IŞİD Liderinin Kabinesi Ortaya Çıktı - Son Dakika
Dünya

IŞİD Liderinin Kabinesi Ortaya Çıktı

İngiliz Telegraph gazetesi ele geçirilen IŞİD belgelerinden Bağdadi'nin yeni kabinesini ortaya çıkardı.

12.07.2014 08:03  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir süre önce halifeliğini ilan eden IŞID lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin bir kabine de oluşturduğu iddia edildi. Ingiliz Telegraph Gazetesi, Irak ordusunun IŞID’in örgüt evlerinden ele geçirdiği örgüte ait belgelerden derlediği bir bakanlar kurulunu internet sitesinde yayınladı.

"EMİR YARDIMCILIĞI" MAKAMI OLUŞTURDU

Buna göre Bağdadi bir "Emir Yardımcılığı" makamı oluşturdu ve bu koltuğa kod adı "Ebu Müslim Türkmeni" olan Fadıl Abdullah Hiyali’yi oturttu. Bağdadi’nin bakanlar kuruluna paralel bir "savaş ofisi" kurduğu da dikkat çekti. Bağdadi’nin kabinesinde mahkumlar ve tutuklulara ilişkin bir bakanlığın bulunması dikkat çekti.

MÜSLÜMANLARDAN BİAT ETMELERİNİ İSTİYOR

Kendisini halife ilan ettikten sonra ilk kez ortaya çıkan Bağdadi, internette yayınlanan ve yaklaşık 21 dakika süren videoda, tüm Müslümanlardan kendisine biat etmelerini istiyor. Görüntüler çekildiği sırada Musul’daki bir camide cuma hutbesi verip namaz kıldırdığı belirtilen Bağdadi, bugüne kadar yüzünü gizliyordu.

BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞ

Bağdadi’ye ait, biri Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nda (FBI) diğeri de Irak İçişleri Bakanlığı’nda olmak üzere yalnızca iki fotoğraf vardı. Bağdadi, ABD’nin en çok aradığı beş kişiden biri ve başına 10 milyon dolar ödül konmuş durumda.

IŞİD Liderinin Kabinesi Ortaya Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya IŞİD Liderinin Kabinesi Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • galip: işid geliştir kendini yanındayız 13 23 Yanıtla pir: çok güzel ırak a gidip türkmenleri öldürebilirsin o zaman koş hadi:))) hem bunu ALLAH için yapıyorsunuz o katliamdan sorumlu olmazsınız 0 0 İZMİR 35: IRAK ŞAM İSRAİL DEVLETİ IŞİD...CEHENEM KÖPEKLERİ MUBAREK RAMAZAN AYIDA BİLE DURMADINIZ...TURBELER ÇOCUKLAR KADILAR..VE KABEYİDE YIKACAKLARINI BEYAN ETTİNİZ.SİZ FİL ORDUSUNUN BAŞINA GELENİ GÖRDÜNÜZ.KABENİN SAHİBİ VAR ZAVALI SİYONİST HİZMETÇİLERİ,GAZE FİLİSTİN IRAK SURİYE MUSÜLMANLARIN RAMAZAN AYINI ZEHİR ETTİNİZ.ALLAHIM SİZE KAHAR ADIYLA MUAMELE ETSİN..AMİN 0 0
  • ypg esed yanlısı.esed yalakası.: ypg hain. daha düne kadar kürt ü yok sayan kimlik vermeyen esed yanında yer aldı.ırkına ihanet ediyor.arkadaşlar savaşın kürt özgürlüğ ile ilgisi yok. ypg ye kimse kürt diye saldırmıyıı.esed yanlısı diye bazen saldırma olsa da çok az. asıl savaş ypg ile müslüman kürtler arasında Hakikatler böyle. ypg li müslüman kürtlere karşı savaşırken öldü. amaç orada tüm kürtlere siz bana tabi olun diyor. senin anlayacağın müslüman kürtlere saldırdılar ve öldüler. ne şehidi cehennemi boyladılar.bitlisli asıl sen bilmiyon. norşinden motkiden gelme o kadar çok müslüman kürt varki. hakikat böyle.hakikati saklayınca kimin eline ne geçecek..cehennemi boyladı cehennemi. .ypg nin çetelerle falan savaştığı yok. müslüman kürtlerle savaşıyor. 24 6 Yanıtla amed e cevap: oğlum sen iftiracısın. sana bir daha cevap yazmam. ESAS ATATURKCU yazan benmişim kürt değilmişim. sen suçlayıcı iftiracı defolll 0 0 gerçek kürtten amed e cevap: ben pkk ve ypg gibi ataislere gıcığımdır. uygun bulduğum yere yazarım. önemli olan gerçekleri söylemek.aynı yorumu bir kaç yere yazdığım doğrudur..gerçek kürt müslümandır. ataisler kürdün adını lekelii. 0 0 ayse: Yalan degil ki Apo senelerce kimin kopegi oldu? Suriyenin degil mi? Kimin kamplarinda egitildi pkklilar. Abdnun ve israilin silahlari bedava gelmedi mi size? Halen pkk kadrosunda 3 tana cia ajani calisiyo. Bunu siz de biliyorsunuz. Ama isid sizi tarumar edecek. Kobani eyalet sorumlusu fasist de öldürüldü. Hwrkese biat eden köpek pkk neden iside biat etmiyor. Cunku abd izin vermiyor pkkya. Bunlar gercekler ve zamanla herkes anlayacak. 0 0 dfa: Allah ISID askerlerine yardım etsin. Dinsiz pkk ve gaz sızıntısı olan LPG temizlensinde müslüman kürtlerde zan altında kalmaktan kurtulsun artık. ROjavada düşer bayrama kadar Allahın izniyle çifte bayram yaparız. 0 0
  • DR ERDEM: Görmeyeli ülkemizde de eşşekler çoğalmış, sizlere rahat batıyor, özgürlük batıyor, ahkam kesiyorsunuz, EŞEK KAFALILAR: bütün inançların özgürce yerine getirildiği ülkemizde demokrasi barış içinde yaşıyoruz. bunun kıymetini bilin. herkes akıllı olsun, çetelerin kendileri, ideolojileri kötüdür. çocuk, kadın, yaşlı insan kanının aktığı her yer ve örgüt kötüdür. Müslümanlık adını sadece kullanıyorlar, buna kananlara tek kelime demem gerekiyor, sizi gidi eşşekten daha geri kafalı kişiler... 6 21 Yanıtla
  • sigorta-full kasko: bu amerikalı ve israilin kurduğu portatif öcü gurubu....amaç ortadoğunun ortasında isyankar kürdistana karşı miyad etme politikası....isyankar malikiye karşı bir önlem...şii iran yanlısı küçük otonom devleti kontrol atında tutmak....gün gelir gizli yandaş gibi görünen işid in sahiplerinden biri türkiyeyi ıssırabilme planı...yani herkes adam olsun sigortası.... 8 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.


Advertisement