İsrail İlk Kara Saldırısını Düzenledi: 4 İsrail Askeri Yaralandı - Son Dakika
Güncel

İsrail İlk Kara Saldırısını Düzenledi: 4 İsrail Askeri Yaralandı

İsrail İlk Kara Saldırısını Düzenledi: 4 İsrail Askeri Yaralandı

Gazze'de, İsrail deniz komandolarıyla, İzzeddin Kassam Tugayları arasında çıkan çatışmalarda 4 İsrail askeri yaralandı.

13.07.2014 07:01  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail donanması komandoları, pazar sabahı Gazze Şeridi’ndeki bir roket fırlatma alanına baskın düzenledi. Karaya çıkarma yapan birlik Hamas güçleriyle çatıştı, dört İsrailli asker hafif yaralandı.

İsrail'in kara operasyonu sonrası uçaklar havadan broşür dağıttı, evlerin boşaltılması istendi. Broşörde "Uyardık, sorumluluk kabul etmiyoruz" yazısı yer aldı.

İLK KEZ YAKIN ÇATIŞMA

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, hükümetinin pazar gününe dek kara harekâtı konusunda karar vereceğini söylemişti.

Altı gündür süren hava saldırılarının ardından ilk kez, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ile yakın çatışmaya giren İsrail Ordusu askerleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Hamas’a ait uzun menzilli roket fırlatma alanına saldırdı.

4 İSRAİLLİ ASKER YARALANDI, KOMANDOLAR BÖLGEDEN ÇEKİLDİ

Hamas güçlerinin İsrail ordusuna ateş açmasıyla çatışmanın başladığını söyleyen İsrail Ordu Sözcüsü, Twitter hesabı üzerinden komandoların açılan ateşe karşılık verdiğini ve roket fırlatma alanını başarıyla vurduğunu açıkladı. Dört İsrail askerinin hafif yaralandığını açıklayan İsrail ordusu, komandoların operasyonun ardından bölgeden geri çekildiğini söyledi.

KARAYA ÇIKAMADILAR

Pazar günü erken saatlerde Hamas'ın basın açıklamasında ise, savaşçılarının İsrail birliklerini kıyıda durdurarak karaya çıkmalarının engellendiği ifade edildi. Açıklamada, "Kassam Tugayları'na bağlı özel bir grup, Siyonist deniz kuvvetlerinin Gazze'nin kuzeyindeki Sudaniye bölgesi sahiline askeri birlik indirme girişimini fark etmiş ve onlarla çatışmaya girmiştir" ifadeleri kullanıldı.

BROŞÜRLÜ UYARI

İsrail askerlerinin karadan yaptığı müdahaleden sonra orduya ait uçaklar da Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesine hava saldırısı yapılacağı uyarısı bulunan broşürler attı.
Broşürlerde "İsrail'e yönelik roketlerin atıldığı bölgelerin hava saldırısına maruz kalacağı" ve ordunun Beyt Lahya'daki bazı bölgelerin tahliye edilmesini talep ettiği yazıyor.

PEŞ PEŞE YOĞUN PATLAMA SESLERİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, görgü tanıkları pazar TSİ 01.30'a dek iki taraf arasında çatışmaların sürdüğünü söyledi. Sudaniye bölgesinde peş peşe yoğun patlama seslerinin geldiğini anlatan görgü tanıkları, deniz çıkarma operasyonuna İsrail hücumbotları ve savaş helikopterlerinin katıldığını anlattı.

İSRAİL'DEN BASKININA FİLİSTİN HAFİF MAKİNELİ SİLAHLARLA DAYANDI

Görgü tanıkları ayrıca, denizden işgale karşı direnen Filistinliler'e, ağır makineli tüfekler, füze ve roketlerle saldırıldığını ifade ederken, Filistinli direnişçilerin İsrail deniz komandolarına hafif makineli tüfek, havan topu ve RPG roketleriyle karşılık verdiğini bildirmişti

Gazze'deki bir güvenlik yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahil şeridindeki çatışma bölgesi üzerinde, İsrail'in 20'den fazla insansız hava aracının uçtuğunu söylemişti.

KARA HAREKATINA HAZIRLANIYORLAR

Cumartesi günü konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, hükümetinin 48 saat içinde kara harekâtı konusunda bir karar vereceğini söylemişti.
İsrail hükümeti Gazze’ye karadan saldırma seçeneğini göz önünde bulundurduğunu, sınırdaki birliklerine yaklaşık 20 bin yedek asker daha eklediğini açıklamıştı.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze'ye daha önce düzenlediği saldırılarda yaralanan bir kişinin yanı sıra, bu gece Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 3 kişinin daha hayatını kaybettiği ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 163'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin hükümeti sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının daha önce Gazze'nin doğusundaki eş-Şucaiyye mahallesindeki bir eve düzenlediği saldırıda yaralanan bir kadının tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

Kudra, İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında, Gazze'nin batısındaki Ensar Güvenlik Kompleksinde 1 kadın, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta 2 yaşında bir çocuk ve Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliya beldesinde 1 kişi olmak üzere, 3 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Kudra ayrıca saldırılarda 5 kişinin de yaralandığını kaydetti. Kudra, İsrail'in Pazartesi gününden beri Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 163'e yükseldiğini, 1085 kişinin yaralandığını belirtti.

İSRAİL: 208 YARALI VAR

Öte yandan İsrail'deki Davut'un Kızıl Yıldızı adlı yardım kuruluşu, Gazze'den atılan füzeler nedeniyle 208 İsrailli'nin yaralandığını duyurdu.

"Yahudi Sesi" isimli internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Gazze'den atılan füzeler nedeniyle 11'i füze şarapneli isabet etmesi, 36'sı sığınaklara kaçarken düşmeleri, 6'sı alarm sesinden kaynaklanan trafik kazası ve 151'i panikleme sonucu olmak üzere 208 İsrailli yaralandı" ifadesine yer verildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail İlk Kara Saldırısını Düzenledi: 4 İsrail Askeri Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • cecenya: ınsaallah bızlerede nasıp olur keferelerı gebertmek ve sehadete ulasmak 15 5 Yanıtla ortadoğu: ruslar hergün ırzınıza geçiyor sen önce kendi paçanı kurtar 0 0
  • rrr: İsrail beter olun.Yok olursunuz inşallah... 14 3 Yanıtla
  • BEYTÜŞŞEBAP73: Allah Acil Şifalar versin, İsraile Havan Topu Atmak nedir Herkes Görsünn.. 7 7 Yanıtla
  • ramazan yılmaz: gebertin Siyonist pisliklerini türkiye Müslümanları sizinle kardeşlerim 8 5 Yanıtla
  • Kaan Ece: ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ALLAH ŞİFALAR VERSİN 5 6 Yanıtla
  • korkak kavim israil: korkak kavim israilin bütün yaralıları korkudan olmuş. Allah müminin korkusunu zalimlerin kalbine yerleştirir 7 2 Yanıtla
  • MURAT GİRESUN: YILLARDAN BERİDİR İSRAİLİN FİLİSTİNLİ ARAPLARI DÖVDÜGÜNÜ GÖRÜYORUZ. BU ÖLEN ÇOCUKLARIN BU DÜNYADAKİ YAŞAMA HAKKI NE OLACAK BUNLARI GERİ KİM VERECEK EY ARAP KRALLARI PETROLUN PARASINI ABD OTELLERİNDE SABAHA KADAR HAŞNA FİŞNE YAPARKEN UTANMIYORMUSUNUZ DİNİNİZ BUNUMU GEREKTİRİYOR İSLAM DİNİ BUMU. YANINDAKİ KOMŞUN ÖLÜRKEN TECAVÜZ EDİLİRKEN İSLAM DİNİ SANA BU OLANLAR KARŞISINDA NE YAPMANI EMREDİYOR. 5 1 Yanıtla
  • İNŞALLAH: İNŞALLAH ORDUNLA BİRLİKTE O TOPRAKLARDA HAZRETİ MUSA KAVMİ GİBİ BOĞULURSUNUZ.GÜVENME SİLAHINA,MALINA ALLAH ÖYLE BİR KAPI AÇARKİ,FELEĞİNİZİ ŞAŞIRIRSINIZ.İMAN ETMEYE BİLE VAKİT BULAMASSINIZ.TIPKI FİRAVUN GİBİ,FİRAVUN NE DEMİŞTİ'İMAN ETTİM MUSA'NIN ALLAH'INA' 4 2 Yanıtla
  • kuzu: ölü yok sadece sinek ısırıgı allah askına gidib işinize olsa oolsa filmlerde olur 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement