Işid, Musul Müzesi'ni Yıktı - Son Dakika
Güncel

Işid, Musul Müzesi'ni Yıktı

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in, tarihi Musul Müzesi'ndeki heykelleri ve diğer kıymetli sanat eserlerini yıktığı bildirildi.

26.02.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in, tarihi Musul Müzesi'ndeki heykelleri ve diğer kıymetli sanat eserlerini yıktığı bildirildi.

IŞİD'in sosyal medya aracılığıyla yayımladığı görüntülerde militanların balyozlarla müzedeki heykelleri yıktığı görülüyor. Musul'da 1952 yılında kurulan müzedeki duvar kabartmaları ve diğer değerli eserler de militanlarca parçalandı.

Görüntüde konuşan IŞİD militanı, Asurlulardan kalma eserlerin "cahiliye devrine" ait olduğunu savundu. Söz konusu eserlerin, şeriata aykırı olduğunu iddia eden militan, Musul'da buna benzer tüm eserleri yıkacaklarını ifade etti.

Hükümete ait binalar yıkılıyor

Öte yandan Musul eski Polis Müdürü Albay Mazın Hamdani, terör örgütü IŞİD'in şehir merkezindeki hükümet binalarını ve Kürt partilerine ait yerleri yıkmaya başladığını ileri sürdü.

Hamdani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD artık Musul'u elinde tutabileceğine olan inancını yitirdi. Bu nedenle Musul'daki İl Emniyet Genel Müdürlüğü ile Suçlarla Mücadele Merkezi binalarını havaya uçurdu" dedi.

IŞİD'in daha önce Kürt siyasi partilerine ait binaları da yıktığını hatırlatan Hamdani, teröristlerin arkalarında harabeye dönmüş bir şehir bırakmak istediklerini dile getirdi.

Binlerce yıllık eserleri yakmıştı

Terör örgütü IŞİD, geçen cumartesi 8 binden fazla tarihi kitabın yer aldığı Musul Halk Kütüphanesi'ni yakmıştı. Kütüphanede Osmanlı, Abbasi, Eyyübi ve medeniyetlere ait çok değerli el yazması eserler bulunuyordu. Irak İnsan Hakları Bakanlığı da kütüphanenin yakıldığını doğrulamıştı.

Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi ise 22 Şuba'taki açıklamasında, "Bana gelen bilgilere göre IŞİD, Musul Kütüphanesi'ndeki 8 bin matbuat ve değerli kitabı yaktı. Bunlar, herkesi hedef alan korkunç teröristlerdir. Bizi Ortaçağ'a götürmek istiyorlar" demişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid, Musul Müzesi'ni Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement