Kassam Tugayları, 20 İsrail Askerini Havaya Uçurdu - Son Dakika
Güncel

Kassam Tugayları, 20 İsrail Askerini Havaya Uçurdu

Kassam Tugayları, 20 İsrail Askerini Havaya Uçurdu

Kassam Tugayları Han Yunus'da içinde İsrail özel kuvvetlerinin bulunduğu binayı hava uçurdu. Binada 20 İsrail askerinin öldüğü veya yaralandığı tahmin ediliyor.

30.07.2014 15:09  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze'nin Han Yunus kentinde İsrail özel kuvvetlerinin bulunduğu binaya düzenlediği saldırıda 20 İsrail askerinin öldüğü veya yaralandığı bildirildi.

"12 BOMBA DÖŞEYİP PATLATTIK"

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Direnişçiler, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki Ferrahin bölgesinde İsrail özel kuvvetlerinden 15-20 askeri, içinde 12 bombanın döşeli olduğu binaya çektikten sonra bombaları patlattı" denildi.

Patlama sonucunda binanın yerle bir olduğu belirtilen açıklamada, "İsrail, olayda 20 askerin öldüğü veya yaralandığını itiraf etti" ifadesine yer verildi.

"ÜZERLERİNE YIKILDI"

Kassam Tugayları, "Direnişçiler, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki Ferrahin bölgesinde İsrail özel kuvvetlerinin içinde bulunduğu binaya bombalı saldırı düzenledi. Patlama sonucunda bina İsrail askerlerinin üzerine yıkıldı" şeklinde açıklama yapmıştı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı günden bu yana 53 İsrail askerinin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

KATLİAM NASIL BAŞLADI?

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kassam Tugayları, 20 İsrail Askerini Havaya Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • UÇURUN: UÇURUN KASSAM TUGAYLARI UÇURUN, KEŞKE İSRAİL'İ HARİTADAN SİLSENİZ. 48 1 Yanıtla
  • abdi el gazzevi: rabbimiz melekleriyle Gazzelileri veGazzeyi zafere ulastirsin nemrut ve firavun ve ebrehe gibi sonlar yakin olsun insaallah 33 3 Yanıtla
  • son türk: yahu şu müslümancılara da bazen çok kızıyorum hele filistinlilerede madem yıldırmak istiyorsunuz israili dünyanın dört tarafında müslümanlar var filistinlilerde var başta abdden başlayarak ne kadar büyük baş israilli yahudi varsa başlayın canlarını yakmaya bak nasıl filistine yapılan zülmü durduruyorlar 24 1 Yanıtla hasan der: aslında kardeş senin dediğinede katlmamak elde değil cana can kana kan ölen 1000 tane filistinli için de dışarda israili destekleyen sermaye sahiplerinin canı nı allahın izniyle alacaksın ozaman belki dururlar 0 0
  • malbetli: Gendilerinin olusturdugu cehennemde yanacaklar zulum yaban cezasini cekecek. 13 1 Yanıtla
  • muhammed: katil militanların sonu feci olcak bu daha baslanıç 10 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement