İşitme Engelli Sporcuların Azmi Parmak Isırtıyor - Son Dakika
Güncel

İşitme Engelli Sporcuların Azmi Parmak Isırtıyor

Doğuştan işitme engelleri bulunan ve başladıkları spor sayesinde hayata tutunan işitme engelli 3 genç, engellerini tek tek aşarak elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor Trabzon'da düzenlenen 2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonasında birer altın madalya kazanan gençler, başarılarını.

27.08.2014 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELTEM YILMAZ - Doğuştan işitme engelleri bulunan ve spor tutkuları sayesinde hayata tutunan işitme engelli 3 genç, engellerini tek tek aşarak elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde düzenlenen ve yaklaşık 15 ülkeden 200 sporcunun katıldığı "2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası"nda Türkiye'yi temsil eden Fatmagül Koç, Murat Yalçın ve Elanur Kahveci, birer altın madalya alarak başarılı sonuçlar elde etti.

Doğuştan işitme engelli olan ve ailesinin desteğiyle atletizme başlayan Fatmagül Koç, disk atmada 29,35'lik derecesiyle altın madalya aldı. Türkiye'den 20 yaş erkekler 5 bin metrede Murat Yalçın, 100 metre engelli bayanlarda da Elanur Kahveci altın madalya kazandı.

Koç, işaret dili eğitmeni Kübra Çolak aracılığıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelinin kendisi için sorun oluşturmadığını söyledi.

Ailesinin sürekli kendisine destek olduğunu belirten Koç, "Ailem bana hiçbir zaman engelli olduğumu hissettirmedi. Onlarla iletişimim çok iyi. Ailem her zaman benim sesim, kulağım ve dilim oldu. Spora küçük yaşta başladım ve sürekli kendimi geliştirdim. Ailemin bana olan sevgisi ve desteği de kendimi geliştirerek, bu seviyeye gelmemde en büyük etken oldu" dedi.

Yalçın da hayatta hiçbir şeyin engel olmayacağını ifade etti.

Zor şartlar altında üç aylık bir kamp süresi geçirdiklerini dile getiren Yalçın, "Zorlandığımız zamanlar oldu ama vazgeçmedik. Engelli ya da engelsiz bireylerin kendine güvenmesi gerekiyor. Bir insan istedikten sonra her şeyi başarabilir. Biz de takım olarak başarmayı istedik ve bütün zorluklara rağmen önemli dereceler elde ettik" diye konuştu.

Kahveci ise milli takım antrenörleriyle zorlu bir kampın ardından güzel sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

Sporun kendisi için çok önemli olduğuna dikkati çeken Kahveci, "Avrupa şampiyonasında arkadaşlarımızla elde ettiğimiz başarı, bizim için çok önemli. Bu başarılar sayesinde kendimizi daha iyi ifade edebiliyoruz. Durmayacağız ve bizim için hayatın önemli bir parçası haline gelen sporda daha iyi işlere imza atacağız" dedi.

"Engelli sporcuların başarıları her geçen gün artıyor"

İşitme Engelliler Atletizm Federasyonu Genel Koordinatörü İbrahim Urgancı, şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Takımın altyapısının üç aylık bir sürede düzenlendiğini ifade eden Urgancı, "Şampiyonaya 10 bayan, 22 erkek sporcu ile katıldık. Sporcularımız bütün branşlarda yarıştı. Şampiyonada toplamda 3 altın, 12 gümüş, 12 bronz madalya alarak üçüncü olduk" diye konuştu.

Urgancı, engelli sporcuların başarılarının her geçen gün arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Engelli gençlerimize sahip çıkılmalı. Hedefimiz engelli gençlerimizi topluma kazandırmak ve potansiyellerini ortaya çıkartmak. Trabzon'da ve Kars'ta 3 aylık güzel bir kamp süreci geçirdik. Çalışmalarımız yorucu oldu ama mutluyuz. Mutluluğumuzu Gençler ve Yıldızlar Avrupa Atletizm Şampiyonasında madalya alarak taçlandırdık. Bu sayede gençlerimiz hayatta hiçbir şeyin engel olmayacağını bir kez daha gördü. Zaman zaman yoruldular ama hiçbir zaman pes etmediler. Üç aylık zorlu bir mücadele verdiler. Emeklerinin karşılığını da madalya ile aldılar." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşitme Engelli Sporcuların Azmi Parmak Isırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement