İspir'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İspir'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı

İspir\'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı

Erzurum’un İspir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatlarıyla gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle, coşkulu bir şekilde kutlandı.

25.02.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un İspir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle, coşkulu bir şekilde kutlandı.

İspir Hükümet Konağı önünde düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan kutlamalara Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, İlçe Belediye Başkanı Osman Çakır, Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda İspirli katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı konuşmada, kurtuluş etkinliklerine gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı İspir halkına teşekkür ederek, "İspirimizin 97. kurtuluş yıl dönümü İspirimize ve bütün milletimize hayırlı olsun. Evet, bugün anlamlı bir merasim yapıyoruz. İspirimizin 97 yıl önce kuşatma altına alınmış, topraklarımız işgal edilmiş, ama buralarda yaşayan aziz ecdadımızın bu işgale gönlü razı olmamış; çünkü bu millet hür doğmuş, özgür doğmuş, özgür yaşamış. Bunun için böyle güzel bir günü hep beraber kutluyoruz." dedi.

Geçmişte yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için uyarılarda bulunan Başkan Sekmen, "Gençlerimize şunu hatırlatıyoruz; etrafımıza baktığımız zaman etrafımız maalesef hiç hoş olmayan olaylara sahne oluyor. Batıda ekonomik krizler, doğuda iç kargaşalar, savaşlar devam ediyor. Dünyamız bir sıkıntı içerisinde. Hamdolsun, ülkemiz gün be gün kalkınmasına devam ediyor. Ama şunu bilelim ki, aziz hemşerilerim, bizi de rahat bırakmak istemiyorlar. Bunun için güçlü olmak zorundayız. Madden manen güçlü olursak, kalkınmamıza devam edebilirsek, günümüzün teknolojisiyle ülkemizi donatabilirsek, o zaman arzu ettiğimiz yere varabiliriz. Yoksa güçsüz olursak, sıkıntı içerisinde olursak, biliniz ki onların başına gelen daha fazlasıyla bizim başımıza gelebilir. Dün akşam 4 tane pilot askerimiz şehit oldu. Yine Süleyman Şah Türbesi'nin yer değişikliği dolayısıyla 1 askerimiz şehit oldu. Bu şehitlerimizi ve yıllardan beri kaybettiğimiz, ebediyete uğurladığımız şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah mekanlarını cennet etsin. Bu milletin dün şehitleri vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. Büyük millet olmanın bedeli bunları kabullenmekten geçer. Bunun için, şehitlerimize ve gazilerimize her zaman millet olarak saygıyı, sevgiyi esirgetmeyelim. Onlara her zaman iyi davranalım. Çünkü bizi yaratan Mevla'mız, 'Allah yolunda, vatan ve millet yolunda ölenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler.' buyuruyor. Evet, onların o canlarını feda etmeleri, ülke uğuruna, millet uğruna, namus uğruna, din ve vatan uğruna feda etmeleri kolay bir şey değil. O bakımdan, bütün şehitlerimiz rahmetle anıyoruz. Bugün dolayısıyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i de rahmetle yad ediyoruz. Onlar, o büyükler olmamış olsaydı belki bugün bizler buralarda özgürce müreffeh yaşayamayacaktık." diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları hizmetlerden de bahseden Başkan Sekmen, "Bir yıla yakın süredir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'umuzda ve ilçelerimizde önemli hizmetleri başlattık. İnşallah suretle devam ettireceğiz. İspirimizde bunlardan biri. İspirimizi layık olduğu konuma hep beraber getirmek için çalışacağız. Bunu, diğer belediye başkanı arkadaşlarım ve meclis üyelerimizle beraber yapacağız. Elbette ki bunda, diğer kamu kuruluşlarımızın ve kaymakamlarımızın ve Valiliğimizin büyük destekleri olacak. Bu duygularla tekrar İspirimizin kurtuluşunu buradan tebrik ediyorum. Cenabı Haktan bir daha bu millete böyle günler göstermemesi duasıyla hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Erzurum'umuzun kurtuluşu hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Törende yapılan diğer konuşmalarda ise, İspir'in işgalden kurtarılırken çekilen zorluklar, halkın kahramanlıkları ve özverisi dile getirdi.

İlçenin düşmandan kurtarılışının temsili olarak canlandırıldığı törende, yöresel oyanlar da sergilendi. Kutlamalarda en büyük ilgiyi ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'in talimatlarıyla yeni kurulan Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gördü. Halkın büyük ilgi gösterdiği Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, seslendirdiği marşlarla törene katılanları adeta coşturdu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İspir'in Kurtuluşu Büyük Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement