İsipab Yarın Gazze İçin Toplanıyor - Son Dakika
Politika

İsipab Yarın Gazze İçin Toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği, Türkiye, İran, Mali, Sudan, Filistin ve Mısır meclis başkanlarının katılımıyla İran’ın başkenti Tahran’da Gazze için toplanacak Toplantıya Türkiye’den Meclis Başkanı Çiçek katılacak.

21.07.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam İşbirliği Parlamento Birliği (İSİPAB), İsrail'in sivil Gazze halkını hedef alan aralıksız devam ettirdiği saldırılarını ve Gazze halkına insani yardım ulaştırılması yollarını ele almak için, İran'ın başkenti Tahran'da toplanacak.

Meclis başkanları düzeyinde yarın gerçekleştirilecek toplantıya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra, İran, Mali, Sudan, Filistin ve Mısır meclis başkanları düzeyinde katılırken, Umman, Lübnan ve Kuveyt'in başkan vekili düzeyinde katılacağı açıklandı.

İSİPAB Troyka Toplantısı Siyasi Komite Sekreteri Kazım Celali toplantıya Cezayir, BAE, Katar, Suudi Arabistan, Afganistan, Tunus, Malezya, Endonezya'nın da davet edildiğini ancak henüz söz konusu ülkelerden katılım olup olmayacağının netlik kazanmadığını belirtti.

İsrail tarafından yılardır abluka altında tutulan Gazze halkının gıda ve ilaç başta olmak üzere temel insani ihtiyaçlarının ulaştırılamadığına dikkati çeken Celali, uluslararası toplumu bir an önce İsrail'in cinayetleri karşısındaki sessizliklerini bozmaya çağırdı.

İsrail'in insanlık dışı saldırılarında yaralanan Gazzelilerin imkansızlıktan ötürü durumlarının ciddiyetini koruduğuna işaret eden Celali, Müslüman ülkelerin İsrail'in cinayetleri karşısındaki kasıtlı sessizliklerinin her şeyden daha acıtıcı olduğunu ifade etti.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin başkanlık edeceği İSİPAB toplantısında, İsrail'in sivil Gazze halkını hedef alan aralıksız saldırılarının durdurulması için önlemler ile Gazze halkına insani yardım ulaştırma yolları ele alınacak. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsipab Yarın Gazze İçin Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement