Isparta'ya Yeni Sanayi Sitesi İçin Harekete Geçildi - Son Dakika
Yerel

Isparta'ya Yeni Sanayi Sitesi İçin Harekete Geçildi

Isparta\'ya Yeni Sanayi Sitesi İçin Harekete Geçildi

Isparta'da faaliyet gösteren Gül Küçük Sanayi Sitesi yönetimi, 30 dönümlük alanda mevcut sanayinin devamı niteliğinde merkez oluşturulması için çalışma başlattı.

23.08.2014 13:48  Güncelleme: 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da faaliyet gösteren Gül Küçük Sanayi Sitesi yönetimi, 30 dönümlük alanda mevcut sanayinin devamı niteliğinde merkez oluşturulması için çalışma başlattı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in de yeni bir sanayi sitesi oluşturulması yönündeki açıklamalarını desteklediklerini belirterek, "Sanayimizin hemen bitişiğindeki 30 dönümlük alanın Gül-2 Küçük Sanayi Sitesi olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın'la en kısa sürede bir araya gelip onun da fikirlerini alarak burada yeni bir sanayi sitesi oluşturmayı amaçlıyoruz. Burada 250 metrekare kapalı 200 metrekare açık düzenli şekilde 500 iş yeri yapmak istiyoruz" dedi.

Üye kayıtlarını ve isimleri de almaya başladıklarını aktaran Boyacı,"Üye olmak isteyenlerin Gül Küçük Sanayi Sitesi Yönetimi'ne başvurabileceklerini belirtiyoruz.Belediye, ITSO ve Gül Küçük Sanayi Sitesi ortaklığında hazırlanacak projeyi bir an önce İmar Müdürlüğü'nden geçirip uygulamaya geçmek istiyoruz.Burada sanayi esnafımız mevcut sitedeki dükkanlar gibi işyerleri olmasını istemiyor. Çabuk bitecek şekilde çelik konsültasyondan oluşan iş yerleri olması isteniyor" diye konuştu.

MEKANİK AĞIRLIKLI SEKTÖR OLACAK

Gül Sanayi Sitesi'nin ileriyi düşünerek büyümesi gerektiğini belirten Boyacı, "Ancak sanayilerin aynı çatı altında devam etmesi lazım. Yeni alanda dükkan karşılığı hurdacılara yer verilebilir. Burası imar da sanayi alanı olarak görülüyor. Burada mekanik otomotiv ağır vasıta sektörüne hitap edebilecek şekilde işletmelerin toplanmasını amaçlıyoruz. Modern bir sanayi olacağına inanıyoruz. Herkesin fikrini alarak böyle bir çalışmayı başlattık" dedi.

20 YILDIR ATIL DÜKKANLAR ÇALIŞIR HALE GELDİ

Öte yandan sanayide 20 yıldır atıl durumda olan dükkanları çalışır hale getirdiklerini kaydeden Boyacı, "Sanayi Çarşısı artık ara bölmede kalmayacak. Antalya'da Akdeniz Sanayi, burada Gül ve Gül-2 Sanayi olarak tek çatı altında sanayi çarşısı olacak" diye konuştu. Boyacı,TOBB'un buraya teknik lise yapmasıyla da ara elman sorununun büyük ölçüde çözüleceğine inandıklarını aktardı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Isparta'ya Yeni Sanayi Sitesi İçin Harekete Geçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement