İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Gazze, insanlığın meselesidir.

23.07.2014 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gazze'nin insanlığın meselesi olduğunu belirterek, "Dini, inancı, ırkı  ne olursa olsun, doğuştan gelen haklar kutsaldır. Can, mal, nesil, din, akıl emniyetlerine tecavüz, her ilahi dinde büyük günahtır" dedi.

Gündoğdu, sendikanın il temsilciliğince kurucu genel başkan Mehmet Akif İnan adına yaptırılan İmam-hatip Ortaokulu'nun temel atma töreninde, terörist devlet İsrail'in Gazze'ye ve Gazzeli çocukları Haçlı zihniyetiyle katlettiğini söyledi.

Amerika, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletlerin (BM), çocukları öldüren katilleri değil,  öldürülen çocukları kınayacak kadar çirkefliğin yaşandığı dönemde bir araya geldiklerine dikkati çeken Gündoğdu, bu yüzden atılacak temelin, arsanın ve yapılacak okulun daha da anlamlı hale geldiğini dile getirdi.

"Burada Mehmet Akif Ersoy'un miras bıraktığı Asım'ın neslini yetiştireceğiz" diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asım'ın nesli bugüne uyarladığımızda çağın insanı, Kuran'ın Müslümanı ya da Hazreti Mevlana'nın pergel metaforuyla baktığımızda bir ayağı medeniyet değerlerimizde, diğer ayağı da küreselleşen dünya sorunlarına karşı küresel çözümün paydaşı. Mehmet Akif İnan, "Batı ki sırtımda paslı bıçaktır" diye çifte standardına, İslam medeniyetinin bir kişinin ölümünü kainatın ölümü, kurtuluşunu da kainatın kurtuluşu gördüğü büyük karede, öldürmeyi geçim kaynağı gören Batı uygarlığına sitemini ortaya koyuyor.

Bugün bu sitemi çok daha fazla görüyoruz. Gazze, insanlığın meselesidir. Dini, inancı, ırkı  ne olursa olsun, doğuştan gelen haklar kutsaldır. Can, mal, nesil, din, akıl emniyetlerine tecavüz, her ilahi dinde büyük günahtır."

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un neredeyse terörist devlet İsrail'e plaket vereceğine işaret eden Gündoğdu, "Bizim artık, kirleşmiş milletlere değil, birleşmiş yüreklere ihtiyacımız var. Dini ne olursa olsun, dünyanın her yerinde bu zulümlere karşı çıkan birleşmiş yüreklere ihtiyacımız var. Türkiye'de ve dünyada taraf olmak konuşuluyor. Evet, bu okulumuzda yetiştirmiş olduğumuz çocuklarımız taraf olacak. Taraf olması için bu okulun adı Mehmet Akif İnan. Taraf olmamız için bayrağımız bugün dünya mazlumları adına dalgalanmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Gündoğdu, Memur-Sen olarak kendilerinin de taraf olduğunu belirterek, "Milletten, millet iradesinden, mazlumdan yana tarafız. Zalimin karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su da okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Tören, Gündoğdu, Su ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in temele harç döken pompanın butonuna basmasıyla sona erdi. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement