İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - TOKAT/ÇORUM/ - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - TOKAT/ÇORUM/

Tokat'ta, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarını protesto etti.

11.07.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarını protesto etti.

Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Yeraltı Çarşısı'nın üzerinde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Mantar, İsrail'in karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ettiğini belirterek, "Terör devleti İsrail, ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İsrail güçleri, evleri basıyor, gençleri topluyor, Filistin üyelerini hukusuz bir şekilde tutukluyor" dedi.

Allah için onurlu insanlara yakışanı yapıp bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini kaydeden Mantar, "Filistin'de yaşanan büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmak hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz" ifadesini kullandı.

İsrail ve destekçilerini kınadıklarını ifade eden Mantar, şöyle konuştu:

"Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir. Dün olduğu gibi bugün de ağlamaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir. Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir. Karada, denizde, intifada, her yerde diren Gazze. Kahrolsun İsrail, kahrolsun işbirlikçileri, yaşasın Filistin direnişi."

Konuşmanın ardından "Katil İsrail, katil ABD", "Katil İsrail, Filistin'den defol" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları atan grup, daha sonra dağıldı.

Alipaşa Camisi'ndeyse cuma namazının ardından, İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları sonucu ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

- Sakarya'da Anadolu Gençlik Derneği ve Memur-Sen üyesi bir grup, saldırıları protesto etti

SAKARYA Anadolu Gençlik Derneği ve Memur-Sen Sakarya Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Orhan Camisi önünde toplanan, "Filistin'e özgürlük, katil İsrail" yazılı afişler taşıyan grup, bir süre İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı İbrahim Güli, İsrail'in düzmece bir olayı bahane ederek, ramazanda Gazze'de insanları katlettiğini söyledi.

"Kafir, her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da saldırılarına devam etmektedir" diyen Güli, "ABu sefer sonlarini hazırladılar. Hamas, tüm İslam alemi adına kafirlerin kafasına füzeleri atmaya başladı. Artık onları Allah'tan başka kimse durduramaz. Rabbim, Hamas'tan ve Gazzeli mücahitlerden razı olsun" ifadesini kullandı.

Güli, İsrail'in 3 Yahudi gencin Gazze'de ölü bulunmasını dünyaya "Hamas'ın işi" şeklinde pazarladığını, böylelikle saldırıya uğramışlık bahanesiyle Filistin halkına karşı girişeceği katliamı meşrulaştırmak istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Siyonist İsrail, her ramazanı Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmeyi rutine bağlamıştır. Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'ye, karadan, denizden ve havadan yapılan son siyonist saldırılarda, yaklaşık 100 Müslüman şehit edilmiş, 300 Filistinli yaralanmıştır. Karşımızda, ramazanı cehenneme çevirmekten, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, aşağılık zihniyet vardır.

Dünyanın başına musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam Birliği'dir. Türkiye'nin yeri Avrupa Birliği (AB) değil, İslam Birliği'dir. İsrail, küstahlığının, şımarıklığının, aşağılık davranışlarının karşılığını er geç bulacaktır."

Memur-Sen Sakarya Şube Başkanı Ahmet Öksüzali de Gazze ateş altındayken uluslararası camianın sessiz kalmasının utanç verici olduğunu belirterek, herkesi Gazze'ye sahip çıkmaya davet etti.

Kadın ve çocukların da aralarında olduğu grup, slogan attıktan sonra dağıldı.

İsrail\'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - TOKAT/ÇORUM/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - TOKAT/ÇORUM/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement