Harf: Erdoğan'ın Sözleri Türkiye'nin Saygınlığını Zedeliyor - Son Dakika
Güncel

Harf: Erdoğan'ın Sözleri Türkiye'nin Saygınlığını Zedeliyor

Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sözlerini eleştiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Harf, açıklamaların Türkiye'nin uluslararası konumuna zarar verdiğini söyledi.

22.07.2014 00:32  Güncelleme: 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını eleştirdiği ve "Biz Hitler zulmüne karşıyız. Hitler'in izinden giden İsrail gibi terör devletlerine de karşıyız" ifadelerini eleştirerek, bu açıklamaların Türkiye'nin uluslararası konumuna zarar verdiğini iddia etti.

HARF'E ERDOĞAN'IN SÖZLERİ SORULDU

Harf, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, "ABD yönetiminin, Başbakan Erdoğan'ı İsrail ya da diğer konularda artık geçerli bir muhatap olarak görüp görmediğine" yönelik sorusu üzerine, Erdoğan'ın İsrail'e yönelik, geçen haftaki dışişleri brifinginde de sorulan sözlerine konuyu getirerek, şöyle konuştu:

"TÜRKİYE'NİN SAYGINLIĞINI ZEDELİYOR"

"Bu gibi açıklamaların Türkiye'nin (Gazze'deki) durumu etkin biçimde etkileme yeteneğinin altını oyduğunu düşünüyoruz. Bu açıklamaların ne kadar kırıcı ve kötü olduğu noktasında Jen'e tamamen katılıyorum ve çok açık olmak gerekirse bunlar (bu açıklamalar) Türkiye'nin uluslararası saygınlığını zedeliyor. Bir dizi konuda Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz, ama bu tip açıklamaların gerçekten yeri yok"

Bir soru üzerine, Türkiye'nin Gazze'deki duruma çözüm bulma çabaları kapsamında Hamas üzerindeki etkisini kullanması gerektiğini ifade eden Harf, "Korkunç derecede kırıcı şeyler söylemeden de etkinizi kullanabilirsiniz" dedi.

"BU AÇIKLAMALARIN HAKLI GEREKÇESİ YOK"

Harf, bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın, "Hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır" şeklindeki sözlerini sorması üzerine, "Buna bir cevabım olduğunu düşünmüyorum. Açıklamaları kendi başına kırıcıydı, nokta. Bunların hiçbir özrü yok, hiçbir haklı gerekçesi yok" dedi.

Aynı gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın, "Amerikalıların bazıları; 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne, size ne... Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var?" şeklindeki sözlerini sorması üzerine de Harf, bu türden açıklamaların Türkiye'nin dünyadaki konumuna ve olayları etkileme yeteneklerine zarar verdiğini tekrar etti.

Harf: Erdoğan\'ın Sözleri Türkiye\'nin Saygınlığını Zedeliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Harf: Erdoğan'ın Sözleri Türkiye'nin Saygınlığını Zedeliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • filiz: ulu onderimiz Erdogani bunlar elestiriyorsa bilinki dogru yoldayiz 28 4 Yanıtla
  • MEHMET ALİ KURSAKLAR: BURADA GÖRDÜM Kİ BİR ÇOK SAĞ KÖKENLİ ARKADAŞ, ABD NİN GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA KOYAN YORUMLAR YAPMIŞ. . BUNU DA MAALESEF ABD NİN RTE YE KARŞI DEMEÇ VERMESİNDEN DOLAYI YAPMIŞ. ÇOK GEÇ KALDINIZ ARKADAŞLAR. . SOL-SOSYALİST KESİM BUNU 45 YILDIR HAYKIRIYOR. O ZAMANLAR DÜRÜST OLUN, GOMANİSSLER DİYE KARŞI DURDUNUZ, ABD NİN YANINDA YER ALDINIZ. . HATTA BİLENLER BİLİR DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI FİLİSTİNE DESTEĞİ FİLİSTİN KAMPLARINA GİDEREK VERMİŞLER. . HER NEYSE O ZAMANLAR SOLA DESTEK VERİLSEYDİ FARKLI OLABİLİRDİ, AMA UNUTMAYIN Kİ NATO YA GİRİLMESİ, ABD ÜSLERİ AÇILMASI, KOREDE TÜRK ASKERİNİN KANINA GİRİLMESİ HEP MENDERESİN İŞLERİYDİ. . HER NEYSE YİNE DE SAĞ KESİMİN ABD NİN YAPISINI ANLAMASI İYİYE İŞARET. . AMA ÜZGÜNÜM RTE İLE POLEMİĞİ CİDDİ DEĞİL, HATTA CB SEÇİMLERİ İÇİN YENİ BİR MAĞDURİYET YARATMA VAR. . GÜYA BÜYÜK LİDER ABD YE REST ÇEKMİŞ ONA DESTEK OLALIM ALGISI YARATILIYOR. . 7 21 Yanıtla
  • ALİ: ERDOĞAN BİZİM GURURUMUZ 17 7 Yanıtla
  • kuzu: ulan varya siz bursa yazın ensonunda bu padisahın zararları halktan cıkacak konusun zaten kimse bizi sevmiyor artık varya allahım sana havale ettim 5 15 Yanıtla
  • KAMİL: Başbakan çok doğru konuşuyor, amerika israilin kuklası zaten. . İsrailin elindeki her kan lekesine amerika ortaktır. Nefret edilen ülke israille birlikte amerikadır. 14 1 Yanıtla
  • ferhat: kadın resmen bunlar saf, dünyadan bi haber demeye getirmiş. Türkiye dış politikasının hiçbir yerde itibar görmüyor demenin başka bir şekli 4 10 Yanıtla
  • ALİ: SİZİ İT SOYLARI DAHA KENDİNİZDE KONUŞMA CESARETİNİ DE BULUYORSUNUZ ELBET SİZİNDE LADİN VURDUĞU GİBİ SİZİ VURAN MÜCAHİTLER ÇIKACAKTIR MEYDANA . SİZ KONUŞUN BAKALIM NEREYE KADAR. 7 5 Yanıtla
  • SEBAHATTİN: SİZİN IRAK' A YAPTIĞINI YAPIYOR İSRAİL BAKIN GÖRÜN IRAK'IN HALİNİ NE YAPSIN BAŞBAKAN İYİMİ OLMUŞ DESİN TÜRKİYE'NİN İTİBARİ KAYBOLUYORMUŞ KAYBOLSUN SİZLER İNSANLIĞINIZI KAYBETMUŞSUNUZ YAZIKLAR OLSUN SENİN KADINLIĞINA 11 1 Yanıtla
  • ZARAR: İSRAİL FİLİSTİNDE GAZ KULLANDI?İSRAİL ULUSLARARASI KONUMUNA ZARAR VERMİYORMU? 7 1 Yanıtla
  • melek: Yalanmi adiler Hitlerin yahudilere yaptigini simdi bu adiler Filistin halkina yapmiyormu tek fark 200yahudinin basina 2 asker dikerlerdi de bu kendine saygisi olmayan adiler donupte bu 2 adamla basedemez karsi gelemezken miskin miskin gazlanmayi beklerdi, ama Filsitin halki bunlar gibi kansiz degil hic olmazsa elindeki tasi atip karsilik veriyor .nethanyahu degil seytanyahu 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement