Isparta Çiçek Bahçesine Döndü - Son Dakika
Yerel

Isparta Çiçek Bahçesine Döndü

Isparta Çiçek Bahçesine Döndü

İlkbaharla hareketlenen doğa ve çiçek açan meyve ağaçları, Isparta'yı adeta çiçek bahçesine dönüştürdü.

24.04.2014 11:41  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkbaharla hareketlenen doğa ve çiçek açan meyve ağaçları, Isparta'yı adeta çiçek bahçesine dönüştürdü.

Türkiye'nin önemli kiraz ve elma üretim merkezi Isparta'da çiftçiler bahçelerinde yaz hazırlığına başladı. Meyve ağaçlarının çiçek açması da adeta görsel bir şölen oluşturuyor.

Toprağı belleyerek ve çapalayarak işlemeye başlayan çiftçiler, bağ ve bahçelerinden daha iyi ürün almak için yabani ot ve zararlılarla mücadele ediyor.

Ülkenin kiraz üretiminin yüzde 15'ine yakınının sağlandığı Uluborlu ilçesine kirazların çiçeklenme mevsiminde polen üretimi için her yıl çok sayıda arıcı geliyor. Arıcılar, çiçek tarlasına dönen kiraz bahçelerine kovanlarını yerleştiriyor.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiçek açma döneminde gelen arıların kirazın döllenmesine de katkı sağladığını söyledi.

Ünverdi, "Çiçek balı için özellikle Muğla yöresinden bal üreticileri kovanlarını getiriyor. Hatta bazı bahçe sahipleri özel olarak arı kiralıyor. Çünkü arı olmazsa kiraz da olmaz" dedi.

Bahçesini belleyerek toprağı işleyen 69 yaşındaki Emrullah Akçiçek de her yıl büyük bir zevkle bahçesiyle ilgilendiğini, çiçekler arasında çalışmanın kendisine huzur verdiğini dile getirdi. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta Çiçek Bahçesine Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement