İŞKUR Ordu İl Müdürü Kaymak Uyardı - Son Dakika
Yerel

İŞKUR Ordu İl Müdürü Kaymak Uyardı

İŞKUR Ordu İl Müdürü Kaymak Uyardı

İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, iş yeri, ev hizmetleri veya tarım işlerinde çalışma izin belgesi olmayan yabancıları çalıştırılmaması gerektiğini hatırlattı.

11.08.2014 12:49  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü İsa Kaymak, iş yeri, ev hizmetleri veya tarım işlerinde çalışma izin belgesi olmayan yabancıları çalıştırılmaması gerektiğini hatırlattı.

Kaymak, çalışma izin belgesi olmayan yabancıların çalıştırılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

ÇALIŞTIRILAN HER KİŞİ İÇİN 7 BİN 612 TL İDARİ PARA CEZA

İş yeri, ev hizmetleri veya tarım işlerinde belgesi olmayan yabancıların çalıştırılması durumunda idari para cezalarının uygulanacağını belirten Kaymak şunları kaydetti:

"Fındık toplama dönemlerinde bahçede çalışan yabancılara ilişkin kolluk güçlerinin yaptığı denetimler veya ihbar kaynaklı denetimler sonucu tutulan tutanakların ardından çalışma izin belgesi olmayan yabancıların tespiti halinde, bahçe sahipleri veya yabancı çalıştıranlara çalıştırdıkları her kişi için 7 bin 612 TL idari para cezası uygulanıyor. Yabancı işçi çalıştırılmasına aracılık edenlere ve çalışan yabancılara da ayrıca idari para cezası uygulanıyor. Vatandaşlarımızın bu tür mağduriyetleri yaşamasını istemiyoruz. İş yeri, ev hizmetleri veya tarım işlerinde çalışma izin belgesi olmayan yabancıları çalıştırmayın."

Evde çalıştırılacak yabancıların izinleri konusunda hassas davranıldığını vurgulayan İŞKUR İl Müdürü Kaymak, "Kaçak yabancı çalıştıran işverenler, yabancının ve varsa eş ve çocuklarının konaklama giderleri ile ülkelerine dönmeleri için gerekli masrafları ve gerektiğinde sağlık harcamalarını karşılamak zorundadır. İşverenler, bahçe sahipleri, evlerinde yabancı işçi çalıştırmak isteyenlerle, çalıştırmaya karar verdikleri yabancı uyruklu işçilerin zor durumda kalmaması ve idari yaptırım ile karşı karşıya kalmaması için konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Kaymak, Türkiye'de çalışacak bir yabancının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan çalışma izni alması, Türkiye'nin dış temsilciliklerinden çalışma vizesi, ilgili emniyet makamlarından çalışma amaçlı ikamet tezkeresi işlemlerini tamamlamış olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İŞKUR Ordu İl Müdürü Kaymak Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement