İsrail, Gazze'ye Yönelik Operasyonlara Yeniden Başladı - Son Dakika
Dünya

İsrail, Gazze'ye Yönelik Operasyonlara Yeniden Başladı

İsrail, Gazze\'ye Yönelik Operasyonlara Yeniden Başladı

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik operasyonlara yeniden başladığını açıklayarak bölge halkından dışarı çıkmamalarını istedi. Gazze'de başayan 72 saatlik ateşkes sona erdi.

01.08.2014 12:27  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Refah kentine düzenlediği saldırıyla ateşkesi bozmasından bu yana yapılan saldırılarda en az 30 Filistinli öldürüldü. İsrail ise kendi bozduğu ateşkeste Hamas'ı suçlarken ateşkesin bittiğini BM'ye bildirdiğini açıkladı.

REFAH BÖLGESİNİ BOMBALADI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin çağrısıyla İsrail ve Hamas arasında başlayan ateşkes, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesini bombalamasıyla son buldu.

3 SAAT İÇİNDE 30 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail, Refah'ın doğusuna topçu ateşi gerçekleştirdi. Saldırıda dört Filistinli hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Filistin İçişleri Bakanlığı İsrail'in ateşkesi ihlâl ettiğini ve sınır bölgelerini bombaladığını duyurdu. Refah kentine saldırılarını yoğunlaştıran İsrail ordusu ateşkesi bozmasının ardından 3 saat içinde öldürdüğü Filistinli sayısı 30'a yükseldi. Saldırının ardından Hamas ateşkesi bozan İsrail'e karşılık olarak İsrail'e roket fırlattı.

1 İSRAİL ASKERİ REHİN

İsrail ordusu bugün düzenlenen saldırılarda 1 İsrail askerinin Hamas tarafından rehin alındığı açıkladı. Ordu sözcüsü açıklamasında Refah kentinde tünellere düzenlenen saldırılar sırasında 1 askerin rehin alındığını belirtti.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail, 72 saatlik ateşkes kararının ardından Gazze'ye düzenlenen saldırı sonrası açıklamada bulundu. İsrailli yetkililer, ateşi başlatanın kendileri olmadığını, Hamas'ın saldırılarına karşılık verdiklerini ifade etti. Yapılan açıklamada İsrail'in saldırıyı başlatan taraf olmadığı ve Hamas'ın saldırılarına yanıt verildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Hamas'ın ateşkesin başladığı saatten sonra 6 kez İsrail'e roket fırlattığı ve ateşkesi ihlal ettiği belirtildi.

72 SAATLİK ATEŞKES 2 SAATTE BOZULDU

Hamas ve İsrail'in 72 saatlik ateşkesi kabul etmesi sonrası bugün saat 08.00'den itibaren bölgede ateşkes başlamıştı. BM ve ABD, dün akşam saatlerinde Hamas ve İsrail'in Gazze'ye insani yardım yapılması amacıyla 72 saatlik ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu. Açıklamada, tarafların cuma günü Kahire'de kalıcı ateşkesi görüşmek için temsilciler aracılığıyla bir araya geleceği belirtilmişti. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry, düzenledikleri ortak açıklamada yapılan ateşkesin masum insanlara yardım edilmesi noktasında son derece önemli olduğuna vurgu yapmıştı.

Taraflar ayrıca Filistin ve İsrail delegasyonlarının Kahire'de bir araya geleceğini ve Mısır'ın ateşkes konusunda taraflara elinden gelen yardımı yapacağını belirtmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İsrail, Gazze'ye Yönelik Operasyonlara Yeniden Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • KÜRT ARKADAŞLAR ELEŞTİRİLERİNİZE DİKKATLİ OLUN.:: İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:: KÜRT ARKADAŞLAR ELEŞTİRİLERİNİZE DİKKATLİ OLUN. HİÇ OLMAZSA ELEŞTİRİRSENİZ KÜRT OLDUĞUNUZU BELLİ ETMEYİN. İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:İSRAİL ŞİMDİYE KADAR KÜRTLERİN ALEYHİNE HİÇ KONUŞMADIkürt arkadaşlar eleştirilerinize dikkat edin. . israil şimdiye kadar kürtlerin aleyhine hiç konuşmadı. . israil kürtlere hep dostca davranmıştır. eleştirilerinize dikkat edin. israil kürtler aleyhine hiç konuşmadı. . . israil tüm teknolojisini kürtlere vermeye hazır. yüceler yücesi kürt ırkı artık ortadoğu nun tek hakımi sen olacaksın . israil kürtlere tüm teknolojisini vermeye hazır 2 17 Yanıtla
  • ENO: allah c. c. gönderdiği kitabımızda yazdığı gibi cihad cihad cihad . . . . . . ama birtürlü geriye adım atılıyor biri çıksa cihad emrediyorum dese onlarca insan gidecek ama o biri çıkmıyor ve onlarca insan bekliyor türk kürt çerkez alevi sünni arap çeçen hepsi bekliyor sadece bir işiret ve o işaretten sonra yahudanın topladığı yahudi ırkı gidecek ve bitecek 4 0 Yanıtla
  • DİRENİŞ: BU YAHUDİLER TÜM DÜNYAYI KONTROLÜ ALTINA ALMIŞ ÇIKIPDA KİMSE BİR YAPTIRIMDA BULUNAMIYOR. TABİ DÜNYANIN ÖNDE GELEN TÜM ŞİRKETLERİ ONLARA AİT BUNLARIN GÜCÜ PARADAN GELİYOR. HERGÜN DÜNYADA BİNLERCE MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLÜYOR KASITLI OLARAK. BU İSLAMİYETİ MÜSLÜMANLIĞI YAYMAK İÇİN PEYGAMBER EFENDİMİZ VE SAHABELERİ NELER ÇEKMİŞ BİZLEREDE YAZIKLAR OLSUN. ALLAH CÜMLEMİZİ AF ETSİN BUNLARA TAM ANLAMIYLA SES ÇIKARMIYARAK BİZLERİNDE BELKİ VEBALİ VAR. BİRGÜN HEPİMİZİN SONU GELECEĞİ GİBİ BU PİS YAHIDİLERİNDE SONU GELECEK AMA ONLARA DAHA IZDIRAPLI BİR ŞEKİLDE YÜCE RABBİM ONLARI HELAK EDECEKTİR. 2 1 Yanıtla
  • nurullah: arap halkına seslenmek istiyorum Filistin topraklarında yaşıyan insanların Müslüman olmasını bir tarafa bırakın onlar sizin ırkınızdan milliyetinizden ve kültürünüze sahiptirler ve bugün Yahudiler tarafından çoluk çocuk demeden katledilip aç bırakılıyorlar, ve sizler ey Arap milliyetçileri niye kendinizden olan bu insanlara sahip çıkmıyorsunuz. Yoksa müşrik olan atalarınızda bulunan bu vasıfları dolarlara mı sattınız ki bu feryatlara kulak tıkıyorsunuz. Bırakın yardım etmeyi zalimlerle el sıkışıp yapılan vahşete ortak oluyorsunuz ve hatta sınırlarınızı onların üzerine kapatıyorsunuz. Ey Arap milliyetçileri sizin vicdanlarınız nerede kaldı, hamiyet perverliğiniz nerede kaldı. İnanıyorum ki sizin bu davranışlarınızdan toprak altında olan atalarınızın kemikleri sızlıyordur. Bugün el sıkıştığınız Yahudiler yarın sizlere de döneceklerdir. 3 0 Yanıtla
  • kürt rıfkı: pense rıza insan ol biraz ölenler çucuk ve kadın , hangi ırktan yada habgi milletden olursa olsun günahtır sende ırkçısın bende kürdüm dibine kadar ama sebin gibi haysiyetsiz değilim 3 0 Yanıtla
  • DİRENİŞ: yaşanan olayları sadece arapların yaşadığı olaylar olarak algılamamak lazım. sonuçda onlarda Müslüman bizlerde çok şükür Müslüman bir toplumuz. bütün Müslüman alemi birbirine tam anlamıyla yardım edemiyor ve düşmana karşı savaşamıyorsa bunlarda bütün Müslümanların payı var Alla hepimizi affetsin. Bu İslamiyet ne zor şartlarda Peygamber efendimiz ve onu sahabeleri tarafından yayıldığını tüm Müslümanlar bilir. 2 0 Yanıtla
  • İDURDUR.: EY ALLAHIM BU ZULMÜ SEN DURDUR. 1 0 Yanıtla
  • kürt rıfkı: pense rıza insan ol biraz 1 0 Yanıtla
  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.


Advertisement