İsrail'den Camiye Füze: En Az 15 Ölü - Son Dakika
Dünya

İsrail'den Camiye Füze: En Az 15 Ölü

İsrail\'den Camiye Füze: En Az 15 Ölü

İsrail, Gazze'deki bir cami çıkışına füze saldırısı düzenledi. Saldırıda ilk gelen bilgilere göre en az 15 kişi öldü, 35 yaralı var.

12.07.2014 23:32  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail uçakları Cumartesi gecesi yine Gazze’deki bir camiyi hedef aldı. Tuffa mahallesine yönelik saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Gazze’de dün ölen 19 kişi ile birlikte toplam can kaybı 150’yi aştı.

Hayatını kaybedenler arasında eski Başbakan İsmail Heniyye’nin iki yeğeni de var. Beş gündür devam eden saldırılarda binden fazla yaralı var.



İSRAİL 109 HEDEFİ VURDU

İsrail Ordusu dün Gazze Şeridi’nde 109 hedefi vurduğunu açıkladı. Bunlar arasında Heniyye’nin kıza kardeşine ait bir ev de vardı ve eski başbakanın iki yeğeni hayatını kaybetti.

LÜBNAN’DAN YİNE ROKET FIRLATILDI

Bu arada Lübnan’ın güneyinden de akşam saatlerinde İsrail’e 3 roket fırlatıldığı belirtildi. Dün Sabah saatlerinde de benzer bir saldırı düzenlenmişti. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail Ordusu, roketlere top ateşiyle karşılık verdi.

Öte yandan İsrail radyosu, kara harekatının birkaç saat içinde başlayacağını duyurdu.

İsrail'in, saldırıda Hamas'ın Gazze polis müdürünün evini hedef aldığı ancak evin bir camiye çok yakın olması nedeniyle akşam namazından çıkanların öldüğü belirtiliyor. Hamas polis şefinin durumunun kritik olduğu belirtiliyor.
Öte yandan İsrail radyosu, kara harekatının birkaç saat içinde başlayacağını duyurdu.

WILLIAM HAGUE: KASIM 2012'YE GERİ DÖNÜLMELİ

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'la görüştü.

Hague telefon görüşmelerinden sonra yaptığı açıklamada, "Bugün Abbas'la ve Lieberman'la konuştum. Acilen durumun sakinleştirilmesi ve Kasım 2012'deki ateşkese geri dönülmesi gerektiğini vurguladım. Ayrıca masum sivil kayıpların sayısının artmasından derin endişe duyuyorum" diye konuştu.

Lieberman'a Gazze'den İsrail'e yapılan füze saldırılarının kabul edilemez olduğunu söylediğini belirten Hague, "İsrail'in bu tür saldırılara karşı kendini savunma hakkı var ama tüm dünya durumun sakinleştiğini görmek istiyor" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya İsrail'den Camiye Füze: En Az 15 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA: BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA..KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEİİL...BİZ KÜRTLER ANLI ŞANLI ARİ IRKINDANIZ..FARSLARLA FRANSIZLARLA ALMANLARLA AKRABAYIZ...KISKANANLAR ÇATLASIN...BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA..TÜRKLERİN SELAMINA BİLE İHTİYACIMIZ YOK..TÜRK KÜRT KARDEŞ DİYE BOŞUNA AVUNMAYIN..BU GİDİŞLE BÜTÜN DÜNYANIN ENERJİ KAYNAĞI KÜRTLER OLACAK..ZENGİNLEŞECEĞİZ AMA .RAMAZANLARDA FİTRE VE ZEKATIMIZI TÜRKLERE YİNE VERMEYİZ. 7 102 Yanıtla
  • Vvvxv: Yahu daha neden girmedik israile daha neyi bekliyoruz barisi mi 50 seneden beri baris olmadida simdimi olucak 50 seneden beri bizi avrupaya almadilar da simdimi alacak, daha kac kisi ölsün, erdogana sesleniyorum, biran önce girmemiz geekiyor, sonra ne isid kalir nede el kaide. Islam konferansinda dile getirilmiyor mu biz daha neden birlesmis millerlere bakiyoruz, onlar mi yasiyor orta doguda kimden korkuyorsunuz, bunun hesabini ALLAH C.C. Nasil vereceksiniz, sorsa kardesin öldürüldügünde SEN neyaptin... 64 10 Yanıtla hacı nazlıgûl: Bundan elli sene öncesini yaşamıyoruz. Bu gün israile niye girmiyoruz diyenler 125 tane isaile ait nükleer bombayı hesaba katmıyormu.sanmayın bu korkaklık değil. Bence duygusal beğil stratejik düşûnmeliyiz. 0 0
  • cotanak: Ayakkabı kutularını doldururlar 25 11 Yanıtla
  • a a a a a a: allah belanı versin allah belanı versin allah belanı versin 22 0 Yanıtla
  • TEXAS: GELDE ADOLF HİT LERE ALLAH RAZI OLSUN DEME BU MUBAREK GÜNDE... 13 5 Yanıtla
  • İNSANLIK: YAHUDİLER ORTADĞUDAN DEFOLUN SİZİ İSTEMİYORUZ. 15 2 Yanıtla
  • Tekyol: BOP EŞBAŞKANI VE YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ SAHİBİ TAYYİPİ SAVUNMAYA DEVAM EDİN AKPLİLER.. BURDA FİLİSTİN İÇİN DUA EDERKEN BUNLARIDA AKLINIZDAN GEÇİRİN OLURMU? 13 1 Yanıtla
  • yunus: Cc Allah elbet bunun hesabını soracaktır. Kahrolsun israil. 13 1 Yanıtla
  • KÖKLERİ BENDE: ŞIMARIK İRAİL O FÜZELERİ VERENLERİN ALLAH KÖKLERİNİ KURUSUN. 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement