Işıtan Önder, Mimar Sinan Üniversitesinde 'Radyo, TV, Sinema' Okuyacak - Son Dakika
Güncel

Işıtan Önder, Mimar Sinan Üniversitesinde 'Radyo, TV, Sinema' Okuyacak

Işıtan Önder, Mimar Sinan Üniversitesinde \'Radyo, TV, Sinema\' Okuyacak

Liseyi 1.'likle bitiren ve mezuniyet konuşmasında Gezi Parkı olaylarına değindiği için 1.'liği elinden alınan Işıtan Önder, Radyo, Sinema ve TV bölümünü okuyacak.

23.07.2014 22:26  Güncelleme: 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te Gazi Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindiği için okul disiplin kurulu kararıyla okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder Radyo Sinema Televizyon okuyacak.

MEZUNİYET KONUŞMASINDA GEZİ PARKI OLAYLARINA DEĞİNMİŞTİ

İzmit Gazi Anadolu Lisesi'nin 19'uncu dönem birincisi Işıtan Önder, 12 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemlerinde ölen Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz'ı da anmasının ardından disipline verilmiş, disiplin cezası alınca da birinciliği alınmıştı. Bu arada Işıtan Önder'e disiplin cezası verilmesine karşı çıkan, ancak kurulda oy çokluğu nedeniyle engelleyemeyen okul müdürü Ahmet Kemal Saral da görevinden istifa etmişti.



KOCAELİ İDARE MAHKEMESİ'NE BAŞVURDU

Ailesi ve Eğitim Sen Sendikası desteği ile hukuk mücadelesi başlatan Işıtan Önder Kocaeli İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Dosyaları ve gelişmeleri inceleyen mahkeme 2014-734 esas nolu kararla böyle bir cezanın verilemeyeceğini belirtip yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Mahkemenin kararında okul birinciliğinin alınmasının açık olarak hukuka aykırı olduğu vurgulanmış, telafisi güç zararlar doğurabileceği belirtilmişti. Işıtan Önder'le ilgili mahkeme kararı, mahkemeden elden alınarak ÖSYM'de tercihlerin son günü ve son saatlerde İzmit Kaymakamlığına, Valiliğe, oradan okul yönetimine zamanla yarışılarak götürülmüş, okul yönetimi de daha önce verdiği eski disiplin kurulu cezası kararını iptal etmiş, bu karar ÖSYM başkanlığına da faksla bildirilmişti.

OKUL 1.'LİĞİ SAYESİNDE PUANI DAHA DA ARTTI

Okul birinciliği sayesinde puanı daha da artan Işıtan Önder, daha önce açıkladığı 9 Eylül Üniversitesi Psikiloji Bölümü'ne yetmese de, ikinci tercihi olan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü'nü kazanmasını sağladı. Sonuçları öğrenen ve babası ile birlikte kendisine destek olanlara teşekkür telefonları açan Işıtan Önder, bu süreç içinde kendisi ve ailesinin büyük stres yaşadığını, ancak mahkeme kararıyla da olsa hakkının teslim edildiğini belirterek, "Bize destek olan, tarafsız haber yapan basın kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, öğretmenlerime ve Eğitim Sen başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işıtan Önder, Mimar Sinan Üniversitesinde 'Radyo, TV, Sinema' Okuyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da kumar oynatan iş yeri sahibine adli işlem yapıldı
    11:39 Ankara'da kumar oynatan iş yeri sahibine adli işlem yapıldı

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mamak ilçesindeki bir iş yerinde kumar oynandığını tespit etti. Yapılan operasyonda, şarj aleti görünümlü oyun makinesi ele geçirildi ve iş yeri yetkilisi hakkında adli işlem başlatıldı. Oyun makinesi ve içerisindeki para muhafaza altına alındı.

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü karşısında 4 değişiklikle sahaya çıktı
    11:39 Beşiktaş, MKE Ankaragücü karşısında 4 değişiklikle sahaya çıktı

    Beşiktaş, Süper Lig'in 33. haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk ederken son maçına göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Sakatlıklar ve diğer nedenlerle 9 futbolcu kadroda yer almadı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, maçı çocuklarla birlikte izledi. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise sarı kart cezası nedeniyle yedek kulübesinde yer alamadı.

  • 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor
    11:38 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor

    Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor formasını, silinen logosunu kalemle çizip giymeye devam ediyor. Okulun tek Trabzonsporlu öğrencisi olan Balcı, Trabzonlu öğretmeni sayesinde bordo-mavili renklere gönül verdi. Giydiği bordo-mavili formasıyla ilçede zaman geçiren Balcı, aynı zamanda gönül verdiği takımının maçlarını merakla takip ediyor. Trabzonsporlu futbolcularla tanışmayı hayal eden Balcı, gelecek sezon şampiyon olacaklarına inanıyor.

  • Geleceğini çöpe atma dediler, tonlarca şişe topladılar
    11:36 Geleceğini çöpe atma dediler, tonlarca şişe topladılar

    Düzce'de üniversite öğrencilerinin konakladığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü yurtlarında başlatılan proje çerçevesinde 30 ton atık plastik şişe toplanılarak, geri dönüştürüldü.

  • Tosya'da mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı
    11:33 Tosya'da mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

    Kastamonu'nun Tosya ilçesinde asırlık ağaca tırmanan yavru kedi, 2 gün boyunca mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda kurtarılan kedi sağlık durumunda herhangi bir problem olmadığı tespit edildi.

  • CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı sınavında yaşanan mülakat skandalını belgeleriyle ortaya koydu
    11:30 CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı sınavında yaşanan mülakat skandalını belgeleriyle ortaya koydu

    CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda yaşanan mülakat skandalını belgeleriyle ortaya koydu. Öztürkmen'in ANKA Haber Ajansı ile paylaştığı belgelere göre, yazılı sınavda yüksek puan alan adayların mülakatta başarısız sayıldığı görülüyor. Öztürkmen, bu duruma tepki göstererek halkın aldatıldığını ifade etti.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti
    11:29 Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde etkili yağmur istinat duvarının çökmesine neden oldu. Olayda 2 kişi yaralanırken, uçurumun kenarında kalan otomobiller vinç yardımıyla kurtarıldı. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, olayın ardından gerekli önlemlerin alındığını ve zararın en kısa sürede giderileceğini belirtti.


Advertisement