldıklarını açıklamışlardı. İsrail, Latin ülkelerinin bu kararını "derin hayal kırıklığı" olarak nitelendirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolivya, İsrail'i Terörist Devlet İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • salih k: bolivyayı tebrik ediyorum. öpüyorum 43 0 Yanıtla
  • PİROO: BUNLAR DÜNYA ÜLKELERİNİN KOMİNİST DİYE DIŞLADIGI ÜLKELER DEGİLMİ YAW NASIL OLURDA DEMOKRASİ DERSİ VEREN ÜLKELER SESSİZ KALIRKEN BU KOMİNİSTLER BU KADAR RADİKAL KARARLAR ALABİLİYOR UYAN EY KUMA KAFASINI GÖMMÜŞ DEVE KUŞLARI 29 0 Yanıtla
  • ORJİNAL: BU DEVLETE MADALYA TAKMAK LAZIM HELAL OLSUN SANA MORALES. 28 0 Yanıtla
  • metin: allahını seven birileri bana durumu açıklasın. yoksa utancımdan ölürüm. bolivya nerde biz nerde. van minüt. . . van minüt. . gemicik. . van minüt. . paralar. . van minüt. . . oylarrr. . . koltuk. . van minüt. . . . 22 4 Yanıtla
  • ADEM DAĞLI: BİZZZ ÇOKK PİSSS KINARIZZZ. . . İSRAİLİİİİ HEPP KINADIKKKK. . . . 23 1 Yanıtla
  • Murat KARADAĞ: ÜLKEMİZDE YAHUDİLERİ VE MALLARINI İSTEMİYORUZ 21 1 Yanıtla
  • Çorum'lu: tayyip Erdoğan bunu da kınar bakın şimdi. . . . 20 1 Yanıtla
  • OMER: Güney amerika ülkeleri fakir olmasına ragmen insanlar cok mutlu. . Helal olsunlar adamlar dürüst 20 0 Yanıtla
  • FIRAT MAKTAY: BOLİVYA DEVLET BAŞKANININ BU YÜREKLİ VE İNSANCA KARARINI TEBRİK EDİYORUM. . . MÜSLÜMAN ÜLKELERİNİN SESSİZLİĞİNİ İSE KINIYORUM. . . 19 0 Yanıtla
  • cennet vatan türkiyenin vatandaşı: helal olsun latin ülkelerine. müslüman ülkelerin yapamadığını yapmışlar. insan üzülüyor. gönlümüz bundan çok çok fazlasını müslüman ülkelerin yapmasını isterdi. demek ki ne günlere kalmışız. . . 16 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement