Uğur Işılak: Ben Dombra'yı Bir Dava Adamına, Sevda Adamına Yazdım - Son Dakika
Güncel

Uğur Işılak: Ben Dombra'yı Bir Dava Adamına, Sevda Adamına Yazdım

Uğur Işılak: Ben Dombra\'yı Bir Dava Adamına, Sevda Adamına Yazdım

İskenderun'da konser veren Uğur Işılak "Bundan sonra sanatçılık unvanını kirlettin" diyenlere "Dava adamına eser yaparak ünvan kirlenmez" yanıtını verdiğini belirtti.

26.07.2014 12:31  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen Ramazan Şenlikleri kapsamında Atatürk Anıt Alanı'nda konser veren Uğur Işılak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için seslendirdiği 'Dombıra' şarkısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"BİR İNSANIN HAKİKATİ HAYKIRMASI..."

27 yıldan bu yana sahnede olduğunu söyleyen Uğur Işılak, "Bugüne kadar sahneye politikayı, partiyi taşımadım ama partiyi, politikayı taşımadıysam hak bildiğimi doğru bildiğimi söylemekten de geri durmadım. Birileri hakikati haykırmayı, doğruyu ifade etmeyi politize olmak olarak algılıyor veyahut siyasete bulaşmak şeklinde yorumluyor. Ben buna karşıyım. Bir insanın hakikati haykırması politize olması değildir. Bir sanatkarın özellikle hakikati ifade etmemesi politize olmaktır" dedi.

"BU ESERİ BİR PARTİ LİDERİNE YAZMADIM"

'Dombıra' şarkısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yorumladıktan sonra kendisine sanatçı unvanını kaybettiğini söylediklerini anlatan Uğur Işılak, "Ben bu eseri bir parti liderine yazmadım. Bir parti genel başkanına yazmadım. Bir milletvekiline yazmadım. Hatta bir başbakana yazmadım. Ben bu eseri bir dava adamına, sevda adamına yazdım. Hepsi bundan ibaret. Bana dediler ki, 'Ya Uğur, sen bundan sonra sanatçılık unvanını kirlettin.' Nedenini sordum, 'Bir başbakana eser yaptın ve sanatçılık unvanını kaybettin' dediler. Ben dedim ki, 'Hiç öyle düşünmüyorum. Bir dava, sevda adamına eser yaparak sanatçılık unvanı kirlenmez, bilakis aklanır. ' Sanatçılık unvanı nasıl kirletilir biliyor musunuz, Taksim'de Ok Meydanı'nda polise taş atarsanız sanatçılık unvanını kirletirsiniz. Nasıl kirlenir biliyor musunuz? Polise, askere, taş atanlarla kol kola girerseniz o unvanı kirletirsiniz. Hamdolsun bugüne kadar bırakın taş atmayı, hakaret etmeyi polisin, askerin hakkında ileri konuşmuşluğum yoktur. 27 yıllık sanat hayatıma video kayıtlarıma bakabilirsiniz" diye konuştu.

Konser, 'Dombıra' şarkısının seslendirilmesi ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uğur Işılak: Ben Dombra'yı Bir Dava Adamına, Sevda Adamına Yazdım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • semaa: BÜYÜKSÜN UĞUR keyfine bak 7 34 Yanıtla
  • şampiyon: yalanını sevsinler senin. . . 28 11 Yanıtla
  • ali kal: DAva adamı evet milliet dava edip para alan ama kendi hırsızlıklarını örtpas eden adam dava adamı 29 8 Yanıtla
  • lalaru: sanatçı chp li olmalı yoksa ya hırsız derler ya yalaka 26 10 Yanıtla
  • vatandaş: Ne diyelim, Allah seni o dava adamıyla haşretsin. ne de olsa insan sevdiğiyle haşrolacaktır. 26 7 Yanıtla
  • mehmet: kendini kaç paraya sattık satılık adam gün gelicek tarih hepinizden hesap soracak 22 6 Yanıtla
  • YOZGATLI: HELAL OLSUN GERCEK MILLIYETCI 12 14 Yanıtla berk: la Yozgatlı iftarda tatlı var, anlarsın ya 0 0
  • vatan sahibi: her taraf satılmış alçaklarla dolu, para ve kemik kokusunu alan gidiyor 19 7 Yanıtla
  • serdar has: allah senden razı olsun . . duygularımızın tercümanı oldun. . . . sana olumsuz yazı yazanların liderlerine yazsaydın aferin diyeceklerdi. . . . 100 yılda ancak böyle bir lider gelir. . . . atatürk ve başbakanımız sayın recep tayyip erdoğan. . . atatürk sadece bazı alanlarda devrim yaptı. . . . recep tayyıp hantal olan devletimizi dünya devleti yaptı. . . allahım korusun. . . . 6 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement