İsrail, 1 Askerinin Kayıp Olduğunu Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

İsrail, 1 Askerinin Kayıp Olduğunu Kabul Etti

İsrail, 1 Askerinin Kayıp Olduğunu Kabul Etti

İsrail, Hamas'ın 2 gün önce 1 İsrail askerini ele geçirdiğini açıklamasının ardından bugün, 1 askerin kayıp olduğunu kabul etti. Öldürülen asker sayısının da 27'ye yükseldiği açıklandı.

22.07.2014 10:58  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları önceki gün Şaul Aron adlı bir İsrailli askeri rehin aldıklarını duyurmuştu.

İSRAİL KABUL ETTİ: BİR ASKERİMİZ KAYIP

Haaretz'in haberine göre, İsrail ordusu, Pazar günü Şicaiyye'de saldırıya uğrayan bir zırhlı araçtaki yedi İsrailli askerden altısının cesedine ulaşıldığını ancak bir askerin kayıp olduğunu açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dünden bu yana, direniş gruplarıyla girilen çatışmalarda 3'ü ağır olmak üzere 7 askerinin yaralandığı belirtildi. Son 24 saatte öldürülen asker sayısının 27'ye yükseldiği ifade edildi. Açıklamada isimleri daha önce açıklanan 7 askerin yanı sıra 2 askerin daha adı açıklandı. Çatışmalarda ölen 2 askerden birinin keskin nişancı tarafından vurulan askerin kıdemli başçavuş Oded ben Sira (22) olduğu duyuruldu. Diğer öldürülen askerin ismi ve rütbesinin ise daha sonra açıklanacağı bildirildi.

ÖLDÜRÜLEN 7 ASKERİN İSMİ

İsrail Ordusu daha önceki duyurusunda, 7 askerin adını açıklamıştı. Gefen Tabur Komutanı Dolev Kidar (38), Golani Tugayı Komandosu Tal Yifrach (21), Golani Tugayı Komandosu Yuval Dagan (22), Komando Nadav Goldmacher (23), Kuzey Gazze Operasyon Komutanı Baynesain Kasahun (39), Teğmen Yuval Heiman (21), Teğmen Jordan Ben Simon (22)'un öldürüldüğünü ilan etmişti.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 583'E YÜKSELDİ

Saldırıların başladığı günden bu yana Gazze'de 583 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 554 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonunda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 583'e, yaralı sayısının 3 bin 554'e yükseldiği bildirildi. Yaşamını yitiren Filistinlilerin 150'den fazlasının çocuk olduğu açıklandı. İsrail ordusu ise operasyonun 15'inci gününe girilirken, şu ana kadar 27 askerini kaybettiğini açıkladı. İsrail ordusu ayrıca Gazze operasyonuna katılan bir askerinin kayıp olduğunu duyurdu. Çatışmada öldürüldüğü tahmin edilen kayıp İsrailli askerin, Hamas'ın elinde olduğu düşünülüyor.

AFP'nin haberine göre, Gazze'de görevi fiili olarak devam eden sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, bu sabahki saldırılarda yedi Filistinli'nin daha yaşamını yitirdiğini söyledi.

ÖLENLERİN 154'Ü ÇOCUK

El Kudra, hayatını kaybeden 583 kişinin 154'ünün çocuk, 58'inin kadın ve 28'inin yaşlı olduğunu bunun yanı sıra, yaralıların bin 125'inin çocuk, 629'unun kadın ve 144'ünün yaşlılardan oluştuğunu aktardı.

El Kudra daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesimindeki En-Nusayrat mülteci kampı, Deyr el-Belah ve Han Yunus kentlerine düzenlediği saldırılarda dört Filistinli'nin yaşamını yitirdiğini ifade etmişti.

Kudra, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şatıi mülteci kampına düzenlenen saldırıda 60 Filistinli'nin yaralandığını dile getirerek, "Saldırıların başladığı günden bu yana 3 bin 554 kişi yaralandı" demişti.

TOP ATEŞİ SÜRÜYOR

Bu arada, İsrail topçu birliklerinin başta Şicaiyye, Ez-Zeytun ve Et-Tuffah olmak üzere Gazze'nin doğusundaki sınır bölgeleri yeniden bombalamaya başladığı ve bölgenin kuzeyindeki Beyt Hanun Hastanesi yakınlarına beş roketin düştüğü bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail topçu birlikleri, Şicaiyye ve Tuffah mahallelerini yoğun şekilde bombalamaya başladı. Saldırıda onlarca kişinin yaralandığı ve bölgedeki binaların yerle bir olduğu ifade edildi.

Bölgeye giren İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların yaşandığı, İsrail topçu birlikleri ve savaş uçaklarının attığı bombaların seslerinin duyulduğu kaydedildi.

İSRAİL ASKERLERİ GAZ KULLANDI

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyindeki Eş-Şeyh Rıdvan Mahallesi, batısındaki En-Nafak Caddesi ile orta kesimindeki Zehra kentine henüz ne çeşit olduğu bilinmeyen "kötü kokulu" bir gazla saldırdığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, görgü tanıkları, İsrail askerlerinin bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım arazilerini hedef aldığı saldırıda gaz kullandığını, bölgeyi yoğun bir duman ile kötü bir kokunun sardığını, başta kadın ve çocuklar olmak üzere onlarca kişinin bundan etkilendiğini dile getirdi.

ÜÇ CAMİ HEDEF ALINDI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde düzenlediği hava saldırılarında üç camiyi hedef aldığı bildirildi.

AA'nın görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin ortasındaki Şuheda el-Aksa Camisi'ne füze attı. Saldırıda cami tamamen yıkılırken, çevre binalardaki onlarca evde ise ciddi hasar meydana geldi.

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinde El-Faruk Camisi ile orta kesiminde bulunan Deyr el-Belah kentinde El-Ebrar Camisi de İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen bombardımana maruz kaldı. Camilerin tamamen yıkıldığı hava saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadı.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan operasyon başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

SON HEDEF EL CEZİRE

İsrail’in son hedefi Katar merkezli televizyon kanalı El Cezire’nin Gazze’deki ofisi oldu. El Cezire’nin Ortadoğu muhabirlerinden Gregg Carlstrom, Twitter’dan “Tankları Lieberman mı komuta ediyor. Ofise iki uyarı atışı yaptılar. Burayı boşaltıyoruz” mesajını paylaştı.
Carlstrom’un İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’a atıf yapmasının sebebi İsrailli aşırı sağcı bakanın dün yaptığı bir açıklamada “El Cezire, Hamas’ın propaganda aracı” diyerek El Cezire’nin İsrail’de faaliyet göstermesini durdurmak için çalışacağını ifade etmesiydi.

İSRAİL, ATEŞKES TEKLİFİNE YANIT VERMEDİ

Bu arada Hamas Siyasi Bürosu üyesi Musa Ebu Merzuk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM'nin İsrail ile Gazze arasında beş saatlik ateşkes teklifine henüz cevap vermediğini belirtti.

Ebu Musa, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BM'nin bugün yerel saate göre 10:00 ila 15:00 saatleri arasında taraflar arasında ateşkes yapılması yönündeki teklifte bulunduğu dile getirerek, "İsrail, söz konusu teklife şu ana kadar cevap vermedi. Netanyahu, bütün ateşkes tekliflerini kabul edeceğini söylemiyor muydu?" ifadelerine yer verdi.

BM ile İsrail tarafından konu hakkında henüz açıklama yapılmadı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile BM Genel Sekreteri Ban-Ki mun, yetkililerle Gazze ile İsrail arasındaki "ateşkes" konusunu görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmişti.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, 1 Askerinin Kayıp Olduğunu Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • boykot: coca cola satan bakkal ve marketlerden alis veris yapmiyoruz ve bunu market sahibi veya calisanina duyuruyoruz sen tepki gostermiyorsun ama biz sana tepki gosteriyoruz ve alisveris yapmiyoruz diye arkadaslar lutfen duyarli olalim 48 0 Yanıtla seher: Israile ait ürünleri almayain 0 0
  • Hamas: Allah (C. C) İsrailli kardeşimizin Yar ve Yardımcısı olsun. 14 22 Yanıtla
  • aliosman.solmaz@hotmail.com: bu işin tek sorumlusu hamazdır hamaz terörden gelmiş bir terör örgütüdür cocukları öne sürüy kendilerinede hic birşey olmuyor yazık cocuklara 4 31 Yanıtla
  • alimemet.@hotmail.com: bu işin asıl sorumlusu hamazdır elinden birşeyde gelmiyor bir füze atıy o füze havada imha oluyor ondan sora olanlar oluy yazık o yavrulara tek bu ölenlerin sorumlusu hamazdır hamaz zaten aslıma bakarsanz terör örkütüdür terör den gelen birisinde acıma duygusu olma 5 23 Yanıtla Hasan con: Sen ne dangalak adamsın. Daha Hamas yazmayı bilmiyorsun. Asıl terörist sen ve senin gibi olandir. Sana yuhh olsun. Geri zekalı, dangalak 0 0 Hasan con: Sen ne dangalak adamsın. Daha Hamas yazmayı bilmiyorsun. Asıl terörist sen ve senin gibi olandir. Sana yuhh olsun. Geri zekalı, dangalak 0 0
  • seher: Israil pisliklerin hedefinde cocuklar ve kadinlar bu saldirida,allah belani versin israil kökün kurur is allah 14 0 Yanıtla
  • boooom: iran at bir bomba israilin ortasına. . . sil şu pislikleri. . . . . napalm atom. . . . . yok et bunları. . . . 12 2 Yanıtla
  • seher: Israil pisliklerin hedefinde cocuklar ve kadinlar bu saldirida,allah belani versin israil kökün kurur is allah 13 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement