İsrail Askeri: Hamas İsrail'le Nasıl Savaşacağını Öğrendi - Son Dakika
Dünya

İsrail Askeri: Hamas İsrail'le Nasıl Savaşacağını Öğrendi

İsrailli asker yaptığı açıklamada, "Hamas'ı daha önce hiç böyle görmedim. Hizbullah gibi savaşıyorlar. İsrail'e karşı nasıl savaşacaklarını öğrenmişler." dedi.

22.07.2014 20:35  Güncelleme: 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren İsrail 609 kişiyi öldürdü. Yaralı sayısı 3 bin 700'ü geçti. İsrail ayrım ve hedef gözetmeksizin çocukları, camileri ve hastaneleri vuruyor.

"HAMAS'I HİÇ BÖYLE GÖRMEDİM, HİZBULLAH GİBİLER"

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada pazartesi günü 7 askerinin daha öldüğünü, kaybettiği asker sayısının 27 olduğunu duyurdu. Bir asker içinse "Akıbeti bilinmiyor esir de olabilir ölmüş de" açıklaması yapıldı. Hamas ise söz konusun askerin esir olduğunu duyurmuştu. İsrail basınında İsrail'in verdiği kayıplar tartışılıyor. İsrailli bir askeri yetkili Hizbullah gibi savaştıklarını belirterek Hamas'ı daha önce hiç böyle görmediğini söyledi.

İSRAİL NOKTA ATIŞI YAPMAYA ÇALIŞIYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısı ve bombardıman devam ediyor. 8 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarda ölen Filistinli sayısı 609'a, yaralı Filistinli sayısıysa 3 bin 720'ye yükseldi. Ölen Filistinliler arasında en az 154 çocuk bulunuyor. İsrail savaş uçakları Gazze’de İzzettin Kassam Tugayları üyelerinin evlerini hedef almaya devam etti. İsrail, biri Kassam Tugayları Komutanı Ahmet Cabari’ye ait üç evi hedef aldı.

İsrail, Gazze’nin Şeyh Rıdvan bölgesinde eski başbakan yardımcısı Ziyad Zaza’ya ait bir evi de bombaladı. İsrail ordusu pazar günü sokak ortasında sivilleri katlettiği Şecaiyye'deki bombardıman da sürdürüyor. Al Jazeera muhabiri Vail Dahduh, Şecaiyye'ye ulaşan sağlık ekiplerinin yeni cesetler bulduklarını söyledi.İsrail ordusu, Gazze'de esir alındığı açıklanan askerin adını Oron Şaul olarak açıkladı. Şaul'un henüz akibetinin bilinmediğini duyruldu.

"O ASKERİN AKIBETİNİ BİLMİYORUZ"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları önceki gün çatışmalar sırasında "Şaul Aron" adlı bir askeri esir aldığını duyurmuştu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada "Golani Tugay birliğinde Kıdemli Başçavuş Oron Şaul'un (21) akibeti henüz belirlenemedi" ifadelerini kullandı. Açıklamada Şaul'un pazar günü Gazze'nin Şucaiyye mahallesi girişinde bulunan kırsal alanda mevzilenen Golani Tugayı'na bağlı tank taburunda görevli olduğu ve İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın tabura düzenlediği operasyonda "kaybolduğu" bilgisine yer verildi. Kassam Tugayları'nın söz konusu operasyonunda 13 İsrail askeri öldürülmüş, Şaul'un ise esir alındığı ilan etmişti. İsrail ordusu ise Gazze saldırılarının başlangıcıdan bu yana ölen askerlerinin sayısını 27 olduğunu açıkladı.

"HAMAS TIPKI HİZBULLAH GİBİ"

İsrail'in verdiği askeri kayıplar da İsrail'de tartışılıyor. Haaretz'e konuşan bir asker, Hamas'ı daha önce hiç böyle görmediğini söyledi. Hamas’ın silah ve savaş taktiklerinin Hizbullah ile birebir aynı olduğunu belirtti. Daha önce de operasyon yaşadığını söyleyen söz asker, "Hamas militanları önceki savaşlardan ve terörist gruplardan İsrail güçlerine karşı nasıl savaşacağını artık öğrendi." dedi.

Haberde, "Gazze operasyonlarında deneyim sahibi kıdemli bir görevli" olarak tabir edilen şahsa göre Hamas ilk kez böyle savaşıyor. Yetkili bir çok operasyona katıldığını ancak Hamas’ı hiç böyle görmediğini, bütün taktiklerin, ekipmanların, her şeyin aynı Hizbullah’ı anımsattığını anlatıyor. Hamas saldırıdan sonra artık kaçmak yerine bölgede kalıyor.

İsrail Askeri: Hamas İsrail\'le Nasıl Savaşacağını Öğrendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya İsrail Askeri: Hamas İsrail'le Nasıl Savaşacağını Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • OTTİMUS: Büyük israil devletinin kurulması icin bu terörist hamas ve filistinlilerin haritadan derhal silinmesi lazım. . . 2 63 Yanıtla ottimus: karakumru sen cahilsin al peçetini git kumda oyna SEN ARAP İSRAİL SAVAŞLARINI DUYMADIN GALİBA kac arap devletiyle birden savaştıgımızı sen anca ordan burdan duyma sözlerle buraya gel yaz. . BİZE PEYGAMBERİNİ ÖLDÜREN HALK DEMİŞSSİNDE HZ. ALİYİDE BİZ ÖLDÜRDÜK DEGİLMİ. . bize görede siz müslümanlar pislik bir milletsiniz. . ne diyor MUHAMMED : BEN ARABIM DİYE TÜM ARAPLAR BENDEN DEGİLDİR. . . O BİLE anlamış sizin ne pislik bir ümmet olduugnuzu 0 0
  • rashad1983: Şiye ve sunni mezhebleri arasinda o qeder derin uchrum var ki, kafire qarşı birleşe bilmirler. İsrail uşağı İŞİD Gazzaya kömeye gedecekmiş. . . . vay beee. olurmu bele şeyler? Hamaslamı döyüş?c?ks?n israille mi? boşuna comment ve tüeet atmaqin da bir menasi yox. 14 1 Yanıtla
  • doğan okur: hizbullah aslında lübnan sınırından yardımedebilir ama onlar için söyle bir eksisi var su an hizbullah suriyeye giren bütün sınırları kontrol ediyor ve rejime destek veriyor eğer israile lübnan sınırından bir harekt yapmaya çalışırsa bizimde destek verdiğimiz gruplar hizbullahı arkadan vurabilir aslında suriyede irandada filistidede amaç iranı sahaya çekmektir ben şia değilim hizbullah da değilim ama iranı vururlarsa ilk destek vericek ülke türkiyedir ve malesef israillle birlikte bu katliama ortak olabilir amaç budur 5 2 Yanıtla
  • AHMET: Büyük israilmis buna günlerim kim sana demisse kandirmis sizi: Buna izin vermeyecek ülkeleer RUSYA ÇiN iRAN TR Suriye. Aslinda Hristiyan ülkelerde istemezler çünkü biliyorlar ne kadar lanetli bir kavim oldugunuzu simdilik sizi gaza getiriyorlar yok olmanizi bekliyorlar 6 0 Yanıtla
  • enes: VAY ARKADAŞ ORTADA HAMAS VARDA BENMİ GÖRMÜYORUM ?? 600 DEN FAZLA FİLİSTİNLİ ÇOLUK ÇOCUK ÖLDÜ VE ÖLMEYE DEVAM EDİYOR ! BEN ORTADA HAMAS FELAN GÖRMÜYORUM. . HALKIN KAÇACAK YERİ BİLE YOK HAMAS TÜNELLERDE ! SÜREKLİ MEYDAN OKUYORSUNUZ AMA BİŞEY YAPTIĞINIZ YOK BARİ MEYDAN OKUMAYIN MASUMLAR ÖLMESİN !!! 2 3 Yanıtla gel gör: oraya gidip görmen lazım ozaman seni şuan kimse ikna edemez. !! 0 0 Terrora dur: Vallahi. Bir tek seni durust ve akilli yorum yapan gordum burada. Neden hamasdan öleni yokölenler hepsi dinc sakinlerdir. Ve atdiklari fuzeler nereye deng gelecegini bilmiyorlar cunki ben israilde yaşayan çok şukurku musulmanim ve burada çok şehirlerde araplar yaşiyor ya buraya deng gelse fuze ne olucak Musluman muslumanin katili olucak. Yemin ederim bu açilan savaş aglanacak durumda değil gulunecek durumdadir hamas tarafina. 0 0
  • Aks: OTTİMUS a gelsin yazim. yilanlar birkez kan kaybettiklerinde olmeye mahkumdur vucutlarinda toplu igne deligi kadar kucuk bir delikten kan damlasa akan kani durduramazlar karincalar kani emerek yilanin olumunu hizlandirirlar.....siz 15 -20 asker kaybettiniz ya her biri gozunuzde binlerce filistinliden yada filistinde size karsi catisan yuzlerce farkli cografyalardan gelen militanlardan ve kadin coluk cocuktan daha degerliydi yaaa... birkez kan kaybettiniz bizim bu ugurda milyonlarca karincamiz feda olsun sizin en guclu aniniz bizler icin dirilistir...., 4 0 Yanıtla
  • Terrora dur: Yahu bilincsiz insnalar. Savaşi yapan savaşi duşunup yapar ilk once. Gazze fuze atiyor ama israilde kac miliyon arap muslumanlar yaşiyor onu bilmiyorsunuz. Siz ne kadarda gulunç bir yorumlar yapiyorsunuz. Eger bir devletin savaşmaga gucu yetmiyorsa o zaman ahiretine havale etmeli duşmani eger bu devler b millet muslumansa ve bile bileki sivil insanlar kayb edecek israil hic bir sey kayb etmiyecek. Hangi muslumanlikda yiz gozunu kapatib yerin altinda saklanip fuze firlatmak bu islami cihatmi adlaniyor Ya siz bilincsizsiniz yadaki cihadin ne oldugunu bilmiyorsunuz. Her iki tarafta ölen bir can buna sevinmek kafir alametidir unutmayin. Musluman alni açik yuzde savaşir unutmayin. 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement