İşkur 'İş ve Meslek' Dergisi Çıkardı - Son Dakika
Yerel

İşkur 'İş ve Meslek' Dergisi Çıkardı

İşkur \'İş ve Meslek\' Dergisi Çıkardı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü iş ve meslek danışmanlığı kapsamında mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

25.04.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü iş ve meslek danışmanlığı kapsamında mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğü'nce yürütülen çalışma kapsamında okullarda 'İş ve Meslek Dergisi' dağıtılmaya başlandı. Genel Müdürlükçe hazırlanan dergiyi okullara dağıtan İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğü'ne bağlı iş ve meslek danışmanları ayrıca isteyen okullarda öğrencilere bilgilendirme seminerleri de veriyor. İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, "İş ve Meslek Danışmanlığı kapsamında yürütülen mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, meslek seçme aşamasında olan ve geleceğin teminatı gençlerin doğru iş ve meslek seçimlerine destek olmak amacıyla yürütülmektedir."dedi.

İş Kur Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan İş ve Meslek Dergisi hakkında bilgi veren Şube Müdürü Ercan Sözen, "Mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetinde kullanılmak üzere meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin velilerinin ve öğretmenlerin bilgi ve ilgi düzeylerini artırmak ile farkındalıklarının sağlanması kapsamında kişilerin kendini tanımasına, meslek ve çalışma hayatı ile ilgili bilgi eksikliklerinin giderilerek meslek seçimlerinde doğru ve gerçekçi kararlara ulaşmalarına yardımcı olacak danışmanlık süreçlerinde kullanılmak üzere İşkur Meslek Seçimine Destek Dergisi hazırlamıştır. Dergi ile her ne kadar öncelikle öğrenciler hedeflense de öğrencilerin velileri ve okullardaki rehber öğretmenlerde ikincil önemli hedef kitleyi oluşturmaktadır. Bu dergiye kurumumuzun resmi internet sitesi olan www.işkur.gov.tradresinden de ulaşılabilmektedir."diye konuştu.

İlk olarak Saray Kız Meslek Lisesi ile dergi dağıtımı ve eğitim seminerlerine başladıklarını hatırlatan Ercan Sözen, Çerkezköy'deki okullarla devam edeceklerini söyledi. Sözen şunları kaydetti: "Çerkezköy'de 13 lisede Mayıs ayı sonuna kadar okullardan gelen randevu taleplerine göre değişik tarihlerde seminer verilecek. Her bir okulda 2 iş ve meslek danışmanımız görev alacak olup bu seminerlerde 18 iş ve meslek danışmanımız görev alacak. Bu kapsamda Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi görev alanında olan Çerkezköy ve Saray ilçelerindeki tüm orta okullar ile liseler Nisan ayının ilk haftası ziyaret edildi. İş ve Meslek Danışmanlarımızca okullarımıza 1400 adet dergi bırakıldı. Ayrıca tüm meslek liseleri ile diğer liselerin son sınıf öğrencilerine, iş arama becerileri, kurum faaliyetleri ve mülakat teknikleri gibi konularda Mayıs ayı sonuna kadar iş ve meslek danışmanlarımızca seminerler verilecek."

İşkur'un hazırladığı İş ve Meslek Destek Dergisi'nde meslek danışmanlık hizmetlerinden nasıl yararlanılabileceği, meslek seçiminin önemi ve anne ve babalara yönelik çocuklarına nasıl destek verecekleri bilgileri yer alıyor. Dergide 24 başlık altında şu konular işleniyor: "Adım adım meslek seçimi, meslek seçiminin önemi, meslekleri tanımalısınız, meslek danışmanlığı hizmetlerinden nasıl yararlanabilirsiniz, meslek bilgi merkezi, mesleki yönelim ve eğilim, iş ve meslek danışmanı kimdir, çocuğunuzu nasıl desteklersiniz, gönüllü çalışma ve işyeri staj, sınav stresi, çocuğunuzun eğitimine Avrupa'da devam etmesini ister misiniz? İş aramada çocuğunuzun kendi özelliklerini tanıması, işveren beklentileri, başvuru mektubu örneği, özgeçmiş örneği, iş görüşmesine en iyi şekilde hazırlanmak ve önemli adresler."

25.04.2013 16: 18: 20

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşkur 'İş ve Meslek' Dergisi Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement