IŞİD Zulmünü Anlatan Tiyatroyu Kadınlar Çığlıklarla İzledi - Son Dakika
Güncel

IŞİD Zulmünü Anlatan Tiyatroyu Kadınlar Çığlıklarla İzledi

IŞİD'in Şengal'e saldırısının 1. yılında Diyarbakır'da düzenlenen etkinlikte, Ezidi kadınların yaşadıklarını anlatan tiyatroyu, kadınlar çığlıklar atarak izledi

03.08.2015 18:08  Güncelleme: 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Şengal bölgesine 1 yıl önce saldırarak binlerce kişiyi öldüren, Ezidi kadın ve kızları kaçıran IŞİD'in saldırısının yıl dönümünde Diyarbakır'daki Ezidi kampında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik içerisinde sergilenen tiyatro oyununu kadınlar çığlıklar atarak izledi.

"ŞENGAL'E SALDIRININ BİRİNCİ YILI"

DTK Eş Başkanı Selma Irmak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın katıldığı etkinlikte, 1 yıl önce yaşananlar tiyatro oyunu ile sahnelenirken, kampta kalan Ezidi kız ve kadınlar çığlık atarak gözyaşı döktü. Irak'ın Kuzeyinde bulunan Şengal'e 1 yıl önce IŞİD'in saldırması ile günlerce dağlarda aç ve mahsur kalan daha sonra açılan koridor ile önce Zaho'ya ardından sınırları geçerek Diyarbakır'a gelen, Şengal Ezidi kampında kalan Ezidiler, "Soykırım" olarak değerlendirdikleri olayın birinci yıl dönümünde kampta bir etkinlik düzenledi.

"DAEŞ'İN DURDURULMASINI İSTİYORUZ"

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ında katıldığı etkinlikte önce konuşmalar yapıldı. Ezidiler adına konuşan genç bir kız, kendilerine yönelik gerçekleştirilen soykırımın halen sürdüğünü, hayatta kalanların Şengal'e gelen YPG'nin açtığı koridor ile kurtulduğunu ifade ederek, "DAEŞ'in durdurulmasını istiyoruz. Kadın ve kızlarımızın DAİŞ'in elinden kurtarılmasını istiyoruz. Dünyanın yaşanan bu soykırımı tanımasını istiyoruz. Şengal'i DAİŞ'in elinden kurtarın. Bize yapılanları asla unutmayacağız"dedi.

"ŞENGAL'DE SOYKIRIM HALA SÜRÜYOR"

Eş Başkanı Selma Irmak ise Kürtçe yaptığı konuşmada, yaşanan katliamı kınadığını ve yaşamını yitirenlerin önünde saygı ile eğildiğini ifade ederek, "Şengal'de soykırım halen sürüyor. Kürdistan toprağı ve Şengal özgürleşmeden bu tür tehlikeler devam edecektir. Bugün DAİŞ yarın başka bir gücün saldırısı olacaktır. Şengal bütün Kürdistan'ın onurudur. Bütün dünyaya sesleniyoruz. Ezidiler yalnız değildir. Bütün Kürtler onların yanındadır. Şengal'in statüsü tanınana kadar Şengal direnişi sürecektir. Suruç'ta yapılan katliam Kürtleri korkutmayacaktır. Dünyanın yaşananlar karşısındaki sessizliği dünyanın utancıdır. DAİŞ'in elinde olan kadınlar Kürtlerin onurudur"diye konuştu.

TİYATROYU ÇIĞLAR ATARAK İZLEDİLER

Etkinlikte kadın, çocuk ve genç kızlar beyaz elbiseler giyip üzerinde, 'Soykırım' yazılı pankartlar taşırken, daha sonra 1 yıl önce yaşanan ve IŞİD'in kadın ve kızlara yaptıklarını bir tiyatro oyunu ile sahnelendi. Oyun gereği IŞİD'li kılığına giren genç erkekler siyah elbise giydirdikleri kızları kırbaçlayıp bıçak ve silah ile tehdit ederken, oyunu izleyen bütün kadın ve kızlar çığlık atarak ağladı. Kadın ve kızların oyunu izlerken sanki bir yıl önce yaşananları yaşıyormuş gibi ağlamaları ve çığlık atmaları diğer izleyenleri duygulandırdı.







IŞİD Zulmünü Anlatan Tiyatroyu Kadınlar Çığlıklarla İzledi

Son Dakika Güncel IŞİD Zulmünü Anlatan Tiyatroyu Kadınlar Çığlıklarla İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • izmir: Siz önce kendi yaptığınız zulümleri tiyatro çevirin şu ırk ni tükense de dünya da nefes alsa katil pkk lılar 39 11 Yanıtla
  • security manager: size az bile ezidi denen şeytana tapan şeytanlar sizi 33 7 Yanıtla
  • asker: Allahin dinine inanmayan seytana inanan ezidiler ne kadar da kitmete bindi evet isidin yaptiklari onlara iskence qelir cnku onlar Allahin seriatini uyquluyo yezidilerde Allahin deqil seytanin dediqi olsn diyor 11 20 Yanıtla
  • sürgü: Kafirler topluluğunu haber yapmışlar 24 6 Yanıtla
  • Bursaspor: Şeriat istiyoruz 22 8 Yanıtla
  • aliii: ışidi desteklemiyoruz kardeşim, ezidileri istemiyoruz yalnızca. hdpkk kafası işte, nerde dinsiz var hemen sahipleniyor 6 22 Yanıtla
  • .: Helele hulele bir iki ciyak 25 3 Yanıtla
  • Slm: Birazda kahpece arkaşından vurulan askerin annelerini koyun tiyatro deil gerçek iblisciler bu türkiyede medyaya çıkmak için illaki hain mi olmak gerek 21 6 Yanıtla
  • sami: Yalan kaç ezidi dinsizi gebertmiş hiç böyle soykırım olurmu soykırım diye Abd nin 2001 de kendi yaptığı ikiz kule saldırısından sonra Irak Afganistan başta dünyada 5 milyon Müslüman katledip yüzbinlerce Müslüman kadına tecavüz etmesine denir Soykırımı tarihte en çok Haçlılar Yahudiler yapmıştır bu ezidiler pkk lıdır koministdir sınırdışı ederim bütün hain nankör pkklıları 22 5 Yanıtla
  • Edeb: Hiç samimi gelmedi... 13 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement