İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Mardin'de, İsrail'in Gazze'ye yöneilk saldırılarında hayatını kaybedenler için, 3 günlük 3'er saat dua etkinliği başlatıldı.

19.07.2014 01:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için, Mardin'de 3 günlük, 3'er saat dua etkinliği başlatıldı

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nca Fuat Yağcı Camisi'nde, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için düzenlenen dua etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı.

Teravih namazının ardından Kur-an'ın okunmasıyla başlayan programda, İsrail protesto edilerek, Gazze'de yaşamını yitirenler için dua edildi.

Programda konuşan Mardin STK Platform sözcüsü Mustafa Aydın, Filistinliler'in haklarını savunmak için bütün İslam dünyasının sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Daha önce Mısır'da yapılan olayları kınamak ve Mısır halkının yanında olduklarını belirtmek için 3 gece 3 saat nöbet tutarak dua ettiklerini hatırlatan Aydın, şimdi de mazlum Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için 3 gece teravih namazından sonra camide toplanarak dua edeceklerini belirtti.

Aydın, şöyle konuştu:

"Henüz sınırları dahi çizilmemiş, hiçbir komşu ülkesi tarafından sınırları tanınmayan haydut terörist bir güç olan Siyonist İsrail, Gazzeli kardeşlerimizin üzerine bir günde tonlarca bomba yağdırdı. Denizden ve karadan top atışları ile evleri tarumar edildi. Bu elim hadise karşısında yine tarafımızı belli etmek ve mazlumun yanında yer almak için buradayız. Bizler üzgünüz, kırgınız ama ümitsiz değiliz."

Fuat Yağcı Camisi imamı Hasan Yenigün'ün dualarının ardından vatandaşlar da Gazzeliler için Kürtçe, Arapça ve Türkçe dualar etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement