IŞİD Kobani'ye Türkiye'den mi Geçiyor? - Son Dakika
Güncel

IŞİD Kobani'ye Türkiye'den mi Geçiyor?

Canlı yayınına yansıyan görüntülerde IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 4 kişinin Türkiye'den Kobani'ye geçtiği iddia edildi. Güvenlik güçleri "Sınır ihlali yok" dedi.

01.10.2014 15:08  Güncelleme: 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İMC TV Suruç karşısında bulunan Zorava Tepesinde IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmaları canlı yayında verirken, kameralara yakalanan bir görüntü, yoğun tartışmaları beraberinde getirdi.

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) üyelerinin Türkiye sınırının sıfır noktasından Kobani’ye geçişleri İMC TV’nin canlı yayınında ekranlara yansıdı. Görüntülerde dört IŞİD üyesinin sınır hattını oluşturan tren raylarının altındaki köprüden karşı tarafa geçişi yer alıyor.

YPG'NİN DİRENİŞİYLE KARŞILAŞTI

Kobani’deki Zorava Tepesi’ne giden IŞİD’liler burada YPG’nin direnişiyle karşılaştı. Çatışma anları da İMC TV ekranlarına an be an yansıdı. Suruç’un Karaca Köyü’nden çıplak gözle görünen IŞİD’liler, YPG direnişi karşısında hakimiyetleri altındaki köye çekildi. Bir grup IŞİD’linin ise sınırda mevzilendiği görülüyor.

O GÖRÜNTÜLERE İLK AÇIKLAMA

Görüntülerle ilgili açıklama yapan güvenlik güçleri, bölgede hiçbir şekilde bir sınır ihlali olmadığını belirtti. Güvenlik güçleri, yoğun önlem alınan sınır hattında kimsenin sınır ihlali yapmasına izin verilmediğini vurgularken, sınır ihlali iddialarıyla ilgili yayınlanan görüntülerin ise Suriye içerisinde çekildiğini kaydetti.

Görüntülerin Suruç’un Karaca Mahallesi’nin hemen karşısında bulunan Suriye’nin Siftek Köyü ve Zorova Tepesi arasındaki bölgede çekildiğini ifade eden yetkililer bu konuda şu açıklamayı yaptı:

"IŞİD militanları yaklaşık 10 gün önce Karaca Mahallesi’nin karşısındaki Siftek Köyü’nün kontrolünü ele geçirdi ve Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan eski bir Suriye sınır karakolunu da karargah olarak kullanmaya başladı. IŞİD militanları sık sık yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Zorova Tepesi’ne konuşlanan YPG militanları ile çatışıyor. IŞİD militanları karargah olarak kullandıkları sınır karakolundan gün içerisinde çıkarak Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki tren yolu çevresinden Zorova Tepesi çevresindeki mevzilerine gidiyor ve burada YPG’liler ile çatışıyor. İddia edildiği gibi IŞİD militanları veya herhangi bir kimsenin Türkiye sınırından her ne sebeple olursa olsun Suriye’ye geçişine asla izin verilmemektedir."

SIK SIK PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Günlerdir çatışmaların adresi olan Kobani, bu güne da patlama sesleriyle başladı. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Kobani’nin doğu kısmında sık sık patlamalar meydana geldi. Patlamaların ardından vurulan yerleşim alanlarından yükselen dumanlar Türkiye tarafından görülürken, yaşanan bu durum sınır hattında gelişmeleri takip edenleri tedirgin etti.

SINIR HATTINDAKİ ÇADIRLARA ASKERLER YERLEŞTİ

Bu arada sınırın sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar Dostluk Parkı’na, geçen günlerde ülkelerinden kaçan Suriyeli sığınmacıların barınması için yapılan çadırkent ise sınırı aşan mermilerin ardından boşaltıldı. Çadırlarda kalan Suriyeliler daha güvenli olduğu için Suruç’taki YİBO ile diğer resmi kurumlara gönderildi. Suriyelilerin boşalttığı çadırlara ise dün geceden itibaren askerlerin yerleştiği görüldü.

"KİM BU SİLAHLILAR?"

İMC yayınından sonra CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dört kişinin Türkiye’den Kobani’ye geçişi ile ilgili TBMM'ye bir soru önergesi verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istenilen soru önergesi şöyle:

"1 Ekim 2014 tarihi öğle saatlerinde İMC TV, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin Suriye sınırında yaptığı canlı yayında IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bir grubun tren ray hattındaki bir köprünün altından Suriye’ye geçişini yayınlamıştır. Söz konusu grubun sınıra trenle geldikten sonra Türkiye üzerinden Suriye’ye, Kobani’deki çatışmalara katılmak üzere geçiş yaptığı iddia edilmektedir.

Bu bağlamda;

1- İMC TV’nin canlı yayında aktardığı görüntülerde rahatlıkla görülen silahlı grup IŞİD üyelerinden mi oluşmaktadır?

2- Söz konusu grubun Türkiye’den Suriye’ye geçtiği iddiası doğru mudur?

3- Suruç sınırından Suriye’ye geçen söz konusu gruba neden göz yumulmuş, neden herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır?

4- İMC TV’nin söz konusu yayını yaptığı sırada, televizyonun bulunduğu İstanbul’un Eyüp Semtinde elektriklerin kesilmiş olması tesadüf müdür?

5- Söz konusu olayla ilgili herhangi bir inceleme başlatılacak mıdır?’’

IŞİD Kobani\'ye Türkiye\'den mi Geçiyor?
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD Kobani'ye Türkiye'den mi Geçiyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • ali ürken: ONLAR ZAMANLA TÜRKİYEDE DE BÖYLE GÖZÜKÜRLER AZ KALDI GİREBİLİRİLER SINIRDAN İÇER 212 10 Yanıtla ALİURKEN: İNŞL TEK TEMENNİMİZ GİRSELERDE CEHENNEMİ BOYLASALAR 0 0
  • işte türk neolcak: klasik tsk nın yalanı kimse salak değil tsk bu millete hala aptalmış muamelesi yapıyor tırrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaşşşşşşşşşşşşşşşşş 126 5 Yanıtla
  • cumali: sıze destek verenın allah belasını versın ocagına ates dussun . . . . . 117 5 Yanıtla
  • YORUM: SİYAH SANCAKLILAR ÇIKTIĞINDA, AYAKTA OLAN OTURSUN, KOŞAN DURSUN, KİMSE YERİNDEN AYRILMASIN 11 96 Yanıtla ALİ ÜRKEN: SİYAH SANCAKLI ALLAH İÇİN MÜCADELE ETMİYORKİ BUNLAR PARALI İSRAİL ASKERLERİ 0 0
  • şırnaklı: yol geçen hanına dönmüş sınır iş it lilere serbeste zavallı suriye halkına yasak ha turup sıkarım müslümanlığınıza 72 9 Yanıtla
  • İtler: kürd gençleri unurlu şerefli kürd Gençliği faşistlere dünyayi cehennem çevirin 50 22 Yanıtla ali2: hoşt kopek, kimi tehdit ediyon gücün masumlara değil işide yetsin 0 0
  • tolaz: bırakın naval okumayı ilk kezmiş siz bunları koyunlarınıza yutturursunuz ancak bu savaşın tek kaybedeni türkiye olacak yeni türkiye sadece ege marmara ve karadenizden oluşacak durmak yok yola devam 40 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement