İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İsrail\'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İzmir Filistin Dostları Platformu üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

26.07.2014 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Filistin Dostları Platformu üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Konak Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Hüseyin Güneş, İsrail'in bugün teknik yöntemlerle, bombalarla insanları öldürüldüğünü, son saldırıda ölen Filistinli sayısının 864'e, yaralı sayısının ise 5 bin 260'a ulaştığını ifade etti.

Ölenlerin 201'inin çocuk, 99'unun kadın ve 52'sinin yaşlı olduğuna dikkati çeken Güneş, "İsrail savunmasız Gazze'nin sivillerini vuruyor. Vurdukça coşuyor, coştukça vuruyor. Çünkü biliyor ki BM Güvenlik Konseyi öncelikle onun güvenliğinden sorumlu. Biliyor ki batılı devletler, doğulu devletler, büyük devletler, siyonist lobi sebebiyle onun aleyhinde söz etmezler" dedi.

İsrail'e destek veren şirketlerin mallarının boykot edilmesi gerektiğini de söyleyen Hüseyin Güneş, açıklamayı şöyle sürdürdü:

"Hükümetten talebimiz 2004 yılında Amerikan Yahudi Kongresi tarafından verilen cesaret nişanını iade edin. İsrail Büyükelçisi'ni ülkemizden çıkarın. Tüm resmi anlaşmaları askıya alın. İsrail'in İran, Suriye ve Lübnan ile ticareti yasakladığı gibi siz de doğrudan veya dolaylı ticareti kanunla yasaklayın. Bizim irademizi iradeniz yaparak somut adımlar atın."

Platform üyesi Ali Osman Karabulut da Gazze'den canlı yayın yapan Anadolu Ajansı'nı kutladı.

Grup sık sık İsrail karşıtı sloganlar attı ve Filistin marşları seslendirdi.

Protestoya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kerim: peceli olan kadınlar ne ALLAH AŞKINA u kadarda kapalı olunmaz din kalpde yürekte sanmıyon o kadınların dinine bağlı olduğu 1 0 Yanıtla

Advertisement