İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları" Ödülleri - Son Dakika
Güncel

İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları" Ödülleri

Anadolu Ajansı Kerkük Muhabiri Ali Mükerrem Kasapoğlu, yılın ajans muhabiri ödülüne layık görüldü.

24.10.2014 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Kerkük Muhabiri Ali Mükerrem Kasapoğlu, Bartın Gazeteciler Cemiyeti ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneğince yılın ajans muhabiri ödülüne layık görüldü.

Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, soyadı Kırım'daki Gaspıra şehrinden gelen, Rus İmparatorluğu'nda Türk ve İslam toplumlarının eğitim, kültür reformu ve modernleşme ihtiyacını tasvir eden entelektüel İsmail Gaspıralı'nın vefatının 100. yılı dolayısıyla UNESCO'nun 2014'ü "İsmail Bey Gaspıralı Yılı" olarak duyurduğunu anımsattı.

Kendilerinin de dernek olarak Gaspıralı'yı anmak, hakkında farkındalık yaratmak ve adına etkinlik yapmayı uygun bulduklarını ifade eden Yavuzaslan, şöyle konuştu:

"Düşüncelerini 1883'te kurduğu ve 1918'e kadar varlığını sürdüren Tercüman adlı gazetesiyle yayan Gaspıralı, hayatı boyunca "dilde, fikirde, işte birlik" şiarı etrafında yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Türk dünyasında aydınlanma hareketini başlatmış ve sağlam temeller üzerinde ilerlemesinin fikri altyapısını oluşturmuştur. UNESCO'nun bu yılı İsmail Bey Gaspıralı Yılı ilan etmesi nedeniyle uluslararası düzeyde ödül töreni düzenledik. İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül Programı ile Türk dünyasının kalbi Bartın'da atacaktır."

AA Kerkük muhabirine ödül

Yavuzarslan, 1 Kasım Cumartesi günü Bartın Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek ödül töreninde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun onur konuğu olacağını aktaran Yavuzaslan, ödül programına ayrıca Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ve Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva'nın da katılacağını anlattı.

Yavuzaslan, "Törende KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, jüri özel ödülü, Çubarove ve Paşayeva insan hakları ödülleri alacaktır. Gazeteciliğe ve Türk dünyasına katkı sağlayan birçok kişi ve kuruluşun ödüle layık görüldüğü etkinlikte AA Kerkük Muhabiri Ali Mükerrem Kasapoğlu da yılın ajans muhabiri ödülüne layık görülmüştür. Juri, yaptığı değerlendirmede Kasapoğlu'nu, IŞİD baskısı altında zor şartlarda çalışması, gazetecilik görevi yanında mültecilere insanlık adına yardımcı olmasını da değerlendirerek bu ödüle layık görmüştür" ifadesini kullandı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları' Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement