Sabancı Suikastı'nın Faili DHKP-C'li İsmail Akkol Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Sabancı Suikastı'nın Faili DHKP-C'li İsmail Akkol Tutuklandı

Sabancı Suikastı\'nın Faili DHKP-C\'li İsmail Akkol Tutuklandı

Sabancı suikastı sanığı terör örgütü DHKP-C üyesi Akkol, 20 yıl sonra hakim karşısına çıktı. İsmail Akkol tutuklandı. Akkol'un, Başsavcı Kiraz soruşturmasında da ifadesi alınacak.

04.02.2016 10:22  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesindeki operasyonda gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Sabancı suikastinin faili terör örgütü DHKP/C üyesi İsmail Akkol, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Akkol suikastten tutuklandı. Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz soruşturmasında da İsmail Akkol'un ifadelerine başvurulacak.

ARA CELSEYE ÇIKARILDI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yoğun güvenlik önlemi altında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Akkol, Sabancı suikastine ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ara celseye çıkarıldı.

MAHKEME AKKOL'UN TUTUKLANMASINA KARAR VERDİ

Mahkeme, Akkol hakkında, kapatılan İstanbul 4 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi ile özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce çıkarılan yakalama emirlerini yüzüne okudu. Mahkeme, "suçun niteliği, delil durumu, katalog suçlardan oluşu, uzun süredir yargılamadan kaçması ve adli kontrol tedbiri kararının yetersiz kalacağı" gerekçesiyle Akkol'un tutuklanmasına karar verdi.


SAVCI 'TUTUKLANSIN' DEDİ

İddianame okunmadan savunma yapmayacağını söyleyen Akkol için duruşma savcısı tutuklanmasını talep etti.

"ÖLDÜRÜLECEĞİM SÖYLENİYOR"

Akkol duruşmada, "3 gündür dolaylı yollardan hapishanelerde infaz edileceğim söyleniyor. Oysa ben neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi.

FADİK ADIYAMAN TUTUKLANDI

İsmail Akkol'la birlikte yakalanan Fadik Adıyaman örgüt üyeliği suçundan kesinlenmiş hapis cezasının infazı için tutuklandı.


SAVCI KİRAZ'IN ŞEHİT EDİLMESİ İLE BAĞLANTISI ARAŞTIRILACAK?

Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz soruşturmasında bugün tutuklanan İsmail Akkol'un ifadelerine başvurulacak. Mahkeme Akkol'un Kiraz olayı ile bağlantısını da araştıracak. Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi öncesinde Hollanda ve Yunanistan'dan gelen telefon görüşmeleri incelenecek.


Zanlıya çelik yelek giydirilmesi dikkat çekti

SÖKE'DE YAKALANMIŞLARDI

Sabancı suikastı sanığı DHKP-C üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Türkiye'ye sızacağı istihbaratı üzerine güvenlik güçleri teyakkuza geçmiş, 100 kişilik özel ekip 20 gün boyunca büyük bir özenle çalışmıştı. Bodrum'dan Çanakkale'ye kadar olan tüm sahil kesimi mercek altına alınmış, ekipler 24 saat sahilleri ve denizi gelişmiş kameralar ve sahil güvenlik gemileriyle gözetlemeye almıştı. Adeta kuş uçurtulmamıştı. Sabancı suikastı sonrası 20 yıldır kırmızı bültenle aranan terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman salı akşamı Söke'de yakalanmışlardı.


İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman böyle görüntülenmişti...




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sabancı Suikastı'nın Faili DHKP-C'li İsmail Akkol Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • amed 2121: Allah surdaki yasayan her kese güc versin 9 16 Yanıtla SAMSUN DAVUD: LEŞLERİ ÇIKAR İNŞALLAH.... 13 2
  • Rovi: tc ye acıyorum 5 13 Yanıtla
  • R@CKWELL: vatan hayini aldigin nefes zarar 15 2 Yanıtla
  • Lalle kalle: Senin Allahbelani versin 20 Sene fazladan yasamissin 12 4 Yanıtla
  • Rasko: Emniyet güçlerini başarılarından dolayı canıgönülden kutluyorum. Allah onlara güç kuvvet versin ve de her zaman yanlarında olsun... 12 3 Yanıtla
  • azadi62: Ölüceksin içerde kes sesini. 9 3 Yanıtla
  • hain diken: böylelerini fırınlarda yakacaksın 10 1 Yanıtla
  • TC: ekmek almaya gitmişti izmire 6 4 Yanıtla
  • patriot : medya baskısı olmasa sabancı suikasti olmasa ya serbest kalır ya da komik bi ceza yerdi. hümanist hakim savcılar bırakmaya çok meraklı özellikle sol anarşist şahısları 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tuğba Yurt Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    22:38 Tuğba Yurt Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Tuğba Yurt, Merkez Park'ta konser verdi. Seyhan Nehri kıyısında gerçekleşen konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansını alkışladı.

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement