İşitme Engelliler Futbolunda Süper Lig Kuraları Çekildi - Son Dakika
Spor

İşitme Engelliler Futbolunda Süper Lig Kuraları Çekildi

İşitme Engelliler Futbol Ligi'nde ilk kez düzenlenecek Süper Lig organizasyonunun kura çekimi yapıldı TFF Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu Başkanı Gürsoy: "UEFA'ya bağlı hiçbir ülkede olmamasına rağmen engelli futbolunu destekliyoruz" İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arslan: "Bu format,

27.09.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşitme Engelliler futbolunda ilk kez düzenlenecek "Süper Lig" organizasyonunun kura çekimi yapıldı.

İçkale Otel'de düzenlenen kura çekiminde, İşitme Engelliler Deplasmanlı Futbol 1. Ligi'nde geçen sezon gruplarında ilk üçe girerek Süper Lig'de oynama hakkı elde eden 12 takımın bu sezonki programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), İşitme Engelliler Spor Federasyonu'na "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında verdiği destek sayesinde yenilenen format ile liglerdeki sporcu sayısının artması ve kalitenin yükselmesi amaçlanıyor.

TFF Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF'nin engelli futbolunu destekleyen, dünyadaki nadir federasyonlardan birisi olduğunu belirterek, "UEFA'ya bağlı hiçbir ülkede olmamasına rağmen engelli futbolunu destekliyoruz" dedi.

Engelli futboluna destek vermek amacıyla "Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu" adında bir organizasyon oluşturduklarını söyleyen Gürsoy, "Ülkemizde 4 tane engelli spor federasyonu ve onların futbol branşları var. TFF'nin desteğiyle bu federasyonların ligleri oluşturuldu. Süper Lig formatı olmayan tek alan ise işitme engelliler futboluydu ve bizde ilgili federasyona tavsiyede bulunduk" diye konuştu.

Başkan Gürsoy, Süper Lig formatı ile işitme engelliler futbolun ivme kazanacağının altını çizerek, "Artık daha rekabetçi, dinamik ve canlı bir rekabet ortamı başlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni bir dönem başlıyor"

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan da İşitme Engelliler Futbol Ligi'nin 27 yıldır devam eden bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "Artık yeni bir dönem, İşitme Engelliler Süper Lig'i başlıyor. Bu format, 2014-2015 sezonunda futbolumuzda kalitenin yükselmesine ve milli takımımıza daha kaliteli sporcular kazandırmaya yönelik bir adım" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'e geçmek için iki yıllık bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatan Arslan, "Süper Lig'in işitme engelliler camiasına, sporumuza ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunuyoruz. Bu sezon şampiyon takıma 40 bin, ikinciye 25 bin, üçüncüye ise 15 bin lira para ödülü verilecek. Alt ligden Süper Lig'e yükselen takımlar da para ödülü alacak" diye konuştu.

22 hafta sürecek Süper Lig'te şampiyonluğa uzanan takım, para ödülünün yanı sıra Türkiye'yi Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda temsil edecek.

Kura çekiminde ilk hafta eşleşmeleri şöyle:

İzmir Bornova İşitme Engelliler - Konya İşitme Engelliler

İstanbul Sessizler Spor - Niğde İşitme Engelliler

Gölcük İşitme Engelliler - Trabzon İşitme Engelliler

Hatay Büyükşehir Belediyesi İşitme Engelliler - Diyarbakır İşitme Engelliler

Rize İşitme Engelliler - Manavgat İşitme Engelliler

İstanbul Sefaköy İşitme Engelliler - Elazığ İşitme Engelliler - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İşitme Engelliler Futbolunda Süper Lig Kuraları Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement