İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

Türkiye Kamu Sen üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek, Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktı.

19.07.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek, Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktı.

Saldırıları protesto etmek için bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği yanındaki sokakta toplanan grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, "İsrail, çocuk, kadın, genç, yaşlı, silahsız demeden yerleşim yerlerini bombalamakta, adeta devlet terörü uygulamaktadır. Burada yalnızca masum insanlara değil, insanlığa kurşun sıkılmakta, insanlık katledilmektedir" dedi.

Kahveci, "İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatına ve yaşattığı vahşete seyirci kalınmasının, 'insanım' diyen hiç kimsenin kabullenemeyeceği bir suç ortaklığı" olduğunu belirtti.

İsrail'in silahsız, masum insanlara karşı kullandığı insanlık dışı yöntem ve zorbalık karşısında sessiz kalanların, akan kanın da baş sorumlusu olduğunu dile getiren Kahveci, şunları kaydetti:

"Dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman'ın canı yandığında aynı acıyı hissetmeyen ve harekete geçmeyen toplumun, bir başka bölgede yaşanan acıyı dindirmesi mümkün değildir.

İnsanlığını yitirmemiş ülkelerin Birleşmiş Milletler'i harekete geçirerek yaşanan katliamlara bir son verilmesi, insani değerleri ve uluslararası hukuku hiçe sayan başta İsrail olmak üzere bütün cani ülke ve örgütlerden yaptıklarının hesabının sorulması talebimizi bir kez daha yineliyoruz."

Açıklamanın ardından Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Filistin'de ve dünyanın değişik bölgelerinde zulme maruz kalarak hayatını kaybedenler için dua etti.

Daha sonra, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna üye sendikaların başkanlarından oluşan bir heyet, Büyükelçilik kapısına siyah çelenk bıraktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement