İsrail ile Hamas 72 Saat Ateşkes İlan Etti - Son Dakika
Güncel

İsrail ile Hamas 72 Saat Ateşkes İlan Etti

İsrail ile Hamas arasında 72 saatlik ateşkes kabul edildi. Ateşkes saat sabah 08.00'de başlayacak. İsrail ve Filistin heyetleri kalıcı ateşkes için Kahire'ye gidecek.

01.08.2014 00:43  Güncelleme: 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail ile Hamas arasında ateşkes için yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi. Taraflar arasında 72 saat ateşkes yapılması kararlaştırılırken insanı yardımlar için yapılan ateşkes anlaşması sabah 08.00'de başlayacak.

Ateşkesin sağlandığını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de doğrularken İsrail ve Hamas yetkilileri kalıcı ateşkesi görüşmek için Mısır'ın başkenti Kahire'ye gidecek.

VAHŞET 2009'U GEÇTİ

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda en az 1420 kişi hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze'ye Aralık 2008 ve 0cak 2009'da düzenlediği saldırılarda 1417 Filistinli katledilmişti.

"BÖLGEDE BÜYÜK KRİZ VAR"

Bununla beraber İsrail saldırıları ve katliamları sürerken bölgedeki insani durum da gittikçe kötüleşiyor. Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valeri Amos, BM Güvenlik Konseyi toplantısı için bulunduğu New York’da yaptığı açıklamada, “Gazze’de güvenlik çökmek üzere ve gıda güvenliği konusunda büyük bir kriz var. Gazze halkının yüzde 44’ü mülteci durumunda. Gazzelilerin büyük çoğunluğu tedavi olmak için bile Gazze’yi terk edemiyor” dedi.

Amos, “BM kurumları imkanları kapsamında Gazze’ye yardım yapıyor. Zor şartlar altındayız, üye ülkelerden daha fazla finans desteği istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"DÜNYA SİVİL ÖLÜMLERE SESSİZ KALDI"

BM Mültecilere Yardım Teşkilatı’nın Gazze temsilcisi Piyer Crinbol ise "DünGazze’deki ana hastanedeki trajik görüntüyü gördüm. Hastanenin koridorlarında ölmek üzere olan çocuklar gördüm. Dünya sivil ölümleri karşısında sessiz kaldı ve bize yardım etmedi. Crinbol, “Bazı sığınaklarımız İsrail tarafından vuruldu. İsrail saldırısının gerekçesi yok. 220 binden fazla mülteci UNRWA ya ait yerlerde sığınmış durumda ve sayı artabilir. Bazı yerlerimiz mültecileri kabul edecek durumda değil. Uluslararası toplum harekete geçmelidir. Durum daha kötü olabilir” şeklinde konuştu.

KATLİAM NASIL BAŞLADI?

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail ile Hamas 72 Saat Ateşkes İlan Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İsrail ile Hamas 72 Saat Ateşkes İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • doğan okur: aslında en büyük düşmanlığı islam kendi içinde kendine yapıyor aslında hizbulllah ve diğer grupların neden başkalarına güvenmediğini ve kapalı kutu olduğunu çok iyi anlıyorum amerikalıların bir sözü vardır paranın satın alamıyacağı hiç bişey yoktur. doğru ben bunu islamın içindeki durumu şöyle izah ediyorum brevhart filminde mel gibsonu satan iskoç varisi aynısı islamın içinde mevcuttur. yahudiler bunu çok iyi biliyor ve kullanıyorlar içimizdeki hainleri temizlemedikten sonra gökten melek iinse nafile islamı bozan içimizdekiler temizlenmesi lazım para için islamı satanlar bunun içinde çok iyi tahsil samimiyet ilim ve itikat lazımki hainleri analiz edebilelim 1 0 Yanıtla
  • bilal rasii: bu dunya kafayi yemis israil ateskes yapmayacak bu ateskes ise abd nin lojistik destegi anca o saate vardigindan dolayi bir ateskes yapti yani nalyacaginiz israil muhimmat bekliyor silahi bitti. bunuda ateskesle ortuyorr. benim adim bilal rasii ben nedersem o oluyor. bu bilgi gercektir. israil durmuyacak kendisine catacak ulkeyi bekliyor atom bombasini deneycek nukleer silahlarini deneycek irani turkiyeyi rusyayi fitilemek istiyor. avrupa gizli bir destek veriyor israile cunku rusyanin ukranyaya yaptigi yaptirimlari israil sayesinde odetecek yani sinsi bir plan aslinda israilde yem kim kime gomerse hesabi sonuc olarak bu uc ulke israile saldiracak bak demedi demeyin 3. dunya savasi cikacak ya rusya ya turkiye ya iran bu uc devlet israile saldiracak israilde nukler fuzelerini kullanacak israil ogullari yillardir hayal ettigi buyuk israili kurmanin pesinde ama israil ogullari buyuk bir felaketle sonlarini getirecekler hemde kendi silahlariyla bu bilgi gercektir. 0 1 Yanıtla
  • Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    18:10 Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Atakum Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni komisyonlar oluşturuldu ve meclis çalışmaları hızlandırıldı.

  • Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi
    18:08 Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi

    Çorum'un Dodurga ilçesinde bahar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle düzenlenen yağmur duası etkinliğinde kurban kesildi. Dodurga İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe Dodurga Kaymakamı ve Belediye Başkanı da katıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.


Advertisement