İşler, Kosova Başbakanı Thaçi ile Görüştü - Son Dakika
Dünya

İşler, Kosova Başbakanı Thaçi ile Görüştü

İşler, Kosova Başbakanı Thaçi ile Görüştü

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve beraberindeki heyet, Priştine’deki temasları çerçevesinde Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, ile görüştü.

22.04.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve beraberindeki heyet, Priştine'deki temasları çerçevesinde Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, ile görüştü.

Thaçi ile olan görüşmesi öncesi Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj tarafından karşılanan İşler, Kosova başbakanlık binasında Başbakan Thaçi ile gerçekleştirdiği görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler "mükemmel" olarak nitelendirdi. Kosova Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, başbakan Thaçi'nin 23 Nisan Kosova Türkleri'nin Milli Bayramı vesilesiyle Kosova'yı ziyarete den Başbakan Yardımcısı İşler'e, Türkiye devleti ile halkının, Kosova'ya her alanda verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ifade ettiği belirtildi. Başbakan Thaçi, "Bağımsızlığını ilan ettiği ilk gününde Kosova'yı tanıyan ve daha sonra Kosova'nın tanınması için yürüttüğü lobicilik çalışmaları ile Türk yatırımcılarının Kosova'ya gelmesi için Türk devleti, hükümeti ile halkına, sürekli olarak Kosova'yı desteklemesinden dolayı minnettarız" ifadesini kullandı.

İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri mükemmel olarak değerlendiren Başbakan Thaçi, Türkiye ile Kosova halkalar arasındaki güçlü tarihi ve insani bağlardan hareketle, ilişkilerin kültür, eğitim ve diğer alanlarda daha ileriye taşınacağı umudunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise, Türkiye'nin Kosova'ya desteğinin artarak devam edeceğini belirterek, Kosova'nın daha fazla ülke tarafından tanınması ve uluslararası örgütlere üyeliği konusunda gösterdiği çabaları sürdüreceğini ifade etti. Kosova'nın geleceğinin Avrupa Birliği ve NATO'da olduğuna vurgu yapan İşler, Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloğa da destek verdi. İşler, diyalogun başarıyla sonuçlanmasının ardından AB'nin geri kalan 5 ülkesi tarafından Kosova'nın tanınacağı umudunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler daha sonra Kosova Meclsi'nde 3 milletvekili ile temsil edilen Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) heyeti ile bir araya geldi. KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar ve milletvekilleri Müğferra Şinik, Enis Kervan ve Fikrim Damka ile yapılan görüşmede, Kosova'da Türk toplumunun durumu ve buna bağlı gelişmeler ele alındı. KDTP'nin 3 Bakan yardımcısının da hazır bulunduğu görüşmede, Kosovalı Türkleri Kosova'nın çok yönlü kalkınmasına verdiği destek, KDTP'nin Kosovalı Türklerin hak ve özgürlüklerinin daha ileriye taşınması için verdiği mücadeleden söz edildi.

İşler'e ziyareti sırasında TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Tülay Selamoğlu, Gülay Dalyan, Özcan Yeniçeri, Mehmet Günal, TİKA Başkanı Serdar Çam ile Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da eşlik ediyor. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İşler, Kosova Başbakanı Thaçi ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var
    03:15 İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var

    Gazze'yi kan gölüne çevirip binlerce Filistinliyi katleden İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı. Savaş uçakları Halep'teki uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını vurdu. Saldırıda 36 Suriye askeri hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement